arch/ive/ief (2000 - 2005)

Antwerpen: Wij betalen. Zij verspillen. Wist je dat…
by Peter Mertens Friday March 14, 2003 at 02:24 PM

Kom nu maandag om 18u15 naar de Grote Markt van Antwerpen. BRENG UW POTTEN EN PANNEN mee. Of uw vuilzakken, rioleringspijpen...

Antwerpen: Wij betal...
eten70tm22zt.gif, image/gif, 100x100

WIJ BETALEN – ZIJ VERSPILLEN

WIJ BETALEN. ONZE PANNEN ZIJN LEEG. Wist je dat…
- …de vuilnismannen al jarenlang een derde paar handschoenen vragen om hun job te kunnen doen ? Dat derde paar handschoenen is hen steeds geweigerd ! Maar voor dure kleding van schepenen en stadsambtenaren is geen probleem
- …het ziekenhuispersoneel al een tijd lang 0,50 Euro opslag vraagt bij maaltijdcheques en 150 Euro verhoging van de eindejaarspremie ? Geen geld zegt de Stad. Maar voor dure diners van politie-officieren werd op geen Euro gekeken.
- …de kribbe in Wetstraat gaat sluiten ? Dat gebouw was al 15 jaar lang niet meer in orde met brandveiligheid. Maar dagelijks huisden er baby's en peuters. Geen geld voor de vernieuwing van één van de grootste kribbe's van de stad.
- …de loopbaanonderbrekers in de Stad Antwerpen niet meer worden vervangen ? Hierdoor verliezen contractuele medewerkers, die vaak al jarenlang werken bij de stad, vandaag hun job. "Omdat er geen geld is", zeggen de schepenen.
- …de huisvuilophaling drie keer moet betaald worden ? Naast de belasting, nogmaals met de vestigingstaks en een derde keer met de dure witte vuilzak.
- …iedere burger opdraait voor de aansluiting op de hoofdriool bij heraanleg van de straat ? In alle hernieuwde straten betaalt men een factuur van 350 Euro.

ZIJ VERSPILLEN. HUN VETPOTTEN ZIJN VOL. Wist je dat…
- …de nieuwe topmanagers in de stad 5.000 Euro krijgen voor het verbeteren van één examen ! Voor het verbeteren van één stadsexamen krijgen ze als jury-lid meer dan wat een arbeider verdient op één maandag
- …de stad de gebouwen van de schrijnwerkerij in de Leuvenstraat (bij de kaai) aan Himmos verkocht ? En vandaag huurt de Stad die gebouwen bij Himmos voor 350.000 BEF per maand, terwijl ze voordien eigendom waren van de stad. Marc Van Peel van CD&V is voorzitter van het autonoom bedrijf Patrimonium (VESPA)!
- …Telepolis haar computers aan de openbare ziekenhuizen verkocht aan 50% boven de marktprijs ? Het facturatieprogramma van Telepolis leidde ertoe dat er maanden geen facturen konden betaald worden en dat ziekenhuizen zich in de schulden staken. Patrick Janssen van SP.a is voorzitter van Telepolis !
- …het collectief ontslag van de schepenen dient om elk grondig onderzoek uit de weg te gaan ? Het is een doofpotoperatie om de corruptie bij Vespa, Telepolis, OCMW toe te dekken

DE PVDA EIST
- Opening van alle doofpotten door een openbare onafhankelijke onderzoekscommissie naar alle dossiers. Ook de dossiers van de politie, Telepolis, patrimonium, autonoom havenbedrijf en OCMW.
- Controle door het volk op de schepenen en topambtenaren. De instelling van een zesmaandelijkse controlecommissie vanuit het stadspersoneel en de bevolking om de schepenen
- Openbaarheid van alle inkomsten en uitgaven van de schepenen en topambtenaren : alle cijfers op tafel, en op internet : zodat de bevolking dat allemaal kan inkijken.

Kom nu maandag om 18u15 naar de Grote Markt. BRENG UW POTTEN EN PANNEN mee. Of uw vuilzakken, rioleringspijpen...

POTTEN & PANNEN Actie aan Gemeenteraad
Nu maandag 17 maart 2003 om 18u15 op Grote Markt in A'pen