arch/ive/ief (2000 - 2005)

Milieubeweging bestrijdt ggo's enkel met wettelijke middelen
by Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen Friday February 07, 2003 at 03:12 PM

Velt en de Vlaamse milieukoepel Bond Beter Leefmilieu hebben bedenkingen bij de wijze waarop het parket optrad bij actieve leden en het secretariaat van de Jeugdbond voor Natuurstudie- en Milieubescherming.

Brussel, 07 februari 2003. Velt en de Vlaamse milieukoepel Bond Beter Leefmilieu hebben bedenkingen bij de wijze waarop het parket optrad bij actieve leden en het secretariaat van de Jeugdbond voor Natuurstudie- en Milieubescherming. Tal van milieuverenigingen in Vlaanderen hebben de afgelopen jaren een actieve werking ontplooid gericht op transgene gewassen in de landbouw. Deze milieuverenigingen pleiten gezamenlijk voor de toepassing van het voorzorgsbeginsel en een objectieve aansprakelijkheid. Ze zijn ervan overtuigd dat het gebruik van transgene gewassen in de landbouw niet kan samengaan met de biologische landbouw en dat op termijn een ggo-vrije landbouw onmogelijk wordt.

Daarom hebben verenigingen als Velt, BBL en JNM de voorbije jaren het dossier grondig opgevolgd, lobbywerk verricht, input geleverd rond deze problematiek in adviesorganen en ludieke acties opgezet. De milieuverenigingen namen steeds initiatieven op basis van alle wettelijke middelen die voorhanden zijn in ons land. Acties die hier tegenin gaan - zoals de vernietiging van proefvelden - worden door ons scherp veroordeeld. Dergelijke acties gaan in tegen de noodzakelijke opbouw van een maatschappelijk draagvlak waar de milieubeweging immers zo hard voor knokt.

Velt, Relinde Baeten, 03/281.74.75 en 0485/59.16.25
BBL, Danny Jacobs, Algemeen coördinator, 02/282.17.26 - 0475/61.96.66 Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw (BBL)