arch/ive/ief (2000 - 2005)

U hebt het recht om te zwijgen.
by Guido Tuesday March 04, 2003 at 10:45 AM

Vandaag enkele kranten doornomen en niets gelezen over de arrestaties van zaterdag in Melsele. Geen lezersbrief, geen opiniestuk om dit optreden van politie op bevel van Dusquenne te veroordelen. TWEE ACTIVISTEN zitten voor de DERDE WEEK in de CEL.

Blijkbaar is men bij sommige media al vergeten dat meer dan 100 burgers op een privé-plaats waar ze samenkwamen werden opgepakt en 12 uur vastgehouden in een oude Rijkswacht-kazerne. Deze burgers hadden geen enkele misdaad gepleegd. Ze verzamelden ergens.

Zie het als 50 jongeren die verzamelen op een bepaald punt om ergens uit te gaan en die worden dan omsingeld door de politie en opgepakt en twaalf uur vastgehouden omdat ze misschien wel iets zouden kunnen nemen hebben.

Bij die 50 jongeren kunnen er zo enkelen zitten, bij de vredesactivisten zaten er ook mensen die niet van plan waren op het spoor te gaan. En toch opgepakt zijn omdat de politie "dacht te weten wat de personen van plan waren."

Als ik me goed herinner geld deze regel in Amerika voor terroristen, "schuldig tot het omgekeerde bewezen is."

Ondertussen zitten twee vredesactivisten al voor hun derde week vast. Ze hielpen mee om in Antwerpen een trein te blokkeren. Eerst wilden ze hun naam niet vrijgeven en was dat de reden van hun aanhouding. Ondertussen hebben ze wel hun naam gegeven en blijven ze vastzitten. Ik hoorde van iemand dat de rechter zelfs had gezegd "er is geen reden".

Vrijdag jongstleden was er een geluidsdemo aan de gevangenis in de Nieuwe Wandeling te Gent, alwaar zo'n 60 personen opdaagden.

Op 10 maart komen de andere activisten voor die betrokken waren bij die actie. Dit om 09u00 in de rechtbank te Dendermonde.

Ik las gisteren in kranten dat de burgemeester van Beveren zei dat er in de richtlijnen van Dusquenne stond dat het "verboden was om te denken aan actie". Heeft iemand deze richtlijnen gezien? Kan iemand ze op deze site plaatsen?

In België werden dit weekend meer dan 130 mensen gearresteerd. Omdat ze "misschien" DACHTEN aan burgerlijk ongehoorzaam te zijn.

Btw, mensen die in de buurt WOONDEN en hun fiets genomen hadden om te komen kijken naar wat er gebeurde, werden OOK GEARRESTEERD. Dit om dat ze te dicht bij het spoor fietsten.

Wat is de volgende stap?

BOB aan uw deur alvorens je naar een actie wil gaan?

Verbod op acties wegens wat Dusquenne/politie denkt?

Maar ja, we moeten ons niet zo blindstaren op Dusquenne.

Binnen enkele maanden hebben we een nieuwe Minister van Binnenlandse Zaken. Die zal ervoor zorgen dat de wensen van de White Housers zullen uitgevoerd worden.

En parlementariërs gaan daar niets aan kunnen doen. Behalve met hun gezicht nog eens op tv komen om zo nog enkele stemmen te winnen.

Ja, ik moet het niet hebben van Peter Vanhoutte.

In november 2002 mailde hij naar iemand dat de transporten
in Anwterpen voor de Golf bestemd waren. Begin 2003 deed hij alsof hij van niets wist. Dat feliciteerde hij de regering zelfs met haar standpunt ivm de VN. En nu gaat hij Dusquenne aan de tand voelen.

Moet hard zijn, eerst uw regering proficiat wensen vanwege haar standpunt in de VN en de NAVO, met betrekking tot Turkije. En dan worden opgepakt omdat je transporten met Amerikaans materieel dat voor Turkije bestemd is wou tegenhouden.

WELCOME IN THE FASCIST GLOBAL TERROR STATE,

in wich you have the right to remain silent,
where the police reads your minds,
and being a moslim is like being a Christian in Rome.

vrij?
by anar Tuesday March 04, 2003 at 11:16 AM

De twee activisten zijn vandaag vrijgekomen, zij het onder voorwaarden: 1) zich een domicilie adres verschaffen, 2) gedurende 3 maanden niet deelnemen aan politieke acties, 3)noch direct noch indirect praten met de pers.
Zij zijn dus vrij, maar monddood gemaakt!

Heel erg
by Mara Tuesday March 04, 2003 at 01:11 PM

Hey, anar, weet je dat wel zeker? Mogen die activisten niet praten met de pers?? Mogen ze zelf niets posten op Indymedia bv? Als dat waar is, dan is het inderdaad heel erg gesteld met onze democratie.

herinner u Dyab Abou Jahjah
by Guido Tuesday March 04, 2003 at 01:41 PM

Dyab Abou Jahjah kreeg ook drie maanden verbod om deel te nemen aan politieke manifestaties.

Verhofstadt en co vroegen toen doodleuk in het Parlement om op te treden tegen Dyab Abou Jahjah.

Wat in een rechtstaat niet kan!

Ik meen me te herinneren dat er een brief was opgesteld door allerhande intellectuelen om dit te veroordelen.

Waarom blijven deze intellectuelen en anderen die op de eerste rij stonden nu?

Twee activisten werden twee weken en één dag aangehouden omdat ze een trein met Amerikaans materieel probeerden te stoppen. Omdat ze hun naam niet wouden geven, werden ze opgesloten. Nadat ze hun naam wel gaven bleven ze opgesloten.

Meer dan 130 burgers werden opgepakt in een privé-lokaal zonder dat de politie een huiszoekingsbevel had. Volgens info in sommige kranten, was het zelfs verboden volgens tichtlijnen van Dusquenne om daar aan te denken.

Ik meen me zelfs te herinneren dat zelfs Yves Desmet in een opiniestuk vond dat de arrestatie van Dyab Abou Jahjah overdreven was.

Nu blijft het akelig stil omtrent de verschillende arrestaties.

Vergeet ook niet dat alle activisten die betrokken waren bij de blokkade van een Amerikaans schip in de Antwerpse haven door Greenpeace en niet Europees waren, op een vliegtuig richting thuisland zijn gezet.

Ook werden drie bussen met activisten omsingeld door politie in oproerkledij, nadat ze aan de omheining geraakt waren waarachter Amerikaans legermaterieel stond.

IT'S NOT TOLERATED IN BELGIUM TO OPPOSE THE AMERICAN WAR PLANS, ONLY WHEN THE GOVERNMENT CAN RECUPERATE IT, IT'S ALOUD!

Er is nog hoop...
by GGi Tuesday March 04, 2003 at 11:18 PM
GGi@pandora.be

Beste Guido

Niet al te pessimistisch worden; vandaag 4/3 in het VRT-radionieuws (gehoord op Stubru om 20 en 21u) werden duidelijk vragen werden gesteld omtrent het optreden van de politie in Melsele, er werd oa. verwezen naar journalisten die ook zouden aangehouden zijn (Indymedia?).
Da's een hele prestatie voor de nationale media, een volle twee dagen na de feiten!
Dit doet natuurlijk niets af aan het feit dat 'de gevestigde opiniemakers'(vierde macht? haha)inderdaad stekeblind blijven voor de schending van basis- democratische rechten afgelopen zaterdag.

Teletekst
by Libby Wednesday March 05, 2003 at 12:04 AM

Op vrt teletekst pagina 113 staat een verwerking van de persmededeling van de journalistenbond.