arch/ive/ief (2000 - 2005)

De hele oorlogsmachine staat stil
by Fille (posted by TUc) Monday March 10, 2003 at 11:46 AM

Hierbij vragen wij om de vredesactivisten te steunen die zich direct verzet hebben tegen de oorlog. Financiële steun is welkom, maar je kan ook meelopen in een blok dat zich solidair verklaard met en oproept tot directe actie tegen de oorlog.

De hele oorlogsmachi...
girls-nowar.jpg, image/jpeg, 200x130


OPPOSITIE IS ALTIJD BUITENPARLEMENTAIR!
Onze politici zullen de oorlog niet stoppen, directe actie van ons samen wel!
Stop de repressie tegen antioorlogsactivisten
Het verzet komt van onderop!



Internationaal komen burgers massaal op straat en organiseren zich in antioorlogscomités. Het onsamenhangende (woorden)protest van onze politici zal geen vuist vormen tegen de oorlogsmachine. Na alle stoere taal is het nog steeds niet duidelijk wie in de veiligheidsraad een veto zal durven stellen, wat de Navo zal doen, of er consequenties zullen zijn voor de Amerikaanse en Britse agressoren... Laat politici die zich tegen de oorlog uitspreken hun werk maar doen en bewijzen in hoeverre ze de wil van het volk volgen. Wij mogen op hen niet wachten, we kunnen alleen op onszelf rekenen om een oorlog tegen te houden. Dit impliceert ook acties die het symbolische overstijgen - directe actie, effectieve druk die de kost van de oorlogsmachine opdrijft, ... Wij zijn nu aan zet.

We verklaren ons solidair met iedereen die wereldwijd tegen deze oorlog om macht en olie in verzet komt. Er worden treinen en schepen met militair materiaal tegengehouden, er worden stakingen van scholieren, studenten en arbeiders georganiseerd, politici worden onder druk gezet... Wereldwijd ontstaat er een antioorlogsbeweging waarvan het zwaartepunt bij de burgers zelf ligt. Laat ons een signaal geven over de essentie van democratie: burgers die het verdedigen van vrijheden, sociale verworvenheden, vrede en rechtvaardigheid niet aan anderen over laten.

Daarom deze oproep voor een zo breed mogelijk buitenparlementair blok ter ondersteuning van directe acties, om een tegengewicht te bieden tegen de repressie die antioorlogsmilitanten over zich krijgen en als oproep voor een golf van acties die de oorlogsmachine moet doen vastlopen.

Breng spandoeken, niet-partijgebonden vlaggen, toeters en bellen mee. Alle bijkomende initiatieven voor muziek en/of animatie, drank en/of hapjes zijn meer dan welkom. Verzamelen bij de zwart-rode vlaggen aan het Belgacom-gebouw (+- 200 m. links van Noordstation).

Betoging op zaterdag 15 maart 14.00 uur, Noordstation

De mobilisatietijd is heel erg kort, vandaar deze oproep per mail. Verspreid dit bericht dus zo massaal mogelijk naar mensen in je eigen adresboek. Een officiële affiche (A4 formaat) kan je downloaden op Geen Oorlog.


De hele oorlogsmachine staat stil, als onze hand dat wil...


Steun de antioorlogsactivisten in hun proces(kosten):
523-0403000-40
Vermeld "Proces treinstoppers"

vredesposter:
by 2stein1 Monday March 10, 2003 at 12:16 PM


http://www.vredessite.nl/nieuweoorlog/2003/miniposter3-1502.html

Nog een eigen boodschap voor Bush en Blair...
by Raf Grinfeld Monday March 10, 2003 at 12:46 PM

"Wie over het kapitalisme niet spreken wil, moet ook over het fascisme zwijgen." Max Horkheimer
Militarisme is niets anders dan een uitwas van het kapitalisme. Jammer dat niet iedereen dat inziet.

???
by rob Monday March 10, 2003 at 01:54 PM

Militarisme bestaat in even grote mate in zgn communistische samenlevingen. Noch in kapitalistische, nog in communistische samenlevingen valt dit goed te praten beste Raf.

Allemaal goed en wel...
by Raf Grinfeld Monday March 10, 2003 at 03:47 PM

maar zonder het kapitalisme en haar uitwassen, waarvan communistisch extremisme (ook wel staatskapitalisme genoemd) er één is, zou het communisme niet militaristisch zijn.

Cliché
by NoB Monday March 10, 2003 at 06:23 PM

Staatskapitalisme=communistisch extremisme. Kwestie van alles op één hoopje te gooien en ééns flink na te trappen? Ach was het leven maar zo simpel.

Nu één van de problemen van anarchisten is inderdaad dat ze absoluut geen verstand hebben van militaire zaken en dat ze over die dingen ongeloofelijk zelfs misdadig naïef zijn. Ik wil niet zeggen dat anarchisten stom zijn want dat zijn ze niet. Het voordeel is natuurlijk wel dat ze de eer hebben om te zeggen hoeveel keer ze zijn ingemaakt door de 'concurrentie' (als je begrijpt wat ik bedoel ;)

Dat (alle) anarchisten echter pacifisctisch of 'vredelievend' zouden zijn is uiteraard een historische leugen maar dat weet Raf beter dan ik en ik denk dat dat na de ontmoeting met de fascisten in Leuven wel duidelijk is geworden.

Nu het is niet mijn bedoeling om een rel te beginnen alleen moet je een beetje rekening proberen te houden met de gevoelens van anderen.

anarchisten en militair denken
by TUc + Truus Excuse Monday March 10, 2003 at 07:06 PM


Anarchisten zijn niet naïever in militair denken dan pakweg de gemiddelde burger en zelfs de gemiddelde commie.
Je hebt er, net zoals je er in je straat wellicht tientallen hebt wonen.

groeten,
TUc/Truus Excuse.

er
by tim Tuesday March 11, 2003 at 01:46 AM
tim.geboers@advalvas.be

er heeft not nu toe nog nooit een klassenloze communistische maatschappij bestaan, zij zijn helaas allen blijven steken in een staatsdictatuur

Gemakkelijk gezegd,maar..
by Raf Grinfeld Tuesday March 11, 2003 at 11:25 AM

kun je de volgende stelling ook hard maken, NoB? Je schrijft : "Nu één van de problemen van anarchisten is inderdaad dat ze absoluut geen verstand hebben van militaire zaken en dat ze over die dingen ongeloofelijk zelfs misdadig naïef zijn." En waarom dan wel? Wat weet jij over de psychologie van mensen? Of over de menselijke natuur? Of gaat het over iets anders? Baseer je je daarbij op wetenschappelijke gegevens? Ik noem mezelf trouwens al meer dan een half jaar niet meer anarchist en ik heb het etiket al jaren niet meer gebruikt als belangrijkste omschrijving voor mijn ideologie.

super slogan
by thitho Tuesday March 11, 2003 at 11:44 PM

De hele oorlogsmachine staat stil, als onze hand dat wil...


j'adore

hasta etc.

thitho