arch/ive/ief (2000 - 2005)

Anti-holebi affiches in Gent
by SandR Monday February 10, 2003 at 01:16 AM
sander@jnm.be 0473/210861 Brioolstraat 4 - 9000 Gent

Met affiches vol slogans als 'stop de perversie' en 'red uw kind', tracht een organisatie zonder vermelde naam of uitgever, op te roepen tot acties tegen het leren opbrengen van begrip voor holebi-jongeren.

De affiches, die ik wegscheurde van de Blandijn (faculteit letteren en wijsbegeerte te Gent) bevatten de volgende niet-zo-holebi-lievende tekst:

"Stop de perversie!

Onze school is geen holebi-fabriek. Wij vinden niet dat ons geleerd moet worden om begrip op te brengen voor holebi-jongeren. Wij willen niet langer dat er met ons geld promotiefilms voor holebi's gedraaid worden op scholen. 'Eerst eens een meisje, dan weer een jongen' is het promoten van promiscuïteit onder jongeren. ...bla bla bla... daarom betogen wij maandag 10 februari in Brussel om 14u... bla bla bla... Red uw kind!"

De tekst reageerde op een folder van de vlaamse overheid om het holebi-zijn meer sociaal aanvaard te maken. (deze folder was meegekopieerd op de affiche) Daarop stond te lezen: "ben je bi? ja en dan? Eerst eens en jongen dan weer een meisje... heel gewoon" afin, daar kwam het toch op neer.

Blijkbaar vinden de opstellers van deze affiches dat dit promiscuïteit is, en al helemaal laf was, dat de organisatie niet eens de affiche ondertekend had.

Laat me eens raden ...
by Claudio Monday February 10, 2003 at 09:19 AM

Alexandra Colen & co.

Groeten,

Claudio

Of Abou Jahjah?
by Homo Monday February 10, 2003 at 02:57 PM

Die zou het ook kunnen geweest zijn, want uiteindelijk heeft hij net hetzelfde standpunt over homo's als Colen: doe maar, maar blijf thuis en spreek er niet over en zeker niet tegen onze kinderen.
Maar ja, als je onderdrukt bent als migrant dan mag je natuurlijk zelf vrouwen en homo's onderdrukken...

come on....
by jessie Monday February 10, 2003 at 03:56 PM

hallo??? dit is echt wel de reinste onzin... Dyab heeft echt wel andere dingen te doen. En trouwens denk je dat hij alle homo's op sraat naroept ofzo? of dat ie homohaat predikt?? Djeezes man, get real...

kort verslagje actie tegen Vlaams Blok
by Guido Monday February 10, 2003 at 04:23 PM

Vandaag was er een actie van leden(300-tal) van het Vlaams Blok aan het kabinet van Onderwijs.

De vooral oudere betogers protesteerden tegen het feit dat VanDerPoorten homo zijn afdoet als iets doodnormaal en dat ook zo in het onderwijs wil geven.

Voor de betogers staat homosexualiteit gelijk aan perversie.

Een 15-tal anarchisten waren ook aanwezig om te protesteren tegen de delegatie van het Blok.

Ze werden gescheiden door twee lanen en een cordon agenten.

Het is
by 2stein1 Monday February 10, 2003 at 04:34 PM

pijnlijk, maar wel de waarheid wat homo zegt. De argumenten van Alexandra Colen (in de 7de dag) zijn identiek aan de argumenten van de AEL. Trouwens jessie, het is belachelijk om dat te ontkennen als Dyab Abu Jahjah in een vroegere uitzending van de 7de dag, in debat met Phillip Dewinter, daar zélf gewoon voor uitkwam.

mmzzz
by jessie Monday February 10, 2003 at 04:38 PM

ik zeg ier ni da AEL homo-lievend is, of hoe ik dit ook moet uitdrukken, ma ge pijst toch ni da zij zich met zulke dingen als posters plakken bezig houden zeker?

Het is niét
by 2stein1 Monday February 10, 2003 at 06:45 PM
zweistein@comic.com

omdat ze géén affiches ophangen, dat ze wél een oplossing bieden voor de 'terreur achter de voordeur'. Het lijden van moslim-holebis is even reëel als dat van anderen, en leidt tot zelfmoord, schizofrenie en dramas die kunnen voorkomen worden door een respect en tolerantie voor aangeboren sexualiteit. Dat ontkennen is conservatief en primitief, en dat geldt voor iederéén, ook al vormen ze toevallig een alliantie met de stalinisten. De problemen zullen niet opgelost worden door een gevecht tegen theoretische spoken, maar in het hier en nu, direkt, en zonder hypocriete strategische omwegen omdat er toevallig verkiezingen zitten aan te komen. Tjuus.

AEL over holebi's
by yvan Monday February 10, 2003 at 09:38 PM
yvan.brys@skynet.be

Standpunten van Abou Jahjah en Ahmed Azzuz zoals ze eerder op Indymedia gepubliceerd werden:

1. AEL zegt: Heteroseksualiteit is de norm.
Abou Jahjah: "Dit is ons standpunt: wij vinden dat heteroseksualiteit de norm is en homoseksualteit een uitzondering."

2. AEL neemt afstand van anti-homostandpunten van sommige Immans.
Abou Jahjah: "De islam zegt dat homoseksualiteit niet de norm is. Maar je hebt natuurlijk een aantal uitwassen van de islam die extremistisch zijn en verder gaan. Maar daar zijn wij niet verantwoordelijk voor. Zoals je extremisme hebt bij de katholieke kerk. Monseigneur Lefèvre vertegenwoordigt toch ook niet het katholieke geloof? Hij gebruikt het katholicisme om een standpunt te formuleren. Bij ons heb je ook geschifte imams die van alles gaan vertellen.
De islam geeft wel een kader om je leven te leiden. In dat kader is er een grote ruimte van interpretatie, dat is de "ishtihaad". En die mogelijkheid van interpretatie is nu net iets wat een aantal dictatoriale regimes binnen de islamwereld niet zien zitten. Omdat zij de gevestigde macht willen behouden. Wij zeggen dat binnen dit kader interpretatie wél mogelijk is. Wat de homoseksualiteit betreft, dat is geen standpunt van ons. We liggen daar echt niet van wakker. We zeggen "leven en laten leven". Er is een grondwet die zegt dat er een gelijkheidsbeginsel is. Je mag dus denken dat een Marokkaan achterlijk is, maar je mag hem niet discrimineren. Je mag denken dat een homo vuil is, maar je mag hem niet discrimineren. Je mag denken wat je wilt, maar in de praktijk moet je iedereen gelijk behandelen. En daar komen we voor op! "

3. AEL geeft toe dat ze er nog niet voldoende over nagedacht hebben.
Abou Jahjah: "We hebben zelfs geen standpunten daarover. We zeggen altijd dat we voor de gelijkheidsbeginselen zijn. Maar als men aan manipulatie wil gaan doen in de media... Ik ga de hypocriet niet uithangen door te zeggen dat homo's en hetero's dezelfden zijn binnen de islam."

4. AEL vindt de steun van holebi's belangrijk
Abou Jahjah: "We zijn niet hypocriet. Het is niet omdat er een bepaalde politiek correcte traditie in België heerst, dat wij ook politiek correct moeten zijn. Wij zijn niet politiek correct, wij zijn eerlijk, d.w.z. we zeggen wat we geloven en we geloven wat we zeggen. En ik denk dat de mensen op die manier minder schrik zullen hebben dan als we niks zeggen. Door het feit dat we onze standpunten zo duidelijk uiten, zijn er zelfs heel wat homo's die sympathie voor ons hebben betuigd."

5. AEL zal homo's verdedigen waar dat nodig is
Abou Jahjah: "We zeggen "leven en laten leven". Er is een grondwet die zegt dat er een gelijkheidsbeginsel is. Je mag dus denken dat een Marokkaan achterlijk is, maar je mag hem niet discrimineren. Je mag denken dat een homo vuil is, maar je mag hem niet discrimineren. Je mag denken wat je wilt, maar in de praktijk moet je iedereen gelijk behandelen. En daar komen we voor op!"
Ahmed Azzuz: "In de islam leren wij dat wij altijd respect moeten opbrengen voor iedereen. Persoonlijk zal ik tegenover een homoseksueel steeds mijn mening brengen, maar ik zal hem tegelijkertijd met respect behandelen en hem zelfs verdedigen als hij in het nauw wordt gedreven; zo leert de islam ons."

Deze standpunten zijn geplukt uit een lang interview met Abou Jahjah en het verslag van een bijeenkomst van CVS met Ahmed Azzuz. Je kan ze vinden op:

http://archive.indymedia.be:8081/front.php3?article_id=41507&group=webcast

http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=46665&group=webcast