arch/ive/ief (2000 - 2005)

Anarchistisch blok, zaterdag Brussel
by Norduohp <-<-<- Thursday March 13, 2003 at 02:21 PM

zaterdag in Brussel mogen we niet ontbreken...

Zaterdag is er weer betoging in Brussel tegen de oorlog.

Anarchisten hebben reeds vele malen hun stem verhoffen tegen het machtsmisbruik van staten zoals de VSA.

Bij deze roepen wij alle anarchisten op om zaterdag aanwezig te zijn op de Vredesbetoging die om 14u aan het NoordStation van Brussel begint.

De NMBS bied een speciale betogings-pas aan waarmee je zaterdag voor 7euro heen en terug naar Brussel kan (goedkoper dan go-pass).

We roepen alle anarchisten op om traditioneel in blok achteraan de betoging te lopen en onszelf duidelijk zichtbaar te maken. Vlaggen, trommels, spandoeken,... we moeten duidelijk aanwezig zijn.

De weerstand tegen een komende oorlog was zelden zo groot. Dit is de eerste keer dat we nog een reëele kans hebben om ze te stoppen. Mensen van over gans de wereld protesteren samen, de onderlinge verbondenheid is zeer groot en hoe luider dit protest klinkt, hoe langer we deze oorlog kunnen uitstellen waardoor de publieke opinie in de VS steeds meer anti-oorlog gericht zal worden. Bedrijven willen hun werknemers die opgeroepen werden terug, moeders hun zonen en dochters, en ook geliefden kan je niet eeuwig laten wachten...

Het is belangrijk dat ook wij als anarchisten hier aanwezig zijn omdat oorlog dwang is, moorddadig, verscheurend en de laatste oplossing.

NO WAR BETWEEN NATIONS
NO PEACE BETWEEN CLASSES

De blokvorming is nodig omdat steeds vaker anarchisten het doelwit zijn van willekeurige arretaties en gewelddadigheden van de overheiddiensten (zie 17/2, zie lappersfort, zie treinstopping, zie...). Indien we in groep blijven kunnen we op elkaar letten en elkaar beschermen.

Deze betoging is tegen de oorlog, dus verwachten we logiserwijze ook vredelievendheid van ons. Symbolische acties (die-inns, straattheater, trommels, vliegende (verf-)eitjes, jongleurs,...) halen veel uit, bedien er jullie dan ook overvloedig van.

We hopen op een ZEER TALRIJKE opkomst.

Tot zaterdag aan de staart van de betoging!

be there!
by eAs Thursday March 13, 2003 at 02:55 PM
supahspacefrog@hotmail.com

Of course we'll be there!!! vooral die verfeitjes vond ik wel een leuk idee: rode verf (bloed) op de beschermheren en agressoren van deze staat.

VIVA L'ANARCHIA!

hoelaat waar?
by oostends scholiertje Thursday March 13, 2003 at 03:58 PM
bush_is_a_nazi@hotmail.com

Afspraak voor alle anarchisten / mensen met anarchistische sympathiën achteraan de betoging dus. OK, i'll be there indeed, maar waar spreken we af voor de betoging? Ik ken die omgeving niet zo goed, dus liefst niet te ver van het station aan een zichtbaar punt. Iemand een idee? Indien er een punt afgesproken wordt, kan iemand me een maitje sturen, want ik zal geen kans meer hebben om nog op imc te geraken, maar m'n mail zal geen probleem zijn. Bedankt!

No War, but the class war...
by TUc Thursday March 13, 2003 at 06:31 PM


Beste,
Misschien moet je overwegen je aan te sluiten bij dit initiatief:

http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=51894&group=webcast

groeten,
TUc

de coordinatie...
by laurent nelen Thursday March 13, 2003 at 07:43 PM

Hoe komt het dat er voor de ZOVEELSTE keer weer eens twee oproepen zijn tot anti-autoritaire en antikapitalistische blokvorming? Was de oproep op http://www.anarchie.be niet genoeg, voor een direct-actieblok? Allez bon, laten we dit communicatief misverstandje maar weer eens vergeten en leuk allemaal samen achteraan de betoging lopen!!! Hoe maak je trouwens in godsnaam een verfei???

translation...
by libertario Thursday March 13, 2003 at 08:49 PM
l_i_b_e_r_t_a_d@hotmail.com

where exactly do the anarchists meet??

IN A WORLD WITHOUT LEADERS WHO'D START ALL THE WARS?

at the back...
by Andrew Crosby Friday March 14, 2003 at 12:51 PM
punkanarchist@hotmail.com

at the back of the rally