arch/ive/ief (2000 - 2005)

Pierre Carrette komt voorwaardelijk vrij
by Kenneth RUMES Wednesday February 12, 2003 at 05:19 PM
kennethrumes@hotmail.com

Volgens zijn advocaat heeft de commissie 'in voorwaardelijke vrijheidsstelling' beslist Pierre Carrette vrij te laten. Carrette was lid van de CCC, een organisatie die in de jaren '80 met bomaanslagen het kapitalisme bevocht.

Pierre Carrette was volgens sommigen het brein achter de CCC (Cellulles Communistes Combatants), een organisatie die zich met geweld tegen het Amerikaans imperialisme en het kapitalisme afzette. De CCC richtte zich met bomaanslagen tegen afdelingen van Amerikaanse bedrijven en tegen Navo-doelwitten. Op 1/5/1985 pleegden zij een aanslag tegen de werkgeversorganisatie VBO, waarbij helaas 2 brandweermannen omkwamen. De CCC kondigde altijd haar acties aan en vermeed dus nodeloze slachtoffers. Op die fatale 1 mei lukte dat niet. Het doden van 2 mensen dient gestraft te worden en dat gebeurde ook.
De kompanen van Carrette waren eerder vrij gekomen, maar het leek alsof de overheid aarzelde om 'het brein' voorwaardelijk een nieuwe kans in de maatschappij te geven. Hoewel Carrette ziek is, maakte hij daar geen misbruik van om vroeger vrij te komen. Dat hebben we wel eens anders geweten (denk maar aan Nihoul). Nadat zijn aanvraag om voorwaardelijk vrij te komen, reeds 2 maal zonder grondige reden was afgewezen, heeft de commissie vandaag beslist Carrette toch vrij te laten. Dit gebeurt uiteraard onder strikte voorwaarden, Carrette kreeg per slot van rekening levenslang. Minister Verwilghen kan nog in beroep gaan, maar het zou een wijze (misschien wel zijn eerste sinds hij minister is...) beslissing zijn, dat niet te doen. Deze man heeft geboet en verdient nu een nieuwe kans.
Wat de strijd van Pierre Carrette betreft, is er niet veel veranderd. Of vergeten wij soms dat ook vandaag de dag het Amerikaans imperialisme, de NAVO en het kapitalisme de grote schuldigen zijn van de wereldcrisis??? Daarom blijft het doel van de CCC nobel, de middelen discusiabel.

...
by Madame C Wednesday February 12, 2003 at 05:40 PM

Il était temps... Je me pose une bête question, y-a-t'il encore des prisonniers politiques en Belgique ou vient-on de libérer le dernier? (et là je me dis: ben merde alors à quoi va servir le secours rouge international après le 25 février? ;-)

iemand die dit artikel eventueel vertaalt?
by Kenneth RUMES Wednesday February 12, 2003 at 09:17 PM
kennethrumes@hotmail.com

Kan iemand eventueel dit artikel vertalen?
thanx
Kenneth

Vertaling
by Anne Friday June 13, 2003 at 10:09 PM
anneblonde@hotmail.com

Hier is de vertaling van dat artikel:
Het werd tijd... Ik stel me een domme vraag : zijn er nog politieke gevangenen in België of hebben we juist de laatste vrijgelaten? (en dan zeg ik tegen mijn eigen, wel godver, waarvoor gaat het Rode Kruis nog dienen na 25 februari) ;-)

t'is te hopen
by pompier Friday June 13, 2003 at 10:27 PM

Dat er geen brand bij hem thuis uitbreekt. Hij zou wel eens lang kunnen wachten op de pompiers.