arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het Belgische gerecht is de pedalen weer eens kwijt....
by Cheke Monday March 10, 2003 at 07:57 PM

Hoe is het toch mogelijk? De moordenaar van Mohammed Achrak is ontoerekeningsvatbaar! Paul Marchal krijgt geen tolk! Blijkbaar heeft onze juridische macht teveel werk om vredesactivisten te vervolgen...

Het is toch om de muren van op te lopen... Na de hele week pijnlijke Dutroux-zittingen in de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Luik, werd de nieuwe week alweer vrolijk fluitend ingezet door de klootzakken van de Belgische magistratuur. Sorry, slip of the tongue... Onwaarschijnlijk maar Belgische realiteit: .
* een vieze vent die volop kinderen ontvoert en vermoordt (al dan niet in opdracht van 'het establishment') krijgt jaren de tijd en mogelijkheden om zijn verdediging op te bouwen. De sukkelaar zal nog zelf het slachtoffer zijn, blijkt nu. De man krijgt gelukkig advocaten bij de vleet (nu 5?).
* een man wiens dochter vermoordt en misbruikt werd door die vieze vent, wil het proces volgen en gerechtigheid. Jammer voor hem, het proces wordt in het Frans gevoerd. Met alle juridische termen waar men mee zwaait niet makkelijk om volgen. Jammer, maar een tolk dát was net iets teveel gevraagd, Paul.
* Een gekke racist schiet een jonge leraar neer. Zomaar, 't was toch maar een kleurling. Vandaag beslist men dan maar die racist is ontoerekeningsvatbaar (ok, dat zijn ze allemaal wel een beetje, maar kom nou!) De familie van het slachtoffer wordt uitgebreider in beeld gebracht dan wie ook, een mens zou op den duur nog verkeerde dingen gaan denken (zie eerder artikel hier over het VRT-nieuws). De familie legt zich neer bij deze beslissing. Maar ja, goed wat onder druk zetten en op inpraten. (weet je wel, er zouden rellen van kunnen komen, ....) Leve de beschermende Belgische burgerij.
* In het pittoreske Dendermonde moeten enkele brave, vredelievende activisten voor de rechter verschijnen. (Braaf, langharig tuig is het meneer! Gevaarlijke zotten...) Hun misdaad tegen de maatschappij: verhinderen dat Bush zijn smerige oorlogsmachine kan opbouwen, een wapentransport hinderen en zo mensenlevens redden. Tja, logisch dat je als held voor de rechtbank moet komen...
* ik zal hier maar mee ophouden zeker, volgende week meer in 'de jaren van verstand...'

VOOR ALLE DUIDELIJKHEID: dit was ironisch bedoeld, maar dat had u wel al door als trouwe lezer.
Wat is er toch weer aan de hand? Rusten de magistraten weer languit in hun pluche zetels? ZIjn ze het straatrumoer vergeten? Ach ja, na de Witte Mars hadden we ze misschien beter allemaal opgeknoopt en de gerechtshoven in brand gestoken, maar dat mag men niet zeggen. (sorry, minister van Agitatie, sorry Chris Dusauchoit, sorry grote monden)
Het is wel droef als je zo je week moet inzetten...