arch/ive/ief (2000 - 2005)

Criminalisatie van festival van het verzet
by CRECF (translated by jessie) Monday February 24, 2003 at 11:27 PM
collectif.resistance@caramail.com 0486/24.23.42

Reactie van het "Collectif de Résistance aux Expulsions et aux Centres fermés" op het buitensporig optreden van de politie op "het festival van het verzet"

Betreft: Festival van het Verzet, 23 februari 2003

Onderwerp: criminalisatie van het verzet

Zondag 23 februari 2003 organiseerde het CRECF een festival van verzet aan het gesloten asielcentrum "127bis" in Steenokkerzeel. Het festival verenigde verschillende groepen die op een geweldloze manier hun afkeuring tegenover gesloten centra en uitwijzingen, alsook de noodzaak om een einde te maken aan de illegaliteit door het regulariseren van allen, uitdrukten.

Wij zijn in de loop van de namiddag geconfronteerd met de vijandelijke houding van de ordetroepen, die in grote mate aanwezig waren:

-Het verplaatsen van de verzamelplaats
-Het systematisch controleren van de identiteiten en de fichering van de deelnemers
-Intimidatie van de aanwezige personen:
0 Een zwangere vrouw heeft haar onderkleding moeten optrekken om haar "staat" te bewijzen.
0 Een moeder die met haar kind aanwezig was, werd erop gewezen dat ze de veiligheid van het kind in gevaar bracht door haar aanwezigheid.
-De leden van het collectief die opriepen tot kalmte tijdens het machtsontplooiing van de politie, zijn geviseerd door het waterkanon. Een jonge vrouw is gewond geraakt aan het oog door de waterstraal.

Ondanks de druk van de politie, feliciteert het collectief zichzelf dat de manifestatie -het verzamelen, de optocht, de communicatie met de gevangenen in het centrum, de verschillende muzikale en artistieke intermezzo's- op volledig vreedzame en positieve manier is verlopen.

De poging tot criminalisatie van het festival past in het kader van de geweldpleging in de gesloten centra en bij uitwijzingen. Dit kader criminaliseert niet alleen de migranten en de asielzoekers, maar ook degene die hun verzet ondersteunen.

Ook wil het collectief eraan herinneren dat nu de leden van het collectief tegen uitwijzingen worden vervolgd, de datum van het proces van de verantwoordelijken voor de dood van Semira Adamu nog steeds niet vaststaat.

video...
by samab caramba! Tuesday February 25, 2003 at 09:04 AM
samba@jnm.be

tijdens het Festival des Resistances was er een wat oudere man (nu ja, oudere man, 40 a 50 jaar) die met een digitale videocamera lange tijd stond te filmen, ook en vooral de JNM samba band.
wil deze meneer even contact leggen met ons? we zouden graag de beelden eens zien, en wie weet er eens 'iets' mee doen... dank u!

pendant le Festival des Resistances il y avait un homme plutot age (disons 40 a 50 ans) qui etait en train de filmer, aussi et surtout le samba band.
monsieur, contactez-nous, nous voulons bien regarder les images... merci!

samba caramba!
koen

Zwangere vrouw is ongedeerd
by Stefan Tuesday February 25, 2003 at 02:30 PM
sdwannem@cage.rug.ac.be

Na het reciteren van het communistisch manifest zei mijn toekomstige dochter dat ze het een eer vond om nu al voor een goede zaak te strijden.
Al die onnodige intimidaties ten spijt, de politie zal het wel nooit afleren, mogen we weer trots zijn op onze nobele activiteiten.

No pasaran

Stefan