arch/ive/ief (2000 - 2005)

Fauzaya Talhaoui: "Al Jazeera moet dringend op de kabel"
by jpe Sunday March 02, 2003 at 02:37 PM

Als het van Agalevs 'leading lady' Fauzaya Talhaoui afhangt krijgen we er nog een zender bij op de kabel: Al Jazeera. In een interview in De Morgen van 1 maart breekt ze daarvoor een lans.

Talhaoui: "Het probleem is niet dat de allochtonen teveel Al Jazeera kijken, het probleem is dat de Belgen er te weinig naar kijken. Al Jazeera moet dringend op de kabel bij ons, met Engelse ondertitels. Misschien zullen we dan inzien dat als er straks allochtonen op straat komen" (uit protest tegen de Amerikaanse overval op Irak) "ze dat niet doen omdat ze de boel willen ophitsen, maar omdat ze oprecht kwaad zijn."

Talhaoui kom tot haar bevinding omdat je op Al Jazeera dagelijks geconfronteerd wordt met bv. het lijden van de Palestijnen en de Iraki. Daar waar CNN en via de Vlaamse omroepen de westerse nieuwsagentschappen altijd focussen op de V.S., op de oorlogsvoorbereidingen enzoverder.

Eén raad toch aan Fauzaya: pleit aub voor een Nederlandstalig ondertitelde Al Jazeera op de Vlaamse kabel, want anders zal het effect minimaal zijn.

DIOGENE(S) nr 42 - mediadoc.diva@skynet.be

Fauzaya for president?
by comment Sunday March 02, 2003 at 04:57 PM

Het verkiezingsopbod is begonnen... of hoe moet ik toch proberen zoveel mogelijk migrantenstemmen achter mijn na

Fauzaya for president???
by comment Sunday March 02, 2003 at 04:58 PM

Het verkiezingsopbod is begonnen... of hoe moet ik toch proberen zoveel mogelijk migrantenstemmen achter mijn naam te krijgen?

en hoe zit het met de wapentransporten in de haven
by ludo keersmaekers Sunday March 02, 2003 at 08:36 PM

Fauzaya zou er beter voor zorgen dat Agalev, die toch in de regering zit, de wapentransporten via de haven verbiedt
Dat is iets wat je concreet kan doen tegen het toekomstig lijden in Irak