arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vakbonden roepen op: werkonderbrekingen op 14 maart
by ABVV, ACLVB, ACV en EVV Monday March 10, 2003 at 12:31 PM

ABVV, ACLVB en ACV roepen samen met het EVV alle aangesloten leden en alle werknemers op om op 14 maart in heel Europa werkonderbrekingen te organiseren tussen 11.55 en 12.05 in hun ondernemingen en instellingen. Hiermee willen de vakbonden een sterk vredessignaal geven en nogmaals pleiten voor een vredevolle aanpak van de Irak-crisis.

PERSMEDEDELING/OPROEP
Brussel, 10 maart 2003
Geen oorlog in Irak
Werkonderbrekingen op 14 maart tussen 11u55 en 12u05

ABVV, ACLVB en ACV roepen samen met het EVV alle aangesloten leden en alle werknemers op om op 14 maart in heel Europa werkonderbrekingen te organiseren tussen 11.55 en 12.05 in hun ondernemingen en instellingen. Hiermee willen de vakbonden een sterk vredessignaal geven en nogmaals pleiten voor een vredevolle aanpak van de Irak-crisis.

Van bij het begin van de Irak-crisis hebben ACLVB, ACV en ABVV mét het Europees Vakverbond gepleit tegen een oorlog en geijverd voor een vredevolle aanpak. Op 15 februari ll. riepen de vakbonden hun leden nog op om mee op te stappen tijdens een grote vredesmanifestatie.

NU
roepen ACV, ABVV, ACLVB en EVV hun aangesloten leden en alle werknemers op:

- om op 14 maart werkonderbrekingen te organiseren in zoveel mogelijk ondernemingen en instellingen tussen 11u55 en 12.05 als signaal voor vrede en tegen een oorlog. Aan personeel en militanten wordt gevraagd met de werknemers in dialoog te gaan over de problematiek 'oorlog en vrede'.

roepen ABVV, ACLVB, ACV en EVV de werkgeversorganisaties (VBO, Unizo, VEV en Boerenbond) op:
- om positief mee te werken aan de geplande werkonderbrekingen op 14 maart
- om vanuit het bedrijfsleven eenzelfde vredesboodschap krachtig te ondersteunen

roepen ACLVB, ACV, ABVV en EVV de regering op:
- om haar standpunt om de oorlogslogica te doorbreken consequent verder te zetten.

roepen ACV, ABVV, ACLVB en EVV de overheid, de kerkgemeenschappen en de vrijzinnige gemeenschap op:
- om met alle middelen waarover zij beschikken een boodschap van vrede uit te zenden. We denken meer bepaald aan het luiden van de kerkklokken en het loeien van sirenes in heel België op 14 maart tussen 11.55 u en 12.05 uur.

roepen ABVV, ACLVB, ACV en EVV de media op:
- de nodige aandacht te geven aan deze initiatieven
- op 14 maart 's middags speciale achtergrond en duiding te geven

De vakbonden roepen hun leden ook op om op 15 maart massaal deel te nemen aan een nieuwe vredesmanifestatie te Brussel; vertrek 14 uur aan het Noordstation.

Luc Cortebeeck
ACV-voorzitter

Mia De Vits
ABVV-voorzitter

Guy Haaze
ACLVB-voorzitter

Emilio Gabaglio
Secretaris-generaal EVV

Welke crisis ?
by raf Monday March 10, 2003 at 07:41 PM
raf.custers@euronet.be

terloops en geheel ter zijde :
"vredevolle aanpak van de Irak-crisis"

de Irak-crisis is geen crisis en evenmin de schuld van Irak

het is een Bush-War van de allerprimitiefste soort

aha Raf!
by Marco Monday March 10, 2003 at 11:47 PM

nu is 't weer niet goed zeker?
Een beter antwoord zou zijn: "sorry, maar ik heb geen vakbondsoproep gezien voor de manifestatie van 15 februari; gelukkig waren de militanten er wel!"

Aha, die Raf!
by Marco D. Monday March 10, 2003 at 11:55 PM

nu is 't weer niet goed zeker, mijnheer Custers?
Een beter antwoord dan jouw zure oprisping over het woord "Irak-crisis" zou zijn: "sorry, maar ik heb geen vakbondsoproep gezien voor de manifestatie van 15 februari; gelukkig waren de militanten er wel!"
Zal ik het in jouw plaats doen?

nutteloos?
by alison Tuesday March 11, 2003 at 08:40 AM
emma@partidonenhum.zzn.com

oorspronkelijk enthousiast, heb ik dit boodschap doorgegeven aan collega's - mensen van verschillende leeftijden; sommigen hoog opgeleid, sommigen niet; geen enkel politiek actief...

iedereen is tegen de oorlog, iedereen vind Bush ridicuul (er worden constant anti-americaanse grappen rondgestuurd )MAAR niemand begrijpt waarom de bedrijven slachtoffer moeten worden van zo'n symbolische actie.

niet vergeten dat veel werknemers worden constant verteld dat ze hun bedrijf moeten verdedigen tegen de consequenties van de econ. crisis, en geloven dat hun toekomst gelinkt is aan die van het bedrijf omdat ze aandelen of stock options gekocht hebben (gesubsidieerd door onze belastingen!)

bref - wat haalt dit uit?

p.s. de setca (franstalige bbtk) heeft wél opgeroepen voor 15 feb.

Les chefs des syndicats se foutent de notre gueule !
by Jim Friday March 14, 2003 at 07:31 PM

"Entre 11h55 en 12h05"

C'est encore, et une fois de plus, du SPECTACLE. Mais dans un pays où les politiciens jouent aux résistants alors qu'en réalité ils sont collabos, dans un pays où la présidente d'un grand syndicat de travailleuses/eurs se met au service de l'hyper-bourgeoisie, il n'est pas étonnant qu'il en soit autrement.