arch/ive/ief (2000 - 2005)

NL-Anti-repressie demonstratie 1 maart, Den Haag
by carla Monday February 10, 2003 at 04:34 PM
vvdcda@yahoo.co.uk 06-23555247 Postbus 85069, 3508 AB Utrecht

Zaterdag 1 maart is er in Den Haag een demonstratie tegen repressie. 13 uur verzamelen op Het Plein

antirepressie demonstratie op 1 maart

persbericht

LANDELIJKE DEMONSTRATIE TEGEN REPRESSIE EN SCHIJNVEILIGHEID

Op zaterdag 1 maart zal het Comité Der Aktivisten Voor Vrijheid & Democratie (CDAVVD) een demonstratie organiseren om de veiligheidsthema's van de politieke partijen ter discussie te stellen en een krachtig protest te uiten tegen de toenemende repressie van politie en justitie. Het Comité heeft bewust gekozen voor Den Haag, met name vanwege de steeds verdere inperking van de demonstratievrijheid in die stad. De demonstranten zullen om 13.00u verzamelen op Het Plein.

Het Comité Der Aktivisten Voor Vrijheid & Democratie is een voor de gelegenheid opgericht comité bestaande uit diverse linkse groepen en individuen. De demonstratie zal een vrolijk protest worden met vele creatieve invullingen, dat niet zal wijken voor de wil van de politie. Er zal onder meer aandacht besteed worden aan repressieve maatregelen zoals cameratoezicht op straat, preventief fouilleren, identificatieplicht, uitzettingen van asielzoekers en beperking van de demonstratievrijheid. Door deze maatregelen worden kritische burgers en zogenaamd illegale mensen steeds verder in de hoek gedrukt.
Het CDAVVD wil met deze demonstratie, in de fase van een nieuwe kabinetsformatie, duidelijk maken dat veiligheidsmaatregelen geen burgerrechten mogen schenden. De weg naar een verdraagzame en veilige maatschappij ligt niet in steeds meer repressie, maar in fundamentele maatschappijveranderingen.

De demonstratie zal onder meer langs de Amerikaanse ambassade trekken, waar al sinds de aanslagen van 11 september 2001 een bijna volledig demonstratieverbod geldt. De demonstranten zullen de ambassade bestoken met een sponsjesbombardement. Ook zal er een klaagmuur worden geplaatst bij een politieburo en zullen andere akties bij diverse andere objecten plaatsvinden.


Bij dit persbericht is een feitenlijstje over de toenemende repressie van politie en justitie gevoegd. Het is een greep uit feiten van de afgelopen twee jaar.

Zaterdag 1 maart, 13.00u Plein, Den Haag

Voor meer informatie:
Info: cdavvd@yahoo.co.uk of telefoon 06-23555247
Postbus 85069, 3508 AB Utrecht