arch/ive/ief (2000 - 2005)

bush en castratie-arrest
by @n@rchist Friday February 14, 2003 at 09:23 AM

bush dagvaarden??? Meer info aub

Ik ben nog jong, dus schiet me niet dood omdat deze vraag zeer stom zou kunnen klinken, maar ze brand echt in m'n hoofd:
als Sharon kan vervolgt worden in Belgiƫ na zijn aftreden als premier van Israel (zie al die commotie errond), kunnen wij dan ook Bush junior (EN SENIOR trouwens nu al!!!) en zijn 'lapdog' Tony Blair ook vervolgen door middel van die castratiewet?

Nog een keer, sorry als dit een belachelijke vraag is, maar ik weet er eerlijk het antwoord niet op.
Indien ja: waarom heeft dan nog niemand of geen enkele organisatie Bush senior gedagvaard? Indien nee, waar ligt het verschil in deze zaken dan met de zaak Sharon? Ben ik nu echt zo naief?

geen stomme vraag.
by kpdg Friday February 14, 2003 at 10:14 AM

geen belachelijke vraag...als ge het mij vraagt mogen ze bush zelf zonder proces, PREVENTIEF naar een kamp op cuba sturen waar hij een tijdje zonder enige verdediging en respect voor zijn rechten als mens wordt opgesloten in een kooi van een paar vierkante meter en nu en dan eens gemarteld word. oh ma da's waar, dat mag niet volgens de verdragen over de rechten van de mens. spijtig. niet dus.

een verschil
by F. aka SlowMo Friday February 14, 2003 at 12:10 PM
f_aka_slowmo@hotmail.com

U heeft het allicht over de genocide-wet waarover het Hof van Cassatie zich recent heeft uitgesproken.

Senior heeft van de VN groen licht gekregen om Irak aan te vallen (eerste Golfoorlog) en ook voor het embargo daarna. Het lijkt mij sterk dat mensen vervolgd kunnen worden omdat ze iets uitvoeren waarover internationale consensus bestond.
Hetgeen Sharon uithaalde was een overtreding van VN-resoluties. Da's een verschil, nee?

Doordenkertje: het is niet omdat iets gerechtigd is, dat het ook rechtvaardig is.