arch/ive/ief (2000 - 2005)

Rechtzaak treinlockers
by anaar Wednesday February 19, 2003 at 01:38 AM

10 maart, 9 uur, Gerechtshof Dendermonde! De aktievoerders van Forum Voor Vredesactie soebkomitee Kinky12 wordt het volgende ten laste gelegd:


10 maart, 9 uur, Gerechtshof Dendermonde! De aktievoerders van Forum Voor Vredesactie soebkomitee Kinky12 wordt het volgende ten laste gelegd:

kwaadwillige belemmering van het treinverkeer
weerspannigheid
schade (1 grafje) aan oorlogsmateriaal van U.S. Army

Na 20 uur vrijheidsberoving werden zij ondervraagd door een plaatsvervangend procureur in Dendermonde. 9 van hen werden vrijgelaten om het rondje jenever van het naburig café met zicht op gerechtshof te verschalken. De 2 anonieme aktievoerders bleven plakken.

Bij de vrijlating hadden allen een dagvaarding in hun zakken. De snelle dagvaarding is het produkt van het (oude!) snelrecht (minder bekend dan het nieuwe van Verwilghen). Dat werd waarschijnlijk toegepast om een 'lik-op-stuk-effect' te sorteren: na een aantrekkelijk misdrijf laat justitie liefst snel zijn waarschuwend vingertje laten zwaaien in de hoop, zeg maar waan, de dagvaarding als een bom te doen inslaan bij de misdadigers en het volk te waarschuwen het best bij spandoeken in een hamsterrad te houden.

Maar de staat weet niet wat zich in de groefjes van de stad afspeelt! Het volk is verontwaardigd! Opgepast: verontwaardiging verwatert! Daarom speelt het snelle proces vooral in het voordeel van de aktievoerders: het proces zal zich afspelen in dezelfde politieke context. Over 3 weken zal de verontwaardiging allesbehalve verwaterd zijn, het laken niet gladgestreken.

See you in court! *~=O :)

(vrijdag 20 feb (VAC), maandag 10 maart (FvV Soebk. K12))

Respekt!
by y Wednesday February 19, 2003 at 12:04 PM

'n schitterende, vredelievende aktie! Ik vraag me wel af hoe men de uren van de amerikaanse transporten te weten kan komen. Zondagavond stond er in het Hasseltse station een resem tanks, toen we dit vanop de straat aan het bekijken waren dook er een rijkswachtkombi op:"dit is een belgies transport, bestemd voor Leopoldsburg" Moeten we dit geloven?
Een applaus toch voor FvV!