arch/ive/ief (2000 - 2005)

politiewillekeur
by autonoom Monday March 03, 2003 at 12:57 PM

zet de vrede op het spoor.manifestatie te zwijndrecht zondag 2 maart

Toen ik en een vriend zondagmiddag te zwijndrecht, na de manifestatie, richting auto gingen kregen we onverwachts nog een controle van de twee agenten van de spoorwegpolitie.We moesten onze identiteitskaarten inleveren voor controle en ik moest mijn rugzak leegmaken. Toen ik één van de agenten vroeg wat hiervoor de reden was kreeg ik als antwoord dat zijn overste hem opgedragen had ons te controleren omdat we er "verdacht" uitzagen.We zijn nochtans blank meneer!( hier kon ie niet echt mee lachen maar bon...)
Moest heel dit gedoe niet zo tekenend zijn voor het systeem waarin we leven zijn zou het allemaal best nog hilarisch kunnen zijn.Deze willekeur, extra controle omwille van een ander uiterlijk, keert zich vroeg of laat tegen onze vrienden in het blauw. Deze willekeur bestaat niet enkel bij de flikken maar is ook terug te vinden in vele huiskamers. Misschien die van u ook wel...Als er bijvoorbeeld weer eens ergens iets gestolen word of eender wat zullen het vast wel weer die "vreemdelingen" geweest zijn. Dat jan met de pet mensen op zulke manier mensen in een hokje steekt komt vaak niet echt voelbaar aan de oppervlakte. Bij ome agent is dit echter wel voelbaar, hij steekt het ook niet onder stoelen of banken. Hoe hypocriet is dan ook de verontwaardiging als mensen, moegetergd, vernederd, en als een hond geschopt het niet meer kunnen verkroppen en een uitlaadklep voor hun frustratie en woede moeten vinden...Als het een uniform draagt...is het een mogelijk doelwit!

Een mes snijdt vaak in twee richtingen
by El Pimo Monday March 03, 2003 at 08:07 PM
pimvdp@yahoo.com

"Hoe hypocriet is dan ook de verontwaardiging als mensen, moegetergd, vernederd, en als een hond geschopt het niet meer kunnen verkroppen en een uitlaadklep voor hun frustratie en woede moeten vinden..."

Geldt dat dan ook voor de flik die na een dagje hard werken graag een antikapitalistje zoals jij en ik wilt afranselen?

Als je bereid bent een bepaalde logica te volgen, moet je ook de lijn doortrekken en er de gevolgen van willen dragen.

Groetjes,
El Pimo

Liever een richting
by Frank Monday March 03, 2003 at 10:03 PM

Pimo,

Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Zelf moe na een dagje hard weet ik veel wat? Wat is je logica hier? Een betoog voor meer empathie met kloppende flikken? Een betoog voor relativering van de woede van mensen die het niet meer zitten om als een hond geschopt te worden? Neen toch? Want dan ben je niet origineel. Dat zie ik op elk 19u journaal of Zevende Dag. Jij vindt afgelopen zaterdag niet behoorlijk fasciserend of zo? Of neen, jij hebt nog nooit het gevoel gehad als een hond behandeld te worden? Je kan je dat niet voorstellen of zo?
Het zijn maar wat vragen...

Groetjes

Niet duidelijk
by El Pimo Tuesday March 04, 2003 at 02:03 PM
pimvdp@yahoo.com

Het was misschien niet duidelijk genoeg, waarvoor mijn excuses. Ik veroordeel de logica van zinloos geweld als uitlaatklep voor andere frustraties, ongeacht van wie die logica hanteert. Er zijn volgens mij veel efficiëntere manieren om het respressie-apparaat schade toe te brengen dan instinctief geweld. De manier van redeneren in de bovenstaande conclusie kan zich snel tegen ons keren, dat is alles wat ik wou aantonen.

Uiteraard is wat gebeurd is de afgelopen zaterdag een aanfluiting voor onze pseudo-democratie. En neen, het is mij niet ontgaan dat ons landje aan het verglijden is in een spiraal van toenemende repressie, waarbij het grootste deel van zinloos geweld niet van onze kant komt. Een vraagje aan jou Frank: vind jij dat een reden om dezelfde methoden als onze vijanden te gebruiken?

Vriendelijke groeten,
El Pimo