arch/ive/ief (2000 - 2005)


by christophe c. Tuesday February 25, 2003 at 08:11 PM

Zonder het zelf goed en wel te beseffen kwam Indymedia vandaag in een kleine storm terecht. Het begon allemaal met een klein artikeltje dat op 6 januari op deze site gepost werd. Een zekere Alexander legde daarin het onzuivere verleden van Soetkin Collier bloot. De staatsveiligheid, bevreesd om het imago van België, startte onmiddelijk een onderzoek. Vandaag werd minister Verwilghen in de parlementaire commissie justitie over deze zaak aan de tand gevoeld.

Uit het antwoord van Verwilghen blijkt dat de staatsveiligheid in actie schoot "na het verschijnen van berichten op een website". Volgens hem bestond de mogelijkheid dat "bepaalde milieus actie zouden ondernemen tegen de Belgische deelname aan het festival". Verwilghen voegt er aan toe dat ook de Algemene Directie van de gerechtelijke politie, dienst Terrorisme en Sekten een vraag tot onderzoek aan de Staatsveiligheid had gericht. Het tijdstip van dit verzoek - 9 januari of drie dagen na publicatie van het artikel - doet vermoeden dat ook de politie zijn mosterd bij Indymedia haalt.
Zo zijn er dus twee overheidsinstanties die zelfs in de stille dagen na kerst en nieuw de moeite doen om alles te lezen wat op deze website verschijnt. Er zijn wellicht media die het met minder aandacht moeten stellen.

De uitlatingen van Verwilghen over "een website" werken bij de vragenstellende kamerleden als een lap op een stier. NV-A'er Karel Van Hoorebeke mag van wal steken: "Eigenlijk werd er gehandeld op basis van bedreigingen van extreemlinks. Wij stellen vast dat hier preventief wordt opgetreden omdat men verwacht dat extreemlinks zal ageren. Men heeft zich dus laten intimideren door extreemlinks."

Vlaams Blokker Bart Laeremans heeft zich blijkbaar goed gedocumenteerd: "U hebt zich inderdaad in belangrijke mate - u hebt dat tot vier keer herhaald - gebaseerd op een website van een uiterst linkse organisatie die niet alleen aanleunt bij de antiglobalisten, maar ook bij de communistische Partij van de Arbeid. U weet hoe weinig democratisch deze organisaties zijn en welk gevaar zij zelf uitmaken voor het democratisch bestel. Het volstaat dus dat een paar uiterst linkse figuren een verdachtmaking lanceren - iemand aan de schandpaal nagelen op een website - opdat de Veiligheid van de Staat zich bij die actie zou aansluiten. Ze plooit als een knipmes en voert uit wat uiterst links dicteert. Dat is zeer verregaand. Dit is pas een gevaar voor ons democratisch bestel."

Later op de dag gebruikt hij in een persbericht nog een andere formulering:
"Indymedia is een zogenaamd alternatief persagentschap, maar in de praktijk gaat het om een dekmantel voor extreme anti-globalistische groepen en maoïsten, die vooral zelf een bedreiging uitmaken voor ons democratisch bestel."

Het is even schrikken om even verder in het verslag van de commissie te merken dat Agalev'er Ferdy Willems uit het zelfde vaatje tapt: "Het gaat hier over een website van uiterst links. Dit is toegeven als overheid aan de druk van de straat. Het gaat om de druk van kleine minderheidsgroepen. Het kan mij niet schelen of zij van links of rechts komen. Uw beleid moet daarboven staan. Dit beleid is een rechtstaat onwaardig. Dit is geen democratie meer."
Gelukkig heeft hij zelf ook door dat zijn discours opvallende gelijkenissen vertoont met dat van het Vlaams Blok: "Ik treed niet vlug het Vlaams Blok bij, maar in dit geval voel ook ik mij beschaamd dat ik in dit land woon en dat ik in dit Parlement zit."

Verwilghen sust de gemoederen door plechtig te beloven dat er een onderzoek van het Comité I naar de perslekken komt en dat de staatsveiligheid zich verder ook op Indymedia zal blijven concentreren: "Het is duidelijk dat al wat een gevaar oplevert - of het nu over extreemrechts of extreemlinks gaat - op dezelfde wijze moet worden behandeld. Daar is geen tekening bij nodig."

Meteen worden een aantal dingen duidelijker. De voorbije dagen en weken probeerden hier een paar commentaarschrijvers te graven in het verleden van enkele indymedia-medewerkers. Daarbij haalden ze zelfs feiten boven die zich meer dan 20 jaar geleden zouden hebben afgespeeld. Kosmos, de inlichtingendienst van het Vlaams Blok mag zichzelf dan wel al in 1998 officieel ontbonden hebben, speuren naar al wat links en radicaal is, doen ze binnen het Blok blijkbaar nog altijd met een aan het obsessionele grenzende gretigheid. En van het bevriende politicsinfo.be weten ze sinds kort hoe ze indymedia moeten saboteren. Het zal hier nog leuk worden.

Grappig is ook dat dit bericht op Indymedia volledig tussen de plooien van het grote nieuws viel. We hebben niet eens de moeite gedaan om het op onze voorpagina te zetten. Wellicht waren we nog wat beduusd na het feestgedruis en liggen we hier niet echt wakker van Vlaams-folkloristisch gekweel. En zo'n schandaaltje zo midden in de eindspurt van de verkiezingscampagne rond een fasciste die het land en de koning vertegenwoordigt voor de ogen van de halve wereld, zie ik persoonlijk eigenlijk wel zitten.Van de auteur Alexander Dubois (die wellicht wijselijk een pseudoniem gebruikt) hebben we evenmin ooit gehoord. Toch bedankt dat hij de site zo in het middelpunt van de parlementaire belangstelling plaatste. Maar als hij volgende keer nog zo'n scoopje heeft, mag hij ons best eens mailen. Dan kunnen we het toch de plaats geven dat het verdient.

Minder grappig is dat de democratische partijen, zoals ze zichzelf wel eens noemen, geen vinger uitsteken als een linkse website door fascistische wolven aangevallen wordt. Meer nog ze beginnen al mee te huilen. Zoals ik al zei: het zal hier nog leuk worden. En de oorlog moet nog beginnen...

Het bewuste artikel: Wallonië stuurt fasciste naar het Eurosongfestival! by Alexander Dubois

Moeten we hier nu fier op zijn?
by fluppe Tuesday February 25, 2003 at 09:47 PM

Eigenlijk is heel deze zaak toch wel compleet over het paard getild. Heel deze hypocriete houding rond de "Vlaamse Cultuur" zorgt ervoor dat dit de speeltuin blijft van extreem rechts.
Mijn frank is beginnen vallen toen wij met een groep vakbondsmilitanten Cuba bezochten. Overal waar we op beziek gingen werden we onvangen op muziek en liederen. Steeds kwam de vraag om zelf ook eens een lied te zingen en iedere keer stonden wij daar met onze mond vol tanden. Het enige waar iedereen met een beetje moeite enkele zinnen van kon meebrabbelen was "satisfaction" van de Rolling Stones, niet direct een monument van Vlaamse arbeiderscultuur.
Als ik al het gebazel dat hier de laatse tijd rond geproduceerd wordt hoor, kan ik enkel maar besluiten door de wijze woorden van Wannes Van De Velde aan te halen.

DE FLAMINGANT NE ME TRAÎTEZ.

Dans mon pays de Flandre, maltaité
par guerres ravageuses
et des periodes troubleuses,
la terre est silencieuse.
De flamingant ne me traîtez,
être Flamand, c'est dur assez.

Quoique l'on dise du glorieux passé,
l'Espagne vint à la danse,
assistée par la France,
pour nous raser la conscience.
De flamingant ne me traîtez,
être Flamand, c'est dur assez.

Sur terre destinée aux champs de blé
on se fit des batailles,
de prétentieuses pagailles,
en nous traîtant de canaille.
De flamingant ne me traîtez,
être Flamand, c'est dur assez.

A cause du plus noir prolétariat,
on a vu l'allégresse
périr en proie de bassesse,
entre l'église et l'ivresse.
De flamingant ne me traîtez,
être Flamand, c'est dur assez.

On dit: c'étaient des collaborateurs!
Beaucoup se sont faits prendre,
croyant le faire pure la Flandre,
c'est c'que misère engendre.
De flamingant ne me traîtez,
être Flamand, c'est dur assez.

Fascistes y'a partout, aussi chez nous,
mais comme les gens adorent
haïr ce qu'ils ignorent,
par ce refrain je t'implore:
de flamingant ne me traîtez;
je suis Flamand, fils d'ouvrier.

Allé allé - niet verdierlijken en geef Soetkin kans om leven te beteren
by jpe Tuesday February 25, 2003 at 11:07 PM

Fluppe heeft wellicht voor stuk gelijk: over paard getild enzoverder.

Christophe moet zijn stijl wat bijschaven: fascistische wolven ... Is een verdierlijking - ontmenselijking van de vijand. Dat doe je niet CC.

En is Soetkin nu nog een FASCISTE ? Ze beweerde in de pers van niet en gaf daar ook bewijzen voor.

Je mag niemand veroordelen voor jeugd'fouten' die in haar geval aan haar geboren zijn in een extreem-rechts milieu te danken zijn.

Overigens, CC, ik had liever gezien dat je je vandaag wat kwaad gemaakt had op die idioten van de CCC.

Groetjes, JP

Zeg JPE
by christophe Wednesday February 26, 2003 at 10:36 AM

Ga elders voor schoolmeester spelen.
Ik spreek mij trouwens nergens uit over Soetkin Collier. Wel over de zogenaamde democratische politici die "meehuilen met de wolven". Agalev'ers die snoeven over het gepeupel van de straat terwijl ze zelf altijd de eerste zijn om te roepen dat hun wortels in protestbewegingen van de straat liggen.

En ik schrijf niet over de CCC. Ik vind die van het Vlaams Blok en alle anderen in het parlement grotere "idioten".

Indymedia.be in de Kamer
by Guido Wednesday February 26, 2003 at 01:38 PM

Kleine mededeling, Ferdy Willems in lid van Agalev en NIET van VU-ID zoals vermeld in het kamerverslag.

>>>http://www.agalev.be/code/nl/page.cfm?id_page=1869

Al zolang een "cordon-sanitaire", maar in de Kamer merk je daar niets van. :(


09 Samengevoegde vragen van
- de heer Karel Van Hoorebeke aan de minister van Justitie over "de wijze waarop de Staatsveiligheid informatie over personen vergaart" (nr. B063)
- de heer Bart Laeremans aan de minister van Justitie over "de prioriteiten van de Staatsveiligheid" (nr. B075)
- de heer Ferdy Willems aan de minister van Justitie over "een rapport van de Staatsveiligheid over zangeres Soetkin Collier" (nr. B077)

09.01 Karel Van Hoorebeke (VU&ID): Zangeres Soetkin Collier mag van de RTBF niet deelnemen aan het Eurovisiesongfestival omwille van haar Vlaams-nationalistische verleden. Dit is weer een typisch staaltje van Franstalige onverdraagzaamheid, alsof alles wat Vlaams is meteen extreem-rechts is.


Waals minister Miller en de RTBF halen hun informatie bij de Staatsveiligheid. Hoe komen zij aan deze informatie? Is de Staatsveiligheid niet gebonden aan geheimhouding inzake individuele dossiers? Zal de minister nagaan hoe deze informatie is gelekt?

Kan de minister mij een toelating geven om het dossier over Soetkin Collier in te zien, om na te gaan of de informatie in de pers strookt met de werkelijkheid? Zal de Staatsveiligheid indien nodig een rechtzetting geven van onjuiste informatie die de carrière van een Vlaamse zangeres fnuikt?


Over hoeveel individuele personen houdt de Staatsveiligheid een dossier bij? Hoe lang worden die dossiers bewaard?

09.02 Bart Laeremans (VLAAMS BLOK): Een doorlichtingsrapport heeft uitgewezen dat de Staatsveiligheid niet in staat is haar opdrachten naar behoren uit te voeren door een gebrek aan manschappen en middelen. Tegen het islamfundamentalisme is men onvoldoende gewapend, maar zich bezighouden met beuzelarijen om de carrière van een Vlaamse zangeres te fnuiken kan men wel.

De woordvoerder van de minister verklaarde dat het de taak van de Staatsveiligheid is om alles te zien en te horen. Hij voegde eraan toe dat de dienst onfeilbaar is, terwijl het hier duidelijk om een - al dan niet doelbewuste - vergissing gaat.

In welke mate is de politieke correctheid van een groep een zaak van nationale veiligheid en dus een prioriteit voor de Staatsveiligheid? Is het de taak van de Staatsveiligheid om alles in verband met de Vlaamse beweging te zien en te horen? Hoeveel agenten volgen de Vlaamse Beweging en in hoeverre zijn onschuldige taalacties, zangavonden en lidmaatschappen van het VNJ zwaarwichtige feiten? Hoe lang moet iemand zulke ‘vergrijpen' meeslepen?

Is de Staatsveiligheid zelf in actie gekomen in dit dossier of werd zij door een minister verzocht dit te onderzoeken? Heeft de minister een onderzoek ingesteld naar de gefundeerdheid van de beschuldigingen?

Kunnen wij een kopie krijgen van het advies en inzage in het dossier? Kan ons een lijst worden bezorgd van de organisaties die als staatsgevaarlijk worden beschouwd? Ook zouden wij graag weten welke criteria men hanteert.

09.03 Ferdy Willems (VU&ID): Is de gevolgde procedure te verzoenen met het recht op privacy? Het privé-leven van de betrokkene is hier zwaar geschonden. Heeft de geviseerde persoon zich kunnen verdedigen tegen deze aantijgingen door de Waalse minister van Cultuur en heeft men rekening gehouden met de actuele levenswandel van deze persoon? Is het aanvaardbaar dat dit rapport uitlekt in de pers? Is het verboden om lid te zijn van VNJ of NSV? Er bestaat toch zoiets als vrijheid van vereniging en vrijheid van meningsuiting. Hebben de administratieve aanhoudingen naar aanleiding van acties van Voorpost en TAK tot gerechtelijke vervolging geleid en is het aanvaardbaar dat iemand blijvend gestigmatiseerd wordt voor jeugdzonden? Wordt er geen onrechtmatige schade toegebracht aan de professionele carrière van deze persoon en wie is verantwoordelijk voor de financiële gevolgen hiervan? Is dit rapport niet te verklaren vanuit anti-Vlaamse motieven, terwijl de geschiedenis bewezen heeft dat de collaboratie ook een Waalse aangelegenheid was. Is dit rapport niet mede ingegeven door vooroordelen tegen volksmuziek? Dit rapport is ook een cadeau voor extreem-rechts. Wat vindt de minister ervan dat zijn woordvoerder plat op de buik is gegaan voor de publieke opinie? Was het optreden van de Staatsveiligheid hier verantwoord en neemt de minister zijn politieke verantwoordelijkheid in deze zaak op?

09.04 Minister Marc Verwilghen (Nederlands): De heer Willems houdt zich met zijn vraag niet aan de afspraken waar de kamervoorzitter op aandrong.

Wat de vragen van de heren Van Hoorebeke en Laeremans betreft: de nota van 12 februari 2003 over Soetkin Collier werd door de Staatsveiligheid opgemaakt en verzonden naar de premier, de minister van Justitie en de minister van Cultuur van de Franse Gemeenschap, de heer Miller. Het is deze laatste die de pers gecontacteerd heeft en de nota duidelijk leesbaar heeft laten filmen.

Het Comité I zal een onderzoek openen naar het perslek, maar we mogen ervan uitgaan dat dit lek niet door de Staatsveiligheid is georganiseerd. Agenten van de Staatsveiligheid en hun informanten zijn gebonden door een strafrechtelijk beteugelde geheimhoudingsplicht.


Derden hebben geen inzage in de dossiers van de Staatsveiligheid. De belanghebbende moet zelf een verzoek tot inzage indienen overeenkomstig de wet ter vrijwaring van de privacy.

De Staatsveiligheid zal geen rechtzetting doen omdat de feiten in de nota van 12 februari 2003 gesteund zijn op documenten van de politie.


Bij Eurosong worden de individuele deelnemers gepresenteerd als vertegenwoordigers van een land en een gemeenschap. Omdat een website het bericht verspreidde dat Wallonië een fasciste naar het songfestival stuurde, bestond de mogelijkheid dat extreem-links acties zou ondernemen tegen de Belgische deelname aan het festival. Daarom heeft de Staatsveiligheid met deze nota de bevoegde autoriteiten op de hoogte gebracht. Deze dienst volgt bepaalde toestanden en milieus op, op grond van zijn wettelijke opdracht. Namen van personen worden geregistreerd in functie van de band tussen bepaalde feiten en de persoon.


De wettelijke basis voor de tussenkomst van de Staatsveiligheid vindt men in de wet van 30 november 1998 op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, artikels 7 en 8. Ook artikel 4, § 1 van de wet van 8 december 1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer is in het geding. Verder is men verplicht om bij een onderzoek voor een veiligheidsmachtiging een referentieperiode van minstens tien jaar in acht te nemen.

De Staatsveiligheid heeft ook nagekeken of de beschuldigingen op de website nog actueel waren. Voorts wacht ik de resultaten van het onderzoek van het Comité I af.

09.05 Karel Van Hoorebeke (VU&ID): Het Comité I zou deze zaak zo snel mogelijk moeten uitklaren, want de publieke opinie heeft recht op de waarheid. Het lijkt mij vreemd dat de veiligheidsdiensten preventief optreden omdat men verwacht dat extreem-links gaat ageren. Treedt men ook tegen extreem-links zelf op of worden er enkel eenzijdige onderzoeken naar extreem-rechts gevoerd? Ik begrijp niet dat de Staatsveiligheid op vraag van de federale politie zomaar onderzoeken kan doen zonder controle van de bevoegde minister.

De bewuste nota dateert van 12 februari. Volgens mij was het verkeerd om deze nota zonder meer aan een Waals minister door te spelen. Het was immers te verwachten dat deze een incident zou creëren gezien de gevoeligheid van deze materie. Uiteindelijk is hier de carrière gebroken van een persoon die zich nauwelijks heeft kunnen verdedigen. Deze dame blijft gestigmatiseerd achter. Dit is onaanvaardbaar en een schending van de elementaire mensenrechten. Terwijl de ergste crimineel recht heeft op verdediging, moet deze persoon het hele proces lijdzaam ondergaan.

09.06 Bart Laeremans (VLAAMS BLOK): Ik verwacht niet veel van het onderzoek. De kern van het probleem is dat de Staatsveiligheid zich met de verkeerde dingen bezighoudt, zoals het bespieden van studentencantussen. Het enige positieve aan deze zaak is dat dit aan het licht is gekomen.

De Staatsveiligheid baseerde zich op berichten die verschenen op de website van een extreem-linkse organisatie. Extreem-links hoeft dus maar een paar verdachtmakingen te lanceren om iemand grote schade toe te brengen. Dat is pas een bedreiging voor de democratie.


Justitie wordt hier naar de aloude, verfoeilijke Belgische gewoonte gebruikt als instrument tegen het Vlaams-nationalisme, zonder zelfs maar een schijn van proces.

09.07 Ferdy Willems (VU&ID): Ik ontving de brief van de kamervoorzitter pas vanochtend en begreep de strekking ervan niet. Waarom zouden de diensten van de minister geen tijd hebben om mijn vraag te beantwoorden? Waarom wordt ze 'inquisitoir' genoemd? De enige die een inquisitie ondergaat, is mevrouw Collier. Blijkbaar mag ik daar geen vragen over stellen.

Mevrouw Collier ondergaat een groot onrecht vanwege de overheid. Ze wordt zware schade toegebracht zonder een kans om zich te verdedigen. Er komt zelfs geen rechtszitting. De Vlamingen worden op een goedkope en onterechte manier afgeschilderd als extremistisch en onverdraagzaam, terwijl het heel duidelijk is dat in dit geval de Franstaligen onverdraagzaam zijn opgetreden. De overheid handelt ondemocratisch. Ik schaam me Belg te zijn. Ik kan dat vrijuit zeggen, want aan mijn politieke overtuiging kan niet worden getwijfeld.

09.08 Minister Marc Verwilghen (Nederlands): Het Comité I heeft een heel ruime opdracht gekregen, die het bij urgentie zal uitvoeren. Extreem-links en extreem-rechts worden gelijk behandeld. Het verwondert me dat de heer Laeremans zijn vertrouwen in het Comité I opzegt. Ik heb geen enkele zeggenschap over dat comité en geef steeds gevolg aan de aanbevelingen ervan.

09.09 Bart Laeremans (VLAAMS BLOK): Ik heb wel vertrouwen in het Comité I, maar het lek naar de Franse Gemeenschap is niet de kern van de zaak. Het gaat hier om de werking van de Staatsveiligheid.

09.10 Minister Marc Verwilghen (Nederlands): Laat het Comité I daarover oordelen.

09.11 Ferdy Willems (VU&ID): Ik blijf aandringen op een rechtszitting.

09.12 Karel Van Hoorebeke (VU&ID): Deze zaak moet in alle sereniteit worden onderzocht in het Parlement. We kunnen geen definitief standpunt innemen voor het rapport van het Comité I er is. Dat moet er zo snel mogelijk komen.

Het incident is gesloten.

http://www1.dekamer.be/commissions/cra/50/3/doc/ac999.doc

Leve Indymedia !!!
by Kenneth Rumes Wednesday February 26, 2003 at 07:00 PM
kennethrumes@hotmail.com

De voorbije maanden was Indymedia wel vaker de boodschapper van nieuws dat sommige burgerlijke middens niet graag horen. Eindelijk durven de andere media en de politici ons noemen als 'bron'. De bijverwijzingen zijn niet nieuw. CD&V-schepen van Cultuur, Eric Janssens, van de gemeente St-Katelijne-Waver, noemde deze site ook eerder al 'extreem-links' en was erover behoorlijk gefrustreerd. Hij en zijn mannetjes van allerlei projectjes hebben geprobeerd mij persoonlijk via dit medium ook aan te vallen. Daartoe werden allerlei stupide artikels en comments geplaatst en werd me zelfs 'gespleten persoonlijkheid' verweten. Wat een grap toch, al die heren van fatsoen die uit hun dak gaan als ze de kracht en de invloed van Indymedia merken.
Leuk toch dat we die rechtse rat van een Soetkin hebben ontmaskerd... En of ze nu érg rechts, of een beetje rechts was, dat doet er toch niet toe. Ze is behoorlijk fout geweest en het was meer dan zomaar een jeugdzonde, dus ik vind niet dat we hierover overdreven hebben. En JPE wat de vergelijking met de CCC betreft, mag je onze CC niet te hard aanpakken. Dit heet 'snel over iets totaal anders beginnen omdat je kritiek onterecht is'. Want onze CC is een supersterke kracht op deze site met veel talent voor politieke en strijdjournalistiek. Zijn artikel is dan ook prima. Zijn stijl is zijn zaak, punt uit.
En waar gaf Soetkin de bewijzen geen FASCISTE te zijn? Ik ga toch ook niet bewijzen geen andersglobalist te zijn achteraf? Kom, je maakt keuzes in je leven, Soetkin een verkeerde. Dan moet ze nu niet beginnen janken over haar lesgeven bij de anderstaligen enz... om toch maar naar het Songfestival te mogen gaan.
Trouwens het was zeer hoopvol dat de staatsveiligheid onze site zo trouw volgt. Wat gaan ze doen aan al die fascistische scheldcomments van mensen die medewerkers van Indymedia proberen te kleineren onder allerlei valse namen?
Nu Indymedia niet alleen haar waarde heeft bewezen op onderzoeksjournalistieke vlak, als verbindingsfront van de andersglobalisten over de hele wereld én als anti-oorlogsmedium bij uitstek, zal de burgerij niet meer buiten Indymedia om kunnen. Is na het doorbreken (dankzij Resist, ok, ik geef het toe...) van de mediaboycot van Kris Merckx en zijn mensen vorige week, nu ook plots het respect voor Indymedia als alternatieve media-organisatie in de maak??? Het valt te hopen en dan oogt de toekomst van de tegenbeweging mooier dan ooit....

Wat is dat nu voor een redenering ?
by jpe Wednesday February 26, 2003 at 08:57 PM

Zeg christophe

Je zou beter op mijn tekst ingaan ipv af komen met schoolmeester spelen. En je blijft wolven zien in Vlaanderen ... Sterkere bril kopen CC.

Je vervolgt: "En ik schrijf niet over de CCC. Ik vind die van het Vlaams Blok en alle anderen in het parlement grotere "idioten"."

Dus jij vindt bv. Jos Ansoms - een heel toffe menheer van CD&V, ja die bestaan - of ex-Ecolo-er Decroly (zit ook in parlement) grotere idioten dan CCC'ers ? Jawatte, Van een 'coming out' gesproken. Die kan tellen.

Als goeie linkse zou je trouwens moeten weten dat de PVDA zich fel afzet tegen CCC. Maar jij niet ...

En gelezen wat Jos VDV in zijn boeken er over schreef ? Of heb je schrik dat kritiek op die extreem-linkse idioten - Carette hoort in een pubergesticht - misschien kan leiden tot kritiek op andere extreem-linksen ? Op Stalinisten bv. Die kritiek zit er aan te komen.

Democratisch gegroet, JP

JPE :)/links Stalin
by Guido Wednesday February 26, 2003 at 09:51 PM

Korte résumé:

"Christophe moet zijn stijl wat bijschaven: fascistische wolven ... Is een verdierlijking - ontmenselijking van de vijand. Dat doe je niet CC."JPE

"Minder grappig is dat de democratische partijen, zoals ze zichzelf wel eens noemen, geen vinger uitsteken als een linkse website door fascistische wolven aangevallen wordt."

Christophe schrijft dus over Vlaams Blokkers die websites laten sluiten, zoals onlangs gebeurd is met de website van Peter Terryn. Als ik mij niet vergis, was het Rob Verreyken die dit vroeg aan een Antwerpse procureur.

Fascistische wolven slaat dus op het Vlaams Blok. Jpe, ik wist niet dat dit niet mocht, waarschijnlijk had je liever gehad "Wolven in maatpak." :)

"Je zou beter op mijn tekst ingaan ipv af komen met schoolmeester spelen. En je blijft wolven zien in Vlaanderen ... Sterkere bril kopen CC."

Jpe, Christophe is toch ingegaan op jouw comment? Ook een sterkere bril nodig? :)

Jpe, die fascistische wolven mogen heel veel zeggen in het Parlement, je moet er de Kamerverslagen maar eens op na lezen, is echt erg, en dan maar zeggen dat er een cordon sanitaire is.>>>http://www.dekamer.be/

Groetjes, Guido

Stalin is deze week 50 jaar dood,

voor meer info zie:

>>>

La mort de Staline (ressources iconographiques)

Biographie de Staline (Musée Lénine, Moscou)

Le Stalinisme : ses origines et son avenir (monographie d'Andy Blunden, 1993)

Bibliothèque Staline (extraits et moteur de recherche, Marx2Mao)

De rest kan je vinden op : LE MONDE

• LE MONDE | 25.02.03 | 13h49 • MIS A JOUR LE 26.02.03 | 15h18

Toch nog vijf dagen, dan moet je ervoor betalen om het te lezen

Plezier met Collier
by onze pa Tuesday March 11, 2003 at 03:09 PM

Ik lach mij een breuk. Soetkin Collier is naar jullie kant overgelopen en jullie maken haar af en staan er nog bij te lachen ook. Doe zo voort, jongens (en meisjes, want ik wil niet discrimineren...).

den ouwe