arch/ive/ief (2000 - 2005)

Turkye houdt trein af!
by lux Sunday March 02, 2003 at 12:09 AM

In Turkije werd er vandaag (zaterdag 1/3) in het parlement gestemd over het al dan niet toelaten van Amerikaanse soldaten op turks grondgebied.

Er was een krappe meerderheid, die niet groot genoeg bleek om de pro amerikaanse resolutie wettigheid te geven!

De volgende dagen gaat men verder discuceren in het parlement...dus duimen voor het gezond verstand in het turks parlement.

Buiten het parlement heeft het gezond verstand reeds gezegeveerd, want daar zijn 80% van de mensen anti-oorlog-gezind...

Wat we in Belgiƫ niet konden doen, wordt nu door Turkije zelf gedaan: de trein afhouden

Betogen voor Turks Consulaat in Antwerpen ?
by Bolsewiki Sunday March 02, 2003 at 02:05 AM

Ondanks dat bijna 90 percent van de bevolking in Turkije tegen de oorlog en tegen buitenlandse troepen is op haar grondgebied stemt bijna 50 percent van het parlement voor de komst van de Amerikanen.

Trouwens, volgens een Turkse kameraad, die het voorlas uit een Turkse online krant, zit het verschil in de minieme fractie die deze keer niet mee stemde (19(?) parlemenstleden).

Nu die fractie bekend is kunnen ze bewerkt worden. Mits een noodzakelijke cosmetische aanpassing kan binnen enkele dagen een "nieuw" voorstel ter stemming komen. De burgerlijke democratie aan het werk.

Waarom betogen wij hier in Belgiƫ niet voor het Turks consulaat in Antwerpen; of voor de Turkse ambassade?
De moskeeen hier zouden moeten aangesproken worden. De islam is toch een vredelievende godsdienst niet en het is toch een zogenaamde islamitische regering in Turkije....