arch/ive/ief (2000 - 2005)

Perspectief
by Zweistein the First Friday February 14, 2003 at 04:39 PM
zweistein@comic.com

3 perspectiefschetsen, vul aan...


1. De houding van de CD&V in de Irak-affaire kunnen we plaatsen in het licht van de EVP, de Europese Volkspartij. De EVP, waarvan ons aller Wilfried Martens voorzitter is, is de grootste Europese fractie in het Europarlement en verenigt naar eigen zeggen alles wat rechts, christelijk en conservatief is, maar niét extreem-rechts. Wie is daar lid van: de partij van Berlusconi, de partij van Aznar, Balkenende…en ook ons dierbare CD&V, de partij van ons, humhum, Brabantse trekpaard. Al deze partijen lijken Georgie te steunen… ik vraag mij af wanneer meneer Martens in onze pers ter verantwoording zal worden geroepen.

2. De houding tov van België in de USA is misschien beter te snappen als we kijken naar het uitstapje van onze Guy in New York. We moeten hierbij bedenken dat net als België, New York 10 miljoen inwoners telt. Dus als onze eerste minister spreekt met de burgemeester, dan spreken ze beide in naam van evenveel mensen. Dit geeft ons een idee van de positie en het perspectief van de Amerikaanse president. Ook geeft het een idee van de relativiteit van de komende verkiezingen in België.


3. Allemaal netwerken. Poetin was vroeger het hoofd van de KGB en is nu president van Rusland. De vader van Georgie was vroeger het hoofd van de CIA, vader en zoon president. De meest gevreesde leider in de moslimwereld is O.B.Laden, hoofd van Al-Qaeda: een politiek-religieus netwerk-leger. Johannes Paulus, de huidige paus (1miljard volgelingen) is in sneltempo de hele kerkelijke hiërarchie aan het invullen met leden van Opus Deï: een deels geheim globaal ultra-conservatief netwerk. Multinationals zijn geëvolueerd naar organisaties zonder ‘kop of staart' en grotendeels natieloos: netwerken dus. Vrouwenhandel, wapenhandel, witte-boordcriminaliteit: wereldwijde misdaadnetwerken. Over globalisering gesproken…

2stein1