arch/ive/ief (2000 - 2005)

Protest EU top Bxl ma. 17 feb. - 17u30 "Europe united against the war"
by Voor Moeder Aarde vzw - Vrede vzw Sunday February 16, 2003 at 01:42 PM
pol@motherearth.org

Tijdens de buitengewone top van de Europese regeringsleiders rond de crisis in Irak zullen vredesactivisten en leden van het Europees Parlement maandagavond 17 februari 2003 vanaf 17u30 postvatten aan het Justus Lipsiusgebouw in de Wetstraat (ter hoogte van Schuman - Blijde Inkom).

GELIEVE DEZE ACTIE OPROEP VERDER TE NETWERKEN
Afspraak 17 februari - 17u30 Wetsraat (Schuman - Blijde Inkomstraat)

De vredesgroepen willen met deze actie de druk op de Europese regeringsleiders opvoeren voor een gemeenschappelijk standpunt tegen een oorlog. Ze roepen andere groepen aan te sluiten bij dit protest.

Na de grote vredesdemonstraties overal in de wereld, en in het bijzonder in steden zoals Londen, Rome en Madrid, is het duidelijk dat Europa niet verdeeld is, integendeel. De Europese bevolking vormt één front tegen een mogelijke militair ingrijpen tegen Irak.

Voor de initiatiefnemers kan er geen sprake zijn van een oorlog. "De publieke opinie en het Europees Parlement geven op dit vlak een duidelijk signaal dat er geen verdeeldheid is in Europa. Een heel grote meerderheid van de Europeanen willen in geen geval een oorlog. Wie de regeringsleiders zoals Blair, Aznar en Berlusconi dan wel vertegenwoordigen is dan wel zeer de vraag?" aldus de initiatiefnemers.

Breng jouw vredesboodschap voor de EU op bordjes, vredesvlaggen, .... en fakkels om onze handen aan te verwarmen. De initiatiefnemers zoeken nog iemand die voor thee en koffie -liefst eerlijk en bio- kan zorgen.

De actie is een initiatief van Voor Moeder Aarde vzw en Vrede vzw.

Voor meer info:

ludo@vrede.be 09-2334688 (Vrede vzw)
pol@motherearth.org 0495-280259 of 09-242 87 04 (Voor Moeder Aarde vzw)