arch/ive/ief (2000 - 2005)

Freddy Willockx anti-Arabisch Europese Liga
by Karima Sunday February 23, 2003 at 12:04 AM
anilya50@hotmail.com

Freddy Willockx heeft persoonlijke problemen met AEL, en hierdoor doet hij ook veel om ervoor te zorgen dat AEL niet in Sint-niklaas een afdeling start, zo heeft hij bijvoorbeeld stedelijke gebouwen verboden om te verhuren aan AEL, zogenaamd onder het mom dat AEL terrorisme steunt.

En erbovenop heeft hij ook gedreigd bepaalde instanties te sluiten wanneer deze iets met AEL te maken hebben.. Zo gaat het boycotten maar door.... Het moet eindelijk eens gedaan zijn met de criminalisering van onze beweging, want als AEL-lid word je nog steeds negatief bekeken. Misschien is het wel een terrorist....

Het begon allemaal begin december, toen ik deelnam aan de eerste vrouwelijke burgerpatrouille. Ze hebben er een reportage over gemaakt in Terzake, op VRT. Wat krijgen we een paar dagen later te horen?Onze lieve burgemeester heeft zijn beklag geuit tegen bepaalde mensen van onze gemeenschap, hij wou weten of we geen radicalen waren. Deze gebeurtenis hebben we voorbij laten gaan, we hebben hier niet op gereageerd, maar we waren wel woedend dat hij het niet in ons gezicht durfde zeggen.

We zijn na een tijdje als zelfstandige AEL-leden op het idee gekomen om een vzw op te starten, vooral gericht op thema's zoals: integratie, Islam enz... We huurden de Stadsbibliotheek af en omdat we nog geen feitelijke vzw zijn, heb ik er duidelijk bij vermeld dat we een beginnend project waren. Nu op die bewuste 31 januari, kwam er een agent in burger die ons vertelde dat vzw integratie al bestond. Ik viel natuurlijk uit de lucht, want deze benaming heb ik het nooit gegeven. Totdaartoe...

Een paar dagen later kreeg ik een uitnodiging thuis dat ik me bij het stadhuis moest aanmelden, bij burgemeester Freddy Willockx. Hij heeft me verteld, hoe hij tegenover AEL staat, en dit zijn niets dan negatieve uitlatingen die hij deed. Zijn haatgevoelens tegenover AEL is immens groot. Hij maakte me ook duidelijk dat AEL niet welkom is in Sintniklaas en dat de meerderheid van de Sint-niklase bevolking extreem anti-AEL zijn, terwijl we hier al leden, en veel symphatisanten hebben. Hij wou dit stilhouden omdat hij schrik had dat hij problemen zou krijgen met bepaalde instanties als die te weten kwamen dat er een bijeenkomst geweest was. Zijn "blunder" mocht niet publiekelijk worden gemaakt

Hij heeft me dan ook meteen duidelijk gemaakt dat er in de toekomst geen stedelijke gebouwen meer verleend of verhuurd mag worden aan de AEL, omdat Dyab Abou Jahjah die avond zogezegd vermeld had dat een beetje terrorisme helemaal geen kwaad kon, en deze dan ook vergoelijkt. Een grove leugen, deze kunnen niet zomaar getolereerd worden.

Bovenop zijn opstokerij en al zijn negatief gekwak, is hij een week later, op de televisie verschenen, en vertelde hij hoe Dyab Abou Jahjah hem "verschalkt" heeft. Ik weet niet wat voor een stunt dit was (de verkiezingen komen dichterbij), maar zijn zogezegd vriendschappelijk gesprek is uitgedraaid op leugens die vooral in zijn voordeel komen. De vzw was een dekmantel voor AEL. De waarheid helemaal verdraaid. De vzw die nog zal komen, is onze vzw, iets wat we al heel lang wilden doen. En wat we ook nuttig zullen gebruiken. Maar een vzw die achter de AEL staat? Dat kan zomaar niet volgens hem. Dat was dus zijn conclusie, maar wij hebben ook onze conclusie getrokken. AEL-leden en symphatisanten in Sint-niklaas en omgeving vinden dit ONAANVAARDBAAR, dat hebben we ook in de brief gezegd, die we hem gestuurd hebben. Er zullen ongetwijfeld acties volgen in verband met de criminalisering van de AEL. We laten dit deze keer niet ongemerkt voorbijgaan... Eind april komen onze leden samen op de Grote Markt van Sint-niklaas. Meer nieuws volgt later..

Onderstaande brief werd verstuurd naar hem als reactie....


11 februari 2003

Aan burgemeester Freddy Willockx,

Inzake de brief in verband met de info-avond die gehouden werd op vrijdag 31 januari 2003.

Het feit dat u niet achter de Arabisch Europese Liga staat, en om het in u woorden uit de drukken, de AEL zelfs haat, is u persoonlijke zaak.

Maar dat u beweert dat de AEL terrorisme vergoelijkt, de AEL fanatisme wil verbreden en dat de meerderheid van de sint-niklase bevolking extreem anti-ael is, vinden we onaanvaardbaar.

Dat er die avond vermeld werd dat de AEL terrorisme goedpraat is een grove leugen, ik weet van welke bronnen u deze informatie haalt, maar de AEL zal deze niet tolereren.

We nemen dit als AEL-leden dan ook zeer serieus op. Een burgemeester kan en mag zich niet veroorloven om zulke uitspraken te doen. Dit is smaad.

Daarom dat we het hierbij ook niet zullen laten. Er zullen in de toekomst acties volgen betreffende de criminalisering van onze beweging.

Hoogachtend,

Voorzitter Oost-Vlaanderen,


Abdellatif Aït Ahmed

Doen !!
by Ellen Sunday February 23, 2003 at 12:23 AM
spa_ellen@yahoo.com

het is te denken dat burgemeesters anti-ael zijn. Niemand vanuit de regering zal ervoor zijn. Erg dat er zo een dingen gebeuren. Kzou hem allang dagvaarden.
AEL rules.

fout
by Flio Sunday February 23, 2003 at 11:18 AM
Kabris

oehoe, wat een triestige cultuur. Dagvaarden...?! Rechtse rakkers godverdomme

Willockx
by Corneel Sunday February 23, 2003 at 09:26 PM

is verkeerd bezig, volgens mij. Hij zou beter geen AEL-vergaderingen verbieden en de beweging zo verder demoniseren. Dit werkt averechts. Sterker zou zijn dat hij niet verbiedt én er zelf heengaat! Zou ik toch doen als ik burgemeester was... Kan hij direct zien en horen of daar iets verkeerd gezegd wordt. Het zal hem bovendien meer sympathie opleveren (in het algemeen).

MVG,
Corneel.

Nog erger dan bij ons
by Carline Sunday February 23, 2003 at 10:51 PM
carline.vanhie@belgacom.net

Ik zie dat het bij jullie nog erger gesteld is dan bij ons in Kortrijk. Ik heb hier ook al enkele keren een artikel gepost over alle problemen omtrent het feit dat Dyab naar Kortrijk kwam spreken. Gelukkig konden we wel een zaal van de stad huren, en werd er niet negatief gereageerd (toch niet in ons gezicht), enkel angstig. Wat jullie vzw betreft, dit vind ik een prima initiatief, ik speelde ook al met het idee om debatten te organiseren rond islam in België, vrouwen in de islam (met een AEL-vrouw in het panel), rondetafelgesprekken tussen migranten en werkgevers...

Bovendien zouden de mensen beter eens luisteren naar wat de AEL te zeggen heeft, ipv op voorhand negatief te reageren. Het zal wel kloppen dat de meeste mensen anti-AEL zijn, maar wiens schuld is dat? En als jullie geen zaal van de stad kunnen huren, vinden jullie misschien wel een andere, of eventueel kunnen jullie huren via een bevriende organisatie die als tussenpersoon wil dienen (Radiks misschien, 't is maar een idee hoor, misschien niet zo interessant om dit op internet te posten, want de flikken lezen ook mee, maar kom).

In ieder geval nog veel succes met jullie initiatieven, en laat me iets weten als je iets organiseert. Ben wel van West-Vlaanderen, maar Oost-Vlaanderen is nu ook het eind van de wereld niet.