arch/ive/ief (2000 - 2005)

TrainSTOPping: Zondag, 60 activisten voeren actie tegen militaire transporten.
by han & Guido Sunday March 02, 2003 at 12:11 PM
han@indymedia.be

Als protest tegen de militaire transporten van Amerikaans militair materieel via de Antwerpse Haven hielden zo'n 60 tal activisten een symbolische wake. Er werd scherp uitgehaald naar de repressie en de criminalisering van de vredesbeweging, gisteren werden er namelijk 150 activisten gearresteerd.

Zo'n 60 tal activisten verzamelden deze ochtend aan de kerk van Zwijndrecht om er te protesteren tegen de militaire transporten naar de Golf. De activisten gingen in op een oproep van het Forum voor vredesactie dat dit weekend een 24 uren blokkade actie wilde organiseren.
Die actie werd gisteren door de politie onmogelijk gemaakt daar ze alle activisten arresteerde en tot laat in de nacht vasthield in verschillende kazernes. Het Forum voor vredesactie riep dan gisteren avond op om vandaag een symbolische wake te houden aan de kerk van Zwijndrecht.
Er werd verzameld aan de kerk en dan vertrok men in betoging naar de spoorweg. Aan de spoorweg werden een aantal toespraken gehouden waarin men het optreden van politie en de criminalisering van de vredesbeweging sterk aanklaagde.
Hans Lammerant van het Forum voor vredesactie riep verder op voor solidariteit met de activisten die op 1O maart voor de rechter moeten verschijnen. Enkele weken geleden blokkeerden een aantal mensen van het Forum voor vredesactie een militair transport en daarvoor moeten ze nu voor de rechter verschijnen.

vredevolle pics in een schril contrast
by lux Monday March 03, 2003 at 11:47 PM
lux@linuxmail.org

(article 1)

vredevolle pics in e...
vredeslied1.jpg, image/jpeg, 512x384

Hierbij toch nog enige foto's van in het vredelievend dorpje Zwijndrechtop zondag 2-2-3.

Dit in schril contrast met de terreursfeer van de dag voordien in Melsele, met zijn fasco commissaris Vandevelde.

En jawel, er waren in Zwijndrecht ook mensen die de dag ervoor nog als terroristische zwijnen werden afgevoerd!

Future is NOW, wake up