arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vervolging belastingbetaler voor vrede en protestactie uitgesteld.
by Raf Grinfeld Sunday March 09, 2003 at 12:02 AM

De pleidooien voor het Hof van Beroep in de zaak van Jan Hellebaut, die gepland waren voor maandag 10 maart, zijn uitgesteld en de protestactie dus ook.

Jan Hellebaut van AKtie VRedesbelasting moest normaal gezien nu maandag, 10 maart, voorkomen omdat hij belasting voor vrede in plaats van voor militaire uitgaven aan de Belgische staat betaalt. Die staat wil het bestaan van een Vredesbelastingsfonds niet in rekening brengen.
We kregen echter het volgende berichtje binnen:

"Betreft zaak Jan Hellebaut voor het Hof van Beroep te Antwerpen.

Beste mensen,

de pleidooien voor het Hof van Beroep, die gepland waren voor maandag 10 maart, zijn uitgesteld! De advocate van de Staat heeft dit vandaag laten weten omdat ze meer tijd nodig heeft om haar betoog voor te bereiden.
Onnodig dus om naar Antwerpen te komen maandag. Een nieuwe datum zal pas volgende week gekend zijn; ik breng jullie daar later van op de hoogte.

Vredesgroetjes van Jan.
Tot later."

Ik heb hier nog zo'n foldertje liggen van VRAK
by Agua 121 Sunday March 09, 2003 at 05:04 AM

't Is intussen wel al enkele jaartjes geleden, dat ik voor 't eerst in contact kwam met Jan Hellebaut. Deze man heeft iets gevonden op het patroon van geweld-uitbuiting; de vredesbelasting. In plaats van voor het leger betaal je eenzelfde belasting voor de vrede. Goed initiatief! 't Zou beter opgepikt worden dan dat ze dit verkrachten.
Vredevolle groeten,
Agua 121