arch/ive/ief (2000 - 2005)

WGO: (Nog) geen Aids in Noord-Korea
by yvan Thursday February 20, 2003 at 01:52 PM
yvan.brys@skynet.be Stadspark, Antwerpen

Noord-Korea heeft een unieke kans om een hiv-epidemie te voorkomen. Tenminste, dat hoopt de arts Eigil Sorensen, die de WGO in Pyongyang vertegenwoordigt.

In Noord-Korea heeft tot nu toe niemand aids gekregen. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WGO) maakt het land een goede kans het hiv-virus dat aids veroorzaakt buiten de deur te houden.

"Prostitutie komt niet veel voor en geïnjecteerde drugs kennen ze er niet. Dat zijn in veel andere landen juist manieren waarop de ziekte zich verspreidt", aldus de Noorse dokter.

Toch moet het geïsoleerde land zich voorbereiden op de komst van aids, vinden andere humanitaire organisaties. "Vroeg of laat komt hiv toch binnen", meent een vertegenwoordigster van het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties. Volgens haar staat Noord-Korea wel open voor de ervaringen van andere landen met de ongeneeslijke ziekte. "Ze willen geïnformeerd en voorbereid zijn".
Bron: Gaybelgium

Niet enkel AIDS komt het land niet in.
by Postman Thursday February 20, 2003 at 07:01 PM

Dat er geen AIDS is in Noord-Korea heeft in de eerste plaats te maken dat het land niet in of uit te geraken is. Hoe zou een virus het land inkomen als zelfs een mens er niet binnengeraakt, laat staan eruit.
Een tweede factor is dat het regime in Noord-Korea ultra conservatief is. Zeker wat betreft het tolereren van homoseksualiteit.
Is het toeval dat uitgerekend Yvan Brys van de PVDA dit nieuws over Noord-Korea brengt???