arch/ive/ief (2000 - 2005)

De Post verspreidt Vlaams Blok propaganda?
by Kjell Monday February 24, 2003 at 02:15 PM

Het Vlaams Blok heeft blijkbaar weer propaganda kunnen verspreiden met medewerking van de Post.

Het Vlaams Blok heeft blijkbaar weer propaganda kunnen verspreiden met medewerking van de Post.

Deze morgen opende ik mijn brievenbus. Er lag ondermeer de maart-editie in van het Gentse Stadsmagazine. Het Stadsmagazine is een maandelijkse uitgave van de Stad Gent, verspreid door de Dienst Voorlichting, waarin artikels staan over culturele activiteiten, stadsnieuws, agenda's, enz. Het magazine wordt gratis naar elke inwoner van Gent verstuurd.

Toen ik het nieuwe nummer doorbladerde vond ik tussen de pagina's tot mijn grote verbazing het februari-nummer van de "Eigen Volk Eerst"-krant - editie Oost-Vlaanderen, het maandelijks gazetje van het Vlaams Blok. Na navraag bleek dat mijn dichtste buren dezelfde "gratis bijlage" in het Stadsmagazine hadden onvangen.

Ik heb daarop onmiddellijk de verantwoordelijke coördinator van het Gentse Stadsmagazine gebeld, dhr. Jean De Meyer. Die viel volledig uit de lucht en was ontsteld bij het horen van de feiten. Hij wist me te vertellen dat er vanuit de Stad Gent een contract is met de Post om elke vorm van politieke propaganda te verbieden met de verspreiding van het Stadsmagazine. Hij zou vandaag nog een klachtenbrief naar de Post verzenden.

"U weet toch waarom?"
by Mara Monday February 24, 2003 at 03:39 PM

op vb website:

"Sinds enkele dagen voert het Vlaams Blok in het vooruitzicht van de verkiezingen van 18 mei a.s. een campagne op 20m²-borden met twee affiches. De eerste zwart-witte affiche stelt anoniem de vraag: "U weet toch waarom?", deze affiche wordt vanaf 9 februari a.s. vervangen door een gelijkaardige zwart-witte affiche met de tekst: "Vlaams Blok: u weet wel waarom!". Het is de eerste maal sinds 1994 dat het Vlaams Blok gebruik kan maken van 20m²-reclameborden. In totaal werden gedurende de maand februari 480 20m²-borden afgehuurd. Tevens zal de campagne ondersteund worden met kleine affiches, postkaarten die op markten en pleinen zullen uitgedeeld worden en een pamflet dat eind februari in alle 2.400.000 bussen van Vlaanderen zal verdeeld worden. ..

etc

Het pamflet ...
by Kjell Monday February 24, 2003 at 03:53 PM

... dat ik deze morgen als bijlage in de Gentse Stadsmagazine vond, betreft inderdaad de campagne "U weet toch waarom?"

Indien er nog mensen zijn die op deze manier het pamflet in de bus hebben gekregen, gelieve dit de melden op deze site.

zelfde krantje!
by liesbeth Monday February 24, 2003 at 06:38 PM
liesbth.de.pauw@vub.ac.be

Hé,
ik heb juist hetzelfde krantje gekregen vanmorgen tot mijn grote verbazing. Ik woon eveneens in een gemeente in Oost-Vlaanderen(Sint-Lievens-Houtem dit weet niemand liggen...)

hier ook (Lovendegem)
by klaas Monday February 24, 2003 at 07:04 PM

Als de Post het wil verpreiden, dat ze het dan ook terugbrengen. Ik stel voor om het gewoon met de vermelding 'terug naar afzender' weer op de bus te doen.

Het blok maakt misbruik van onze goodwill
by Olivier Monday February 24, 2003 at 07:15 PM
Olivierbobo82@hotmail.com

Ik vind het absoluut schandalig dat het blok nu ook al zo'n praktijken gaat toepassen om haar propaganda te voeren. Ze dringen hun mening al op bij mensen via massale mediamanipulatie. Nu de verkiezingen er weer aankomen zullen ze daar weer gretig gebruik van maken. Maar er zijn grenzen.
Ikzelf ben een inwoner van West-Vlaanderen. Voordat ik deze ochtend vertrok naar Gent, nam ik een lekker ontbijt en las m'n krant. Er was ook wat reclame bij en wat ontdek ik tot m'n grote verbazing... Het VB-krantje!
Mijn goesting om verder te eten was direct over. Ze dringen je nu zelfs als overtuigd anti-fascist hun ideeën op bij je thuis: de plaats die je probeert vrij te houden van zulke verwerpelijke ideeën.
Ze gaan te ver. Iemand moet ze op de vingers tikken.

het VB-krantje ...
by JO Monday February 24, 2003 at 07:35 PM
jovandevelde@hotmail.com

is ook in Deurne, Antwerpen via de Post verspreid. Vond het vandaag ook in de bus.

VB Krantje en de Post
by Kengred Monday February 24, 2003 at 09:45 PM

Een tijdje geleden werkte ik zo'n zes maanden als postbode bij de post in Gent. Net zoals in andere vlaamse steden word inderdaad (net als pakken andere reklame) het VB-krantje via de post verpreid. Kan op zich de Post niet veel aan helpen, oftewel alle reklame (of alles van politieke partijen) bannen...mach gerust van me. Dat het VB-krantje samen met het stadsmagazine in je bus terecht komt is puur toeval...soms liggen er zo'n twee drie soorten "huis aan huis" verdeling klaar voor de ronde van een postbode. Alles samenplooien en in de bus duwen is ook het handigste (vandaar wellicht de verwarring).

Toch nog opmerken dat héél wat postbodes niet happig zijn op het verdelen van Vlaams Blok troep...met alle "sabotage" als gevolg (verloren, oeps, valt alles in een plas water, volledig verschrompelen, etc.... Maar opgepast blokkers weten wanneer verdeeld moet worden en letten speciaal op; is dat niet het geval, Klacht! Sociale controle moet toch wel ergens beginnen niet....

11.11.11
by greenbert Monday February 24, 2003 at 11:01 PM

In zo'n lokaal druksel trok het vlaams vierkant van leer tegen de 11.11.11 projecten. Dat zou partijdig zijn...
Is dit deel van een nationale campagne, of testen ze uit hoe ver ze kunnen gaan, op lokaal niveau ?

bwa
by tim Tuesday February 25, 2003 at 10:07 AM

k hem dieje rommel ook in mijn bus gehad (regio kempen) k hem da ne keer gelezen en goe gelachen. de belachelijkheid in da "blaadje" is den ambras nog nie waard