arch/ive/ief (2000 - 2005)

Studenten en scholieren staken mee voor vrede
by Mike De Herdt Tuesday March 11, 2003 at 02:52 PM
mdeherdt@vlaams.abvv.be 02.289.01.54 Watteeustraat 10, 1000 Brussel

ABVV-jongeren roepen alle studenten en scholieren op om mee te staken en te betogen op vrijdag 21 maart 2003.

Ook studenten en scholieren staken voor vrede !

ABVV-jongeren roepen alle studenten en scholieren op om mee acties te voeren voor de vrede én voor een ander Europa. De socialistische vakbondsjongeren roepen alle scholieren en studenten op om ook op vrijdag 21 maart mee te staken en mee te betogen in Brussel.

Nu vrijdag 14 maart: De Europese vakbonden roepen op tot een symbolische werkonderbreking voor de vrede tussen 11u55 en12u05. Studenten en scholieren kunnen symbolisch meedoen, en hun leerkrachten en docenten hierover ook aanspreken en aanmoedigen (indien dit enigszins nog nodig is).

Nu zaterdag 15 maart: Europese actiedag voor de vrede deel 2. Iedereen wordt in Brussel verwacht omstreeks 14u aan het noordstation.

Volgende week vrijdag 21 maart: De Europese vakbonden organiseren een betoging in Brussel voor de vrede, én een sociaal Europa. Ze krijgen hiervoor de uitdrukkelijke steun van de vredesbeweging. ABVV-jongeren roepen alle scholieren en studenten op om ook op vrijdag 21 maart mee te staken en mee te betogen in Brussel! Afspraak om 10u30 voor het noordstation in Brussel. We wensen ook docenten, leerkrachten en schooldirecties te vragen mee te participeren en hun leerlingen en studenten eventueel te begeleiden.

Jammer
by Annelore Friday March 21, 2003 at 09:57 AM

Ik heb tegen oorlog! Graag had ik ook mijn mening laten horen, maar jammer genoeg kan dat niet. Ik mocht niet deelnemen omdat ik van mijn ouders geen lessen mocht missen.
Op mijn school in de leerlingenraad zal ik vanmiddag voorstellen om een zitactie te houden om toch de jongeren die niet meedoen aan de betoging van 21 maart een stem te geven.