arch/ive/ief (2000 - 2005)

het is opletten hoe dat je een mug doodt
by muggezifters Saturday March 01, 2003 at 09:35 AM

MEER BEVOEGDHEDEN VOEDSELAGENTSCHAP ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Voortaan mogen de inspecteurs van het federale voedselagentschap ook controles uitvoeren op de naleving van het dierenwelzijn. Dat heeft de ministerraad beslist op voorstel van minister van Volksgezond heid Tavernier. De inspecteurs mogen dus ook controles uitvoeren op landbouwbedrijven, in slachthuizen, op veemarkten en tijdens het transport. De inspecteurs mogen ook boetes en sancties opleggen. Tot nu toe waren enkel 800 speciale dierenartsen en inspecteurs van Consumentenzaken bevoegd. Die krijgen dus nu versterking.

Het groene Kabinet maakt een grote vooruitgang en zal van deze beslissing zeker ten volle kunnen genieten tijdens de verkiezingen.

De kiezers zelf worden nu gewaarschuwd: de controleurs van Tavernier krijgen nu versterking. De volgende geplande stap zijnde: elke burger die een mug op spin doodt zal dat alleen volgens wel bepaald regels kunnen doen. Zware straffen zullen de misdadigers wachten welke zich hier niet aan houden. Agalev plant nog voor de verkiezingen, zodat tijdens de zomer de muggendoders al gewaarschuwd zijn, een brochure uit te geven over hoe het pijnloos en politiek correct doden van muggen, spinnen en andere weerloze ongedierten.