arch/ive/ief (2000 - 2005)

brood en spelen
by kpdg Friday March 07, 2003 at 01:27 AM
kapitalistpigdog@hotmail.com

...

carette heeft, of beter had gelijk. niet zozeer in zijn streven naar een dictatuur van het proletariaat, maar helaas wel als hij beweert dat de geweldadige revolutie de enige manier zal zijn om het`systeem` omver te werpen. `helaas` want ik wil hier helemaal geen geweld prediken, ik weet wat geweld veroorzaakt en de wereld beter zonder is. maar ik kan alleen maar gelijk geven aan iemand die onlangs op deze website schreef dat, als onze `democratische` overheid zo de voeten veegt aan de fundamentele democratische rechten als vrije menigsuiting en recht op privacy, ze niet verwonderd moeten staan als er sommigen naar geweld grijpen.
als in brussel enkele keren op rij enkele duizenden mensen betogen tegen amerikaans en israelisch internationaal banditisme wordt dat in de pers en door de overheid genegeerd en dood gezwegen. als in leuven een honderdtal tegenbetogers een kleine veldslag uitvechten met de politie, staat het in alle kranten, komt het op radio en televisie. al die aandacht voor een betoging van die pipo`s van `t nsv, iets belachelijker bestaat niet. barikades opwerpen goed en wel, wat stenen naar de flikken gooien, prima. maar als sommigen, silly met de steen, bijvoorbeeld achteraf doen alsof ze zomaar efkes in de tiensestraat het wereldwijd fascisme de finale genadeslag hebben toegebracht, gaat mij wat ver. Het nsv stelt niets voor, een hoop leeghoofden die trots zijn op een volk dat zich schaamt voor hen. een hoop klein kinderen die erop kicken dat men ze aandacht geeft.
ik geef toe, betogen is plezant en als er wat spanningen zijn is het nog altijd plezanter.
maar is betogen voor een betere wereld en voor vrede echt pure entertainment geworden? typisch verschijnsel bij betogingen zijn toch al die mensen die per se de trein naar huis lijken te moeten halen.
het systeem van onze `democratie` is rot vanbinnen. maar wie doet er iets aan? zij die er juist wel bij varen alleszins niet, zij die het probleem zien en het willen veranderen worden weggelachen en zij die het echt kunnen veranderen zijn in slaap gewiegd door de gigantische hoeveelheid commerciele bullshit op radio, televisie en in de kranten.

de dead kennedies hebben een album met een gespeelde conversatie tussen de `prime minister` en een `secretary of defense of the USA`. de laatste zegt iets in aard van: maakt u geen zorgen over al die vredesactivisten, `just pump up your drugsupply`.
en godverdomme eigenlijk hebben ze gelijk ook. ik rook zelf graag een joinke, geef ik gerust toe, sommigen zouden het absoluut eens moeten proberen. maar de hele weedkultuur begint mij serieus op mijn zenuwen te werken. cannabis lijkt wel opium voor het volk geworden te zijn.

voeg samen: platte, inhoudloze commerciele bullshit, en drugs. het volk houd zich koest en ondertussen kan achter de schermen het smerig politiek spelletje gespeeld worden. brood en spelen noemden de romeinen dat, en we weten allemaal hoe het met hen geindigd is.
de kiesplicht is dan ook maar een voorbeeld hoe een onwetende (in de zin van: weet maar een fractie van wat er echt gaande is) bevolking wordt VERPLICHT de overheid haar legitimiteit te bezorgen. we denken dat we vrij kunnen stemmen maar eigenlijk worden we verplicht te stemmen op partijen die allemaal als puntje bij paaltje dezelfde belangen dienen.

ik wil hier niet beweerd hebben dat ik de waarheid in pacht heb. zeker niet. dit zijn gewoon enkele bedenkingen, ze zijn verre van volledig maar ik dacht ze met u allen te delen, voor zo verre het u interesseerd. en mijn excuses voor de taalfouten.

vrede zij met u
amen

don't choose their arena - snap out of it!
by pinkje Friday March 07, 2003 at 11:36 AM
pinkje2002@yahoo.com

Als we eens zouden beginnen met uit dat aanbod van aangeboden 'spelen' te stappen en onszelf wat meer waardigheid en kritisch denken zouden gunnen, leidt deze stap dan zeker naar een escalatiespiraal van meer activistengeweld, gevolgd door meer politierepressie, en terug?
Of kunnen we hierdoor net uit die gewelds- en uitbuitingsspiraal én uit het ingepompte cynisme stappen dat ons ook zo aangeleerd is?


kpdg, if you say: "carette heeft, of beter had gelijk. niet zozeer in zijn streven naar een dictatuur van het proletariaat, maar helaas wel als hij beweert dat de geweldadige revolutie de enige manier zal zijn om het`systeem` omver te werpen",
then I say: "`just pump up your supply of cynicism and intellectual complaining". Als jij in geweld gelooft, en dan simpelweg de krachtsverhoudingen binnen de geweldsarena bekijkt, nou... then we're heading 4 total destruction of mankind.

Als er één iets is dat mij zo gek maakt van Tolkien, dan is het wel dat hij haarfijn uitlegt waar de Axes of Evil hun zwarte macht halen: bij het verspreiden van hulpeloosheid, blinde agressie en cynisme bij hun tegenstanders. Wij zijn met een meerderheid, maar zijn zo verblind en zo weinig verbonden, dat we de uitbuitende minderheid net willen bestrijden met het enige waar zij in uitblinken: haat en blinde agressie.

Aiaiai,
wanneer zal de mensheid eens beseffen dat radicaliteit en strijd niks vandoen hoeven te hebben met het fysiek kapotmaken van andere 'mensen', ook al zijn die toevallig ingehuurd of geïndoctrineerd door de Forces that Be. Onverzettelijkheid hoeft niet altijd gepaard te gaan met bloed. Hoe kunnen wij vermijden dat onze dromen van een betere wereld (of geloof je daar al niet meer in, kpdg?) sowieso bloeddoordrenkt en grimmig zijn? Ik ken het antwoord niet, maar ben er samen met heel wat mensen wel mee naar op zoek.
Zou Trainstopping al een stapje in de goeie richting kunnen zijn?


greetz
steven aka pinkje

ps: tegen sabotage, lock-ins, neerhalen van omheiningen, kraken, sit-ins, fysieke onverzettelijkheid, humor e.a. heb ik helemaal niets. En over het al dan niet nodige geweld in andere streken dan België wens ik mij ook niet uit te spreken.

Gaia does not care.
by Guido Friday March 07, 2003 at 03:43 PM

The powers of Gaia will take care of the taste for destruction of mankind.

Think about it.

Nobody can fight Gaia, the human species is only a chain in evolution and will have to learn of his faults.

And faults, he will make, like he never maded before.

ik kies voor democratie
by johanvdw Saturday March 08, 2003 at 10:08 AM

"de kiesplicht is dan ook maar een voorbeeld hoe een onwetende (in de zin van: weet maar een fractie van wat er echt gaande is) bevolking wordt VERPLICHT de overheid haar legitimiteit te bezorgen. we denken dat we vrij kunnen stemmen maar eigenlijk worden we verplicht te stemmen op partijen die allemaal als puntje bij paaltje dezelfde belangen dienen. "

Kijk, start een partij, en loop de straat op om steun te vinden.
Als je dat niet lukt, wijst dat erop dat jouw mening niet door veel mensen gedragen wordt, minder dan de mening van de andere partijen.

Volgens mij is dát democratie. Niet geweld gebruiken. Als je toch aan de macht wil komen als kwasi iedereen niet voor jouw ideeën is, ben je een fascist.