arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oproep tot muiterij mag in Amsterdam
by pt Wednesday March 05, 2003 at 01:51 PM

Amsterdamse burgemeester Cohen heeft muiterij-demo toegelaten, ook aanvraag van wapens voor gewapende strijd tegen de NAVO blijkt mogelijk.


Hoewel Nederlandse activisten zouden beweren dat het niet kan, blijkt het mogelijk in Amsterdam om legaal op te roepen tot muiterij tegen de VS, en tegen de Turkse legerleiding. Het blijkt ook mogelijk om gewoon wapens op te vragen voor de gewapende strijd tegen de NAVO. Of ze daadwerkelijk verstrekt worden, is natuurlijk iets anders.

Hieronder delen van de oproep voor de demo, zoals goedgekeurd door burgemeester Cohen. Delen met lokale (Amsterdams) betekenis zijn weggelaten.

------

....Volgens schattingen zal de oorlog miljoenen vluchtelingen, en honderdduizenden gewonden, tot gevolg hebben. Na de oorlog wordt Irak opnieuw een westers kolonie - het land was al eens bestuurd door de Britten. De plannen daarvoor zijn al uitgelekt: eerst komt een Amerikaanse militaire gouverneur, daarna een westers protectoraat zoals in Kosovo.

Kolonialisme was fout, en het blijft fout. De westerse landen gaan steeds meer over tot herkolonisatie, bijvoorbeeld in Kosovo, Timor en Afghanistan. In september noemde het Pentagon de volgende landen als doelwitten van ingrijpen: Iran, Jemen, Somalië, Sudan, Libanon, Syrië, Libië, Georgië, Colombia, Maleisië, Indonesië, de Filippijnen en Noord-Korea. Mensen zoals Sinanovic geloven in de superioriteit van 'de westerse cultuur' - ze bedoelen daarmee het vrije-markt liberalisme. Ze zien Arabieren, Aziaten, en Afrikanen als barbaren, die de 'westerse beschaving nodig hebben. In werkelijkheid waren de koloniale machten de grootse barbaren. De Belgische koninklijke familie halveerde de bevolking van de Kongo in een generatie: 10 miljoen mensen gingen dood aan deze 'westerse beschaving', maar daarover hoor je niets.

De essentie van een kolonie is ongelijkheid van macht, langs etnische lijnen. Het bestuur is wit, de bevolking zwart. Dat zag je heel goed in Timor: Australische troepen patrouilleerden daar, maar de Timorezen mochten geen troepen in Australië stationeren. Timorezen mogen helemaal niet naar Australië, en als ze het toch proberen worden ze opgesloten in kampen in de woestijn. Timorezen mogen niet stemmen in de Australische verkiezingen, maar het Australische parlement nam wel besluiten over het bestuur van Timor.

Zo zal het ook in Irak gaan..... Het bestuur zal vooral bestaan uit een Engelstalige elite, met een culturele minachting voor de plaatselijke bevolking. De economie wordt ingericht ten behoeve van de westerse landen, die toch al rijk zijn, niet ten behoeve van de bevolking in Irak. Dat betekent vooral de oliestroom richting westen op gang brengen. Dit alles wordt van buitenaf opgelegd, met militaire macht. 'Democratisering' heet dat.

De demo gaat naar de Kolonel Six Kazerne - eisen:

geen herkolonisatie, maar herverdeling van welvaart

invoering van een wereld-minimumloon van 70 eurocent per uur, dat is niet veel gevraagd

invoering van een wereld-basisinkomen van minimaal 1 euro per persoon per dag - dat is ook niet veel, dus waarom zou het leger dat weigeren

muiterij tegen de Verenigde Staten

uitdelen van wapens aan anti-NAVO en anti-racistisch milities

afschaffing van de NAVO, en terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Europa