arch/ive/ief (2000 - 2005)

Beroepsverbod Minister van Agitatie
by SoonToGoToo Monday February 10, 2003 at 01:50 PM

VRT TV-nieuws 13u: een nu ex-medewerker van een ministerie krijgt de bons. Reden: belediging van de Koning, verheerlijken van de WTC aanslagen (affiche tegen imperialisme in beeld) ed.

Beroepsverbod Minist...
geen_repressie_tegen_expressie_censuurytibbv.jpg, image/jpeg, 230x120

Beroepsverbod. Broodroof. Staatsterreur.

VRT TV-nieuws 13u: een nu ex-medewerker van een ministerie krijgt de bons. Reden: "belediging van de Koning" en andere satirische kritiek op hedendaagse absurditeiten.

Het op TV tonen van een affiche zoals die op de website staat en die de terreuraanslagen tegen het WTC plaatst in een anti-imperialistische context moet aantonen dat de eigenaar van de website "Ministerie van Agitatie" een onduldbaar element is op de loonlijst van de Staat. Satire, hillariteit en grauwe ellende zijn niet enkel virtuele realiteiten.

Nu eens zien hoe de vakbonden den werkmensch zullen verdedigen....

Een proleet met mening en pit wordt het zwijgen opgelegt.
Leve de vrije meningsuiting !
Leve onze Minister van Agitatie !
Leve het verzet !

Geen antisemieten aan de macht.
by Karel V Monday February 10, 2003 at 02:13 PM

Het is maar al terecht dat Peter Terryn werd ontslagen. Dit heerschap mag dan al beweren dat zijn teksten satirisch bedoeld waren. Zijn veroordeling voor vandalisme en antisemitisme die hij een aantal jaren geleden opliep wegens het spuiten van anti-Joodse slogans op een synagoge in Antwerpen zijn alleszins niet satirisch te noemen.
Geen antismenieten op onze kosten in dienst!

correctie
by Didier L. Monday February 10, 2003 at 02:38 PM

Peter spoot 'Nazionismus'. Dat is antizionistisch, niet antisemitisch. Eén van de meest gebruikte spelletjes van de zionistische lobby is consequent antizionisme op één hoop te gooien met antisemitisme. Je bent een vuil spel aan het spelen, Karel V.

volledig terecht
by johan Monday February 10, 2003 at 02:39 PM

Volledig terecht ontslagen
Het lijkt mij onmogelijk om een deftig beleid te voeren met zo iemand in je kabinet

Deftigheid is burgerlijkheid ?
by Freemind Monday February 10, 2003 at 03:42 PM

't Is toch niet omdat iemand in zijn *vrije* tijd de kolder heeft dat ie zijn werk niet naar behoren zou doen??? Neen, m.i. is dit ontslag een politieke zet om een kritische stem te smoren. Trouwens een "defig" beleid is dat zo iets als een burgerlijk beleid?

... als je eens wist wat mijn werk is en welke kritische kolder er in mijn hoofd omgaat....
Ooit de film "Fightclub" gezien?

Denk toch eens na:
by 2stein1 Monday February 10, 2003 at 04:14 PM

Wat zou de linkse goegemeente vinden van 'nazislamismus' op een moskee? get real! Islamisme is even destructief als Zionisme, maar je moet toch behoorlijk ziek zijn om dat op een gebedsplaats (zij het joods of muslim) te gaan spuiten.

Schitterend...
by Jef Heyvaerts Monday February 10, 2003 at 11:21 PM

... gedaan, Peter! 'k Heb je site er nog eens op nagelezen. 'k Heb nog eens goe gelachen, zouden ze bij Agalev ook beter wat meer doen... .

Tsjongesjonge.

Groeten,
JEF.

Hot news:...
by Ravenjong Tuesday February 11, 2003 at 03:25 PM

Ik heb zelf ooit nog Eddy Boutmans ontslagen omdat hij GGO-proefvelden was gaan vernietigen. Maar vertel het niet verder aan de gazetten, hahaha. Het ging vanzelfsprekend over een andere Eddy Boutmans dan diegene die zo bekend is. Vanaf nu mogen de heren van de politie alle Boutmansen gaan ondervragen door een anoniem bericht op Indymedia. Oei, heb ik nu mijn mond voorbijgepraat in mijn ironische bui? Wie weet wat er allemaal wel van waar is. Misschien zit Magda Aelvoet wel bij het ALF! Iemand van de Antwerpse Groenplaats heeft dat in ieder geval tegen mij gezegd. Maar voor hetzelfde geld was hij politie-infiltrant. Sommige daklozen zitten nu eenmaal aan de grond. Of bij het standbeeld van Rubens.

YES
by Super-green-facho Tuesday February 11, 2003 at 04:26 PM

Ik ben zee verheugd dat dat AGALEV inging op de vraag van Vlaams Blok advokaat Rob Klop om Peter Terryn te ontslagen.
Ik ben er nog meer over verheugd om vast te stellen dat Zionisten zich bij de oproep aansluiten.

Linkse ratten rol uw matten.
Dank U groene vrienden van AGALEV.

peter = CCC fan
by johan Wednesday February 12, 2003 at 11:29 AM

Onschuldige vrijemeningsuiting? Deze verheerlijkingen van de aanslagen van de CCC waarbij veel materiele en menselijke schade viel, terreur bij de burgers en doden bij de brandweer.

http://www.e-communism.org/ccc2.htm

Als er ook maar 5% van de mensen achter hun standpunten zou staan zouden ze mee in het parlement kunnen.
Maar neen, ze zijn ondemocratisch en willen een communistische staat stichten, met uiteraard zichzelf als baas. Ik noem zoiets ondemocratisch, en in een graad waar het Vlaams Blok een puntje aan kan zuigen.

Het Ministerie van Agitatie antwoordt
by Peter terryn alias De Minister van Agitatie Thursday February 13, 2003 at 09:51 PM
pterryn@yahoo.com

1. Ik ben nooit veroordeeld wegens antisemitisme, aanzetten tot racisme of xenofobie. Ik was wel de eerste persoon in ons land die daarvoor vervolgd werd, maar ik ben vrijgesproken. Ik werd wel veroordeeld wegens het beschadigen van gebouwen en monumenten. We spoten op meer dan twintig plaatsen graffiti's, ondermeer STOP NAZIONISME en ISRAEL MOORDT.
De aktie (in '81 nota bene) was gericht tegen de inval van Israel in Libanon en kwam kort voor de slachtpartij in Shabra en Shatilla waar Sharon medeverantwoordelijk voor was. De aktie was dus meer dan terecht. Meer nog, in verhouding tot de realiteit was ze behoorlijk futiel.
2. De vraag of je met zo iemand als mij een 'deftig' beleid kan voeren, laat ik in het midden. Ik wil wel duidelijk maken dat ik niet mijn website ben. Mijn website is een facet van mijn persoonlijkheid en ik heb niet voor niks gekozen voor een pseudoniem. Mijn job bestond niet uit het ridiculiseren of via cynisme of sarcasme aanvallen van het beleid, dat deed ik 's avonds, om mij (en de bezoekers van mijn website) te amuseren.
De kabinetten van Agalev zitten niet vol met kommaneukende bureaucraten met administrateurkespollen. Dat is een hele stap vooruit en het is ondermeer daarom dat de VLD en het Vlaams Blok hen haten. Men moet zijn vrienden kunnen kiezen.
3. NAZISLAMISME als slogan is niet te vergelijken met NAZIONISME omdat je daarmee een godsdienst aanvalt. Dat deden wij niet. Wij bekritiseerden het beleid van de staat Israel, niet de Joden of het Jodendom. Het is in politieke discussies belangrijk om dat onderscheid te maken, anders klets je uit je nek.
4. Ik ben geen CCC-fan. Ik ben free-lance journalist. Voor Radio Centraal en mijn website en vroeger voor Radio 1, Klara en de VPRO-radio. Ik heb ondermeer Bertrand Sassoye geïnterviewd maar dat betekent geenszins dat ik een 'fan' ben. Meer nog, het betekent zelfs niet dat ik het met hun strategie eens ben. Als ik dat wel was, dan paste ik ze toe en werkte ik niet op een kabinet mee aan het beleid.
5. Iedereen doet er goed aan om zich te verzetten tegen censuur en beroepsverboden. Niet zozeer in mijn belang maar in het algemeen belang. Het politieke debat en het eenheidsdenken wringt zich in ons aller hoofd en het wordt tijd dat daar eens een frisse wind door waait. En bovendien: er mag al eens gelachen worden in deze reactionaire en zwarte dagen.

islamisme
by 2stein1 Thursday February 13, 2003 at 11:07 PM
zweistein@comic.com

staat voor de 'politiek-fundamentalistische islam', informeer je.

ps: voor de lezers: er is een verschil tussen islamiet en islamist. Peter vergist zich.