arch/ive/ief (2000 - 2005)

standpunt oorlog Vlaams Blok?
by eAs Monday February 17, 2003 at 11:31 AM
supahspacefrog@hotmail.com

alle partijen staan tegenwoordig te roepen dat ze tegen de oorlog zijn, maar in tijden als deze hoor je t blok nergens...

Welwel, t valt toch serieus op he... Als er ook maar iets kleins misloopt in de ogen van het Blok staan ze meteen te roepen dat het allemaal op nikx trekt, draaien ze de feiten zo dat hun verwerpelijke gedachten er een oplossing voor lijken te bieden voor de niet-verder-kijkende burger.

Echter, nu de oorlog tegen Irak eraan lijkt te komen en alle partijen haast struikelen om zich te profileren als dé anti-oorlogspartij bij uitstek (behalve de cvp, maar die zijn toch al op pensioenleeftijd net zoals hun kiezers, die langzamerhand uitsterven), hoor je die skinns in maatpak niet meer? Waarom? Nog steeds problemen met het verleden (pas op, ik probeer deze discussie helemaal niet te herleiden tot een simpele Bush=Hitler=Dewinter hoor!)? Zelf imperialistische plannen? Bang kiezers terug te verliezen aan links partijen?

De reden blijft me onduidelijk.

Wat me echter wel opvalt, is dat onze vlaamse gestapo-troepen zich nergens (toch althans niet bij mijn weten) duidelijk uitspreekt tegen een oorlog. Neen, zelfs simpeler, ze zorgen ervoor toevallig nergens in de buurt te zijn waar dergelijke vragen zouden kunnen gesteld worden.

Hierbij dan ook deze OPROEP AAN DE REGULIERE MEDIA: volgende keer dat jullie beslissen om jullie zendtijd/drukplaats/gelijk wat te spenderen aan het totaal overbodig intervieuwen van 1 van deze notoire xenofoben, gelieve dan eens te peilen naar het Blok-standpunt over de oorlog, ze kunnen er maar stemmen door verliezen.

en mocht ik niet goed gekeken hebben en moesten ze toch al een reactie voor of tegen de oorlog gegeven hebben, kan er dan eens iemand in een comment een URL geven waarin ze hun standpunt geven aub? thx.!

blok en oorlog
by Peter Morlion Monday February 17, 2003 at 12:51 PM
dikkexpierre@yahoo.com

De reden is dat de media en de politieke partijen het Blok niet te veel een stem willen geven en ze dus voor deze onderwerpen hen niet uitnodigen. Voor onderwerpen als vreemdelingen, veiligheid, ... valt er echter niet naast het Vlaams Blok te kijken aangezien ze zich daarmee groot hebben gemaakt, dus dan MOET je het Blok wel uitnodigen.
Hier kan het Blok natuurlijk handig gebruik van maken, door haast enkel te spreken als het iets te zeggen heeft.
Trouwens, het Blok vergelijken met skins en gestapo banaliseert eigenlijk die laatste twee. Het Blok is al lang niet meer fascistisch volgens mij. Extreem-conservatief-rechts, maar het fascisme is toch wel iets anders.
groeten, peter

Blok en oorlog
by Geert Cool Monday February 17, 2003 at 01:12 PM

http://www.blokbuster.antifa.net/2001/oorlog.html

Het standpunt van het Blok was al duidelijk bij de oorlog in Afghanistan. Het zal nu wel niet anders zijn zeker?