arch/ive/ief (2000 - 2005)

Waarom was Dyab Abou Jahjah zo kwaad??
by jessie Thursday February 13, 2003 at 07:06 PM
jessie@indymedia.org

Waarom maakte Dyab Abou Jahjah hem zo kwaad tijdens de discussie met Luc Lamine de avond na de moord op Mohammed Achrak???

Na de moord op Mohammed Achrak (zie overview) kwamen 200 jongeren op straat in Borgerhout. Ze wilden naar de moskee trekken om hun vermoorde vriend te herdenken. Onderweg kwamen ze een cordon agenten tegen en die konden het niet laten om te provoceren en rellen uit te lokken. Na een tijdje werd de situatie té erg en kwam Dyab Abou Jahjah tussen.

's Avonds kon je op het journaal zien hoe Dyab Abou Jahjah op straat stond te schreeuwen tegen Luc Lamine, hoofd van de Antwerpse politie. Je zag dit en dacht dat het niet goed was. Je dacht: "Wat denkt die Jahjah wel, dat hij hier in België komt binnen vallen en dan nog de wet spellen aan het hoofd van de politie..."
Wel misschien had u toen wel het recht om dit te denken. Maar Dyab Abou Jahjah was niet zomaar kwaad. Hij werd pas kwaad nadat de politie pepperspray in z'n ogen gespoten hadden, wat inderdaad nogal pijnlijk is. Hieronder kan u het duidelijk zien.

(1) Dyab Abou Jahjah is aan het praten met Luc Lamine, die zich buiten beeld bevindt. Op de voorgrond zie je rechts nog een skinhead/agent, zoals die die zich tijdens manifestaties laten opmerken door hun gewelddadig optreden.

(2) Op onderstaande foto ziet u duidelijk hoe er met iets wordt gesproeid.

wat zegt hij hierover?
by rita Thursday February 13, 2003 at 07:38 PM

Vraag het hem zelf wil je zekerheid.

Natuurlijk...
by jessie Thursday February 13, 2003 at 07:51 PM
jessie@indymedia.org

heeft dyab dit al gezegd. Meerdere malen zelf. En vorige vrijdag heb ik het hem nog zelf horen zeggen tijden het debat te Kortrijk.
Ik zuig niks uit mn duim hoor.

sorry jessie,
by 2stein1 Thursday February 13, 2003 at 09:11 PM

1.maar je bewijsvoering is bijna zo sterk als dat van meneer Powell, het bewijst niéts.
2.het is racistisch tov mensen met kort haar (en ik meen dat!)

tiens...
by jessie Thursday February 13, 2003 at 09:18 PM
jessie@indymedia.org

we dachten dat onze commentschrijvertjes met ziekenverlof waren.
1) Wel ik ben niet racistisch naar mensen met kort haar toe, want ik heb zelf kort haar.
2) Er zijn anders wel genoeg getuigen die me verhaal kunnen bevestigen.

misschien waar,
by 2stein1 Thursday February 13, 2003 at 09:29 PM

maar waarom publiceer je dan gewoon geen paar foto's van jou? ik bedoel, dan staan we met de bewijsvoering evenver, maar zien we eens wat anders.

Waarom...
by jessie Thursday February 13, 2003 at 09:35 PM
jessie@indymedia.org

zouden er foto's van mij ier op de site moeten staan??? Wordt ie nog ni genoeg bevuild mss???

commentschrijvertjes
by Erik Thursday February 13, 2003 at 09:47 PM
anarchie@buelinckx.net

snif, atchoum etc...

jessie van indymedia vindt een koe in een gracht, beseft niet dat dat beest daar al serieus lang in ligt en is op haar fijne teentjes getrapt als ze er op gewezen wordt dat vage beelden niets zeggen.
Natuurlijk weet iedereen met wat gezond verstand dat onze Dyab niet zo maar begint te tieren zonder reden. De antwerpse politie was al racist voordat potverteerder Lamine de touwtjes in handen nam en zal dat nog steeds zijn als hij al lang aan zijn politieke carrière begonnen is.
Daar ligt ook niet de reden van kritiek die Dyab ten deel moet vallen. Het gaat om de toekomst. Waar gaan we naar toe als een arabier het recht niet meer heeft niet-islamiet te zijn, meer zelfs, als een arabier het recht zelfs niet heeft te stellen dat de islam helemaal niet de basis is voor een rechtvaardige maatschappij. Ik beklaag de huidige "linkse troepen" als zij denken dat allianties met moslimfundamentalisten hen terug groot gaan maken, als zij denken dat de roep om meer staat (zoals bijvorbeeld een palestijnse) hen meer vrijheid gaan geven, als zij denken dat ze hun eigen racisme kunnen verbergen achter het omgekeerde racisme van een AEL.
Godsdienst blijft nog steeds opium voor het volk. Af en toe is er nog iets interessant te lezen bij Marx en consoorten.

Ik weet...
by jessie Thursday February 13, 2003 at 09:52 PM
jessie@indymedia.org

dat het beest er allang ligt, het is al in verre staat van ontbinding. En nee, ik ben niet op mijn tenen getrapt, waarom zou ik???
En waar haal je het feit dat de Arabieren geen recht meer zouden hebben om niet-moslim te zijn???

Wat zitten julie te zeveren?
by Kevin Thursday February 13, 2003 at 09:59 PM

Ik was er die avond bij, dezelfde avond dat M. Achrak vermoord werd.
Als het Blok of eender welke politici bedreigd wordt dan krijgen ze directe bescherming, maar als migranten al 20 jaar elke dag in en uit bedreigd worden door racisten, dan kijkt men zelfs niet om.
ten eerste hadden ze allemaal het recht om kwaad te zijn, een racistische moord werd weer gepleegd, dat bracht het aantal dat jaar op 5, deed de politie iets aan dit racisme? Deed de politie iets toen omwonenden kloegen over die "blanke" man die al een aantal keer tegen een aantal migranten had gezegd dat hij ze ging neerknallen?
Neen dus ze hadden het recht om kwaad te zijn!

2. Er was nog niks gebeurd er stonden verscheidene migranten op de turnhoutsebaan tegenover de politie. toen kwam Jahjah aan, hij vroeg aan de politie of ze een mars konden houden uit respect voor de familie. Het laatste dat ze wilden was dat het zou ontaarden in rellen, dat zou geen respect zijn tegenover de familie.

3. Wat deed de politie, ze haalden brandblussers boven vol met peperspray en sprayden het op de jonge migranten, die uitzending van Terzak later onthulde alles. De politie trad repressief zelf op het fascistische af op.

4. Dan krijg je een Angry Jahjah in confrontatie met Lamine, Jahjah was kwaad, want Lamine had die order gegeven. al eens peperspray in je ogen gehad, IK WEL ik kan je verzekeren het doet niet goed.

5. Je zit in een periode waar heel de burgelijke pers zich keert tegen de AEL omdat zij de woede van de migranten (die al tientallen jaren worden onderdrukt) weet de organiseren.
Wat denk je dan dat de pers gaat laten zien?? natuurlijk een Jahjah die pist is: HIJ HAD GELIJK, wat laten ze niet zien de voorgaande feiten.

6. Daarna zijn een aantal migranten uit de bol gegaan, ik keur het niet goed, maar kan het wel begrijpen. Zelfs op die moment zijn mensen van de AE blijven oproepen tot kalmte. Toen riepen zij op tot kalmte en vroegen iedereen om naar e moskee te gaan omdat daar inmiddels de familie Achrak was toegekomen

7. Hier wordt eerst geleuterd over de gevolgen -> rellen, maar niet over de oorzaken DE RACISTISCHE MOORD OP ACHRACK, dat was het belangrijkste, dat moet het middelpunt van discussie zijn, geen Jahjah die kwaad op Lamine!

8. Is dit niet Indymedia? Ik dacht dat ik me vergist had toen ik de comments las. Ik dacht dat jullie minder beïnvloedbaar waren door de "burgelijke pers"!

Groeten Kevin

beïnvloed??
by jessie Thursday February 13, 2003 at 10:03 PM
jessie@indymedia.org

Waarom denk je dat wij beïnvloed worden door de burgerlijke pers??? Dyab heeft het me zelf gezegd van die pepperspray, dus ik haal het niet uit de kranten. Ik haal niks van m'n informatie uit de kranten, want ik lees nooit geen kranten.

Hiérmee kunnen we lachen:
by 2stein1 Thursday February 13, 2003 at 10:42 PM

3.'die uitzending van Terzake later onthulde alles'

en een beetje verder...

8.'Ik dacht dat jullie minder beïnvloedbaar waren door de "burgelijke pers"!'

vraagje
by Fons de Spons Thursday February 13, 2003 at 11:29 PM

Waarom staat Lamine met 1 voet op straat?

detail
by Kevin Thursday February 13, 2003 at 11:48 PM

stein je hebt gelijk, ik ben van mening dat je kritisch moet staan tegenover alles dat in de burgelijke pers verschijnt. Wat niet wil zeggen dat er soms goede zaken opkomen.

Maar terug naar debat! en niet heikneuteren over superdetails,

Wat jahjah terecht kwaad? JA, er was weer een racistische moord gepleegd, en wat kregen de mensen die terecht kwaad en verontwaardigd op straat kwam van de politie? klop en peperspray

Enne 2 stein, ik weet niet met wat je bezig bent, maar ik vind het bewijs dat

Racistische moord, mogen we even kwaad zijn.
by Animation Factory. Friday February 14, 2003 at 08:23 AM

Racistische moord, m...
moordwpujnt.jpg, image/jpeg, 550x400

To view the animation, click <a target="_blank" href="http://animationfactory.org/Nederlands/Vmoord.html"<

Herstel, klein foutje.
by Animation Factory Friday February 14, 2003 at 08:29 AM

Voor de kwade animatie te bekijken, klik dus op de toegevoegde url.

wat late reactie op AEL en niet-moslims
by Erik Sunday February 16, 2003 at 12:56 PM
anarchie@buelinckx.net

Jessie vraagt : "En waar haal je het feit dat de Arabieren geen recht meer zouden hebben om niet-moslim te zijn??? " en heeft 100% gelijk. Men moet maar naar de site van AEL surfen om te zien dat er steeds gesproken wordt over openheid, tolerantie, multi-culturaliteit en dat dit alles uitermate perfect kan georganiseerd worden binnen een strikt islamitische staat.
Maar net zoals ik nooit zal pleiten voor de oprichting van een Palestijnse staat, en eerder voor de afschaffing van de Israëlische, zal ik mij nooit kunnen scharen achter projecten die van in het begin de kiemen in zich dragen van zulk autoritarisme (oprichting van een staat gebaseerd op nationalisme en godsdienst.)