arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gearresteerde actievoerders zitten in Groendreef in Gent
by LSP Gent Saturday March 01, 2003 at 07:04 PM
09/232 13 94

Zopas gingen we met twee LSP-leden op zoek naar de gearresteerden. Aan de Groendreef werden we niet bepaald vriendelijk ontvangen. Er werd onmiddellijk gezegd dat als er een actie zou plaatsvinden, dat ook deze activisten onmiddellijk zouden opgepakt worden...

Zopas gingen we met twee LSP-leden, waaronder een advocaat, op zoek naar de gearresteerde actievoerders. Van onze leden vernamen we dat de opgepakten naar Gent afgevoerd werden.

Eerst gingen we naar het algemeen politiesecretariaat Ekkergem. Daar werden we vriendelijk onthaald. We vroegen als er mensen zaten die opgepakt waren in Melsele. De onthaalbediende wist van niets. Ze wist niet van de actie en ook niet van de gearresteerden. Even rondbellen bracht haar meer inzicht. Er zouden nog mensen vanuit Melsele toekomen op Ekkergem, maar iedereen zit in de voormalige rijkswachtkazerne aan de Groendreef.

Dan maar op naar de Groendreef. Daar parkeren we onze wagen voor de ingang. We zijn amper uitgestapt of er komen twee agenten op ons af om te vragen wat we daar doen... We vragen naar de gearresteerden en het wordt ons bevestigd dat die inderdaad aan de Groendreef zitten. De agenten melden ons nog dat we daar beter niet te veel rondhangen. "Je moet hier niet met 50 mensen komen rondhangen, of er zullen er nog 50 extra opgepakt worden", weet de agent ons te melden... Ze konden ons niet zeggen wanneer zou gestart worden met het vrijlaten van de actievoerders, behalve dat dit wel nog een tijdje zou kunnen duren.

Dit is blijkbaar de anti-oorlogshouding van de Belgische regering. De volledige operatie gebeurde immers onder instructie van minister Dusquesne. Een aantal regeringsvertegenwoordigers liep op 15 februari nog mee in de betoging tegen de oorlog. Vandaag laten ze zien wat hun anti-oorlogspraktijk betekent: het volledig organiseren van de doortocht van Amerikaanse militairen.

Hypokrieten, erger dan de NSV!
by Deng-ter Saturday March 01, 2003 at 10:31 PM

by Deng-bis 8:45pm Sat Mar 1 '03
by Deng 8:18pm Sat Mar 1 '03

Jullie vand e LSP zijn wel grave gasten, mag ik jullie erop wijzen hoe jullie van keer zijn gegaan tegen het platform van stopUSA een tijd geleden???
Jullie stappen uit elke betoging waar de politie aankomt, ik vind jullie persoonlijk vrij laf.
Even terug naar het platform geen oorlog... Wie zat daar mee in??? Diezelfde regeringspartijen, Wie zag ik op de betoging van 15 maart, wie heeft dat daar gerecupereerd? De PS, de groenen en de SPA en die kwamen in naam van GEEN oorlog -> wie zat daar ook in??? Inderdaad de heren van de LSP!
Jullie zijn ten eerste sectair, want ik moet toegeven dat ik nog nooit een maghrebijn in jullie organisatie heb gezien!

PS: waren jullie in grote getallen aanwezig deze middag??? IK ben eens benieuwd of ik jullie Smettas daar morgen zal zien.
(Omdat jullie geen arabieren in de organisatie hebben, Smettas zijn lafaarden)
-----
Klokken
by groentjes 8:18pm Sat Mar 1 '03

Met al die Agaleffers zal de groendreef eindelijk zijn naam waardig dragen.

en dan zullen ze de klokken (Roeland) horen luiden

Lach me ook een bult als men ze bezig hoort over het democratisch recht om te verzamelen waar het dezelfde zijn die dat aan anderen ontzeggen!!!

Niet dat ik voor NSV ben, VOLLEDIG ER TEGEN!!, maar nu krijgen van hetzelfde laken een broek en dat is goed verdiend!

reageer je frustraties op een ander af.
by Bart Sunday March 02, 2003 at 02:02 PM

Aan de PVDA'er of Stop USA'er die wat kort aangebonden is: Gaan we nu beginnen schelden wie er de meeste leden met een bruine huidskleur heeft? In de LSP zijn er o.a. mensen van zwart Afrika en Turken actief.Trouwens als je wat wil verwijten, dan moet je de volgende dagen in Aalst zijn; daar is het traditie om tijdens carnaval de mensen te verwijten en als je dat op een originele manier doet,krijg je nog een pint van het 'slachtoffer'. Echter originaliteit verwachten we niet van stalinistische keffertjes.

Nog een goeie Carnaval!
Bart, LSP Aalst

PS: Dringend nodig dat jullie eens het woord sectarisme minder als stopwoord gebruiken (en ga de betekenis eens na)