arch/ive/ief (2000 - 2005)

vredesactivisten komen voor snelrecht
by bart Monday February 17, 2003 at 04:12 PM

vredesactivisten die trein stopten in antwerpen komen voor snelrecht

de 11 burgers die gisteravond 3 uur lang een trein met Amerikaans legermateriaal op weg naar de geplande volkerenmoord in Irak tegenhielden, worden gerechtelijk aangehouden (parket Dendermonde) en zullen voor het snelrecht verchijnen ivm 'belemmering van het spoorwegverkeer'. Of de hypocrisie van het Belgische establishment voor allen tentoongespreid...

Snel
by The Judge Monday February 17, 2003 at 09:43 PM
Onrecht in the fast lane

Handig toch snelrecht: zo vermijd je dat politieke opposanten de rechtbank kunnen gebruiken als tribune voor het verwoorden van hun verzet.

Nelson Mandela kreeg onder het Apartheidsregime enkele uren de tijd om te speechen alvorens men hem achter de tralies zette.

practische inlichtingen
by ludo keersmaekers Monday February 17, 2003 at 11:38 PM

Graag practische inlichtingen wanneer ze moeten verschijnen Wie zorgt voor de mobilisatie ?

bravo
by kpdg Tuesday February 18, 2003 at 09:48 AM

goeie vraag van ludo, bij gebrek aan meer informatie over acties is waarschijnlijk het minste dat we kunnen doen die mensen steunen. trouwens dikke bravo voor die actievoerders.

datum voorkomen
by wouwie Tuesday February 18, 2003 at 04:33 PM

naar het schijnt moeten zo op maandag 10 maart voorkomen in Dendermonde. 'k weet nie hoe laat maar in ieder geval zullen we proberen zo breed mogelijk te mobiliseren...

aktie?
by id Friday February 21, 2003 at 02:40 PM
d_isolde@hotmail.com

de 11 activisten moeten inderdaad op 10 maart voor de correctionele! rechtbank van dendermonde voorkomen. het exacte uur ken ik ook nog niet. wordt er een actie gepland voor de aanvang van het proces?
graag nog even de aandacht voor de 2 activisten die anoniem wensen te blijven en nog steeds in voorhechtenis gehouden worden zonder bezoekrecht, zonder enig basisrecht! hierdoor riskeren zij bovendien effectieve straffen. iemand enig idee hoe deze mensen geholpen kunnen worden?

ondoordachte reactie
by id Friday February 21, 2003 at 03:11 PM

ondertussen rest van commentaren gelezen waardoor mijn vragen grotendeels zijn opgelost. toch nog dit: ik hoop dat het FvV de aktievoerders ONVOORWAARDELIJK zal blijven ondersteunen!

uur rechtzaak
by Debels fanny Saturday February 22, 2003 at 04:30 PM
debelsfanny@perso.be

De rechtzaak heeft inderdaat plaats op 10 maart in dendermonde deze heeft plaats om 9 uur! allemaal komen!