arch/ive/ief (2000 - 2005)

Freddy Willockx en zijn versie...
by Karima Wednesday February 19, 2003 at 11:23 PM
anilya50@hotmail.com

Op 31 januari werd er een infoavond gehouden over de Arabisch Europese Liga in de openbare bibliotheek te Sint-niklaas. Deze bijeenkomst in het verkeerde keelgat van burgemeester Freddy Willockx geschoten..

Dus, een paar weken voor deze infoavond, hadden we de zaal gehuurd onder de naam vzw Alkarima, een beginnend project, dat zou werken rond de thema's integratie, islam enzovoort... Er werd expliciet gezegd dat we een gastspreker wilden houden, maar er werd nog niet gezegd wie of wat..

Op 31 januari, die bewuste avond, daagde er politieagent op, die ons kwam vertellen dat vzw integratie al bestond, en dat we deze naam NIET mochten gebruiken, terwijl we dat ook nooit beweerd hadden.
Een paar dagen later heeft de Burgemeester mij uitgenodigd om, maar ik wist nog niet hoe of wat er eigenlijk was. Hij vertelde me dat de AEL niet welkom was in Sintniklaas en dat hij persoonlijk zeer sterke haatgevoelens heeft tegenover deze organisatie. Hij heeft erbij vermeld dat de meerderheid van de Sint-niklase bevolking extreem anti-ael, en dat er die avond zogezegd vermeld zou zijn dat Dyab Abou Jahjah terrorisme vergoelijkt. Hij wilde deze gesprek niet publiekelijk maken en wat doet hij? Een week later vershijnt hij op televisie en maakt hij de AEL zwart door te zeggen dat Dyab hem "verschalkt" heeft.

Nu hebben we een brief teruggeschreven om hem te laten weten dat we deze soort uitlatingen niet accepteren. AEL-leden mogen ook hun leven leiden, een vzw opstarten of wat dan ook. We hebben gezegd dat er in de toekomst acties zullen komen in verband met de criminalisering van onze beweging...

zie onderstaande brief:

oops
by karima Wednesday February 19, 2003 at 11:35 PM
anilya50@hotmail.com

brief is volgende news, was een beetje te vlug geweest :-)