arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie tegen politie provocatie op betoging tegen Gats.
by han Sunday February 09, 2003 at 06:28 PM

Op het einde van de betoging tefgebn de GATS provoceerde de politie. Ze wilden jongeren arresteren die zich tijdens de betoging zouden hebben bezondigd aan het maken van graffitie. Daarop onstond een spontane lawaai demonsrtratie die naar het politiekantoor trok.

Actie tegen politie ...
politie_dscn0449.jpg, image/jpeg, 640x480

Op het eindpunt van de betoging tegen de GATS ging de politie over tot provocaties tegen de betogers. Dat is een scenario dat we op zo goed alle betoging meemaken tegenwoordig.

Deze keer wilde politie arrestaties uitvoeren onder het voorwendsel dat enkele jongeren graffitie zouden hebben aangebracht. Agenten in burger isoleerden Pjotr in de betoging om hem te arresteren. Dat het aanbrengen van grafittie een voorwendsel was bevestigen verschillende getuigen die zeer duidelijk wisten te vertellen dat Pjotr geen graffitie had aangebracht.
Er ontstond enig tumult daar de betogers de arerestatie niet zo maar lieten gebeuren. Er kwam wat machtsvertoon van de politie bij te kijken : politie met schilden, waterkanon, ....

Aan het eindpunt van betoging namen enkele activisten enige tijd om te bezinnen over verdere aanpak en met zo'n 50 trokken ze samen naar het politiekantoor om de vrijlating van Pjotr te eisen.
Onder begeleiding van een Samba band trokken ze op naar het Brussels politie kantoor, nabij de grote markt.

Om 18u15 kregen we telefoon dat de groep van betogers werd ingeloten door de politie.
Ze bleven verder lawaai maken aan het politie kantoor om de vrijltaing van Pjotr te eisen.

Om 18u25 heeft de politie Pjotr vrijgelaten en heeft de lawaai demo zichzelf ontbonden.

politie
by han Sunday February 09, 2003 at 08:45 PM

politie...
politie_dscn0449.jpg, image/jpeg, 640x480

Politie provokatie

politie
by watcher Sunday February 09, 2003 at 09:04 PM

Het lijken wel skinheads. Die ene met zijn grijs sportvestje komt me bekend voor...die was ook op heel wat andere betogingen ook , die van D14.
Zie maar naar die foto van december 2001, veel van die flikken waren er vandaag ook en hebben de betogers lastiggevallen