arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie tegen militaire transporten : Zondag 11 uur, kerk van Zwijndrecht
by han Saturday March 01, 2003 at 07:46 PM
han@indymedia.be

Desondanks het feit dat vandaag 150 vredesactivisten werden gearresteerd zal er morgen opnieuw actie gevoerd worden tegen de militaire transporten naar de golf. "We kregen van de Burgemeester van Zwijndrecht te toelating om een vredeswake te houden. Het is belangrijk dat we onze stem laten horen en dat we desondanks de criminalisering volhouden"

Zondag ochtend om 11 uur wordt er opnieuw actie gevoerd tegen de militaire transporten naar de golf. De mensen van Forum van vredesactie kregen van de burgemeester van Zwijndrecht de toestemming om een vredeswake te houden aan de kerk.
"We kregen van de Burgemeester van Zwijndrecht te toelating om een vredeswake te houden. Het is belangrijk dat we onze stem laten horen en dat we desondanks de criminalisering volhouden. Onder de mensen die vastzitten is de sfeer zeer goed, ze willen ook nog iets ondernemen"
"We beperken het tot een vredeswake omdat we de veiligheid bij een eventuele bezetting van de sporen niet kunnen garanderen. We raden mensen af om op eigen initiatief de sporen te gaan bezetten omdat dat een gevaarlijk operatie is. Je zet je leven op het spel, en wij kunnen niet verantwoordelijk zijn voor dergelijke acties"
"We vinden het nu in de eerste plaats belangrijk dat het protest verder gaat, we weten dat we op een brede steun kunnen rekenen van de bevolking en we mogen het protesten tegen de oorlog niet laten criminaliseren."

Zondag 2 maart 2003
11 uur
Kerk van Zwijdrecht