arch/ive/ief (2000 - 2005)

50 jongeren van dee PVDA voeren actie aan camp USA in Westakkers
by jan franssen Wednesday February 12, 2003 at 06:34 PM
jan.franssen@gvhv.be

50 jongeren van de Jongerenbeweging van de PVDA en sympathisanten hebben deze namiddag actie gevoerd aan de kazerne westakkers in Sint-Niklaas. Gedurende 1 uur bezetten zij de toegang tot het terrein.

50 jongeren van de Jongerenbeweging van de PVDA en sympathisanten hebben deze namiddag actie gevoerd aan de kazerne westakkers in Sint-Niklaas. Gedurende 1 uur bezetten zij de toegang tot het terrein.

De kazerne Westakkers werd gebruikt om 1.000 elitesoldaten van het Vijfde US-Legercorps op te vangen.Deze militaire eenheid is een gespecialiseerd korps dat al jaren simulaties inoefent voor een grondoorlog in Irak en in het Midden-Oosten in het algemeen.
Bij de verscheping van militair materiaal naar de Golf, zijn er ook in totaal 10.000 soldaten die langs de Haven van Antwerpen passeren. Een heel leger!

De actievoerders vroegen een onderhoud met de Amerikaanse verantwoordelijke van het kamp. Zolang bleven zij de hoofdtoegang tot kazerne bezetten. Uiteindelijk konden zij een brief overhandigen. In de brief beloofden de actievoerders volgende week woensdag terug te komen om het terrein te komen inspecteren en een face to face gesprek te kunnen hebben met de Amerikaanse GI's.

Elke passant en autobestuurder kreeg een pamflet dat de gruwelen van de vorige Amerikaanse oorlogen aankloeg: het inzetten van radio-actieve wapens en van chemische wapens tijdens de Golfoorlog in 1991 werd op de actie met foto's duidelijk gemaakt aan soldaten.
Het is duidelijk dat specialiseerde legercommanda's vertrekken vanuit Westakkers (St-Niklaas) en de haven van Antwerpen om te moorden in Irak. Not in our name!

Met deze actie wil de jongerenbeweging van de PVDA ook de hypocriete houding van Belgische regering aan de kaak stellen: enerzijds staan zij doe dat 10.000 soldaten vanuit ons land mogen vertrekken om een volkerenmoord te mogen gaan plegen in naam van de olie, en anderzijds verzetten zij zich 'pro forma' in de Navo-raad.


Ook volgende woensdag komen we terug.
We'll be back!

Sorry gasten,
by 2stein1 Wednesday February 12, 2003 at 07:57 PM

ik val misschien in herhaling, maar het is méér dan ongeloofwaardig van de pvda, die op haar website letterlijk zegt zich te inspireren op het stalinisme, om anderen 'volkerenmoord' te verwijten. Kan niet.

Meer info US-transport-operatie
by raf Wednesday February 12, 2003 at 08:54 PM
raf.custers@euronet.be

(even ter zijde : he 2stein1, iets verkeers gegeten in een vorig onverwerkt verleden ?)

ik verneem vandaag dat er van aan kaai 1241 aan het Vrasenedok van HesseNoordNatie al 9 (negen !) RoRo-schepen met Amerikaans militair materiaal richting Camp Virginia in Koeweit vertrokken zijn
het eerste kwam er aan op 14 januari
het laatste (tot nu toe) ging er weg op 11 februari

ik heb er vandaag nog een vrachtwagen met een Amerikaanse bulldozer zien binnenrijden
want er gaan ook transporten over de weg en via de binnenvaart

B-Cargo van de Belgische spoorwegen bevestigt dat er circa 200 treinen gepland zijn vanuit Duitsland naar de Antwerpse haven, over een periode van 6 weken
de hele operatie loopt wel enigszins "achter op schema"

? massaal ?
by Marduk Wednesday February 12, 2003 at 09:06 PM
thunderstruck200@hotmail.com

hoi.
Met alle respect voor die 50 mensen die heldhaftig de legerkazerne hebben bezet, maar ze moeten mij het nut van hun actie eens uitleggen...
De ingang was 1 uur bezet lees ik net, maar of dat de oorlog gaat tegenhouden? Misschien werd er op media-aandacht gespeeld maar gezien de kleinschaligheid van de actie denk ik niet dat men er iets van in de krant zal lezen.
Het lijkt mij verloren moeite, deze actie (ondanks de goede bedoelingen natuurlijk). Volgens mijn bescheiden mening is het beter om misschien wat minder, maar wel massaler te mobiliseren in acties tegen oorlog.

tot zover mijn mening, bijt mijn neus er nu niet af aub (diegenen aan wie dit bedoeld is zullen het wel van zichzelf weten hoop ik)

mvg,
Marduk

Fantastische actie
by Animation Factory.org Wednesday February 12, 2003 at 09:26 PM
act@animationfactory.org

Fantastische actie. Van de kant van de media zul je niet op veel belangstelling moeten rekenen. Was het daarom niet efficiënt geweest door ze op de betoging 's avonds, aan de rand van de haven (er was verrassend veel volk was), in de verf te zetten?

The meaning of action.
by red kitten Wednesday February 12, 2003 at 10:40 PM
redkitten@indymedia.be

It seems that some people don't like action, or don't understand it.
Why this kind of actions are needed and positive ?

[1]
We have to show clearly that we oppose this bloody imperialist war. Demonstration is one way, media work and propaganda is another, actions is a third one.

[2]
We can demonstrate from North Station to South Station every Sunday, that's really important, but that not enough. We've to increase the pressure. Concretely. We've to mobilize more and more, to have demonstartion, but we've to step in the next phase. I Grece, during last agression against Yugoslavia, population blocked train and invaded US military bases. That's the way to act against the war.

[3]
Such actions don't cause huge damages to the army schedules, but this is the beginning. We've to continue and make them bigger, longer, with more people. Only with such experiences we can learn. At first Bomspottings it was a handfull of people, last time there were 1117 people arrested. If you want to get somewhere, start somewhere.