arch/ive/ief (2000 - 2005)

Amerikaanse en Europese vredesactivisten trekken naar Bagdad
by christophe Thursday February 13, 2003 at 03:44 PM

Vanuit alle hoeken van de wereld vertrekken vredesactivisten naar Bagdad. Hieronder vindt u een overzicht van enkele opmerkelijke initiatieven.

[Français]

Joke, Ikram et Fatiha décollent pour Bagdad by SiBeL

[Nederlands]

Zaterdag vertrekken 51 Belgische vredesactivisten samen met de Brusselse sportclub Fire Gym naar Bagdad. Zij zullen er samen met 1000 andere lopers uit 60 verschillende landen deelnemen aan een internationale vredesloop. U kan ze uitwuiven zaterdagmorgen, 15/02 om 10u30 in Zaventem of bij leven en welzijn een week later op zaterdag 22 februari om 18.00 in zaventem verwelkomen.
Meer info: Peace Race

Delegatie Peace Race Baghdad bij Verhofstadt by Jan
Update NASYO: Peace Race Baghdad and Conference by Jan

De mensen achter de anti-sancties-campagne Voices in the Wilderness stuurden een Iraq Peace Team naar Bagdad. Op hun site staan heel mooie dagboeken.
zie: Iraq Peace Team

De Britse Human Shields Mission hoopt met honderden vredesactivisten Bagdad te bereiken voor de oorlog begint. Door zich als menselijk schild te plaatsen tussen de Amerikaanse bommenwerpers en het Iraakse volk hopen zij een oorlog tegen te houden.
zie: Human Shields

Ook media-activisten trekken naar Bagdad. Enkele journalisten van de Amerikaanse onafhankelijke radio-en TV-zender Democracy Now! rapporteren bijna dagelijks over wat ze zien, horen en meemaken in de Iraakse hoofdstad aan de vooravond van een nieuwe grootschalige oorlog. Op hun site zijn ook heel mooie foto's te vinden die vrij gebruikt kunnen worden voor niet-commerciële doeleinden.
zie: IraqJournal.org


 

 

cc
by cc Friday February 14, 2003 at 05:50 PM

cc...
muscleqwsfbx.jpg, image/jpeg, 150x138

cc