arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mediamanipulatie ook kotsbeu?
by jessie Thursday February 06, 2003 at 11:13 PM
jessie@indymedia.org

Naar het nieuws kijken wordt saai, als je elke dag hetzelfde ziet...

Wat is er de laatste dagen toch aan de hand? Ik snap er geen jota meer van. Er gebeurt zoveel dat ik al de informatie die op me afgevuurd wordt, niet meer ordentelijk in mn hoofd kan rangschikken. Het is "total chaos".

Wanneer ik het nieuws bekijk dringt het allemaal niet meer tot me door, alsof het m'n koude kleren niet meer raakt. Spaceshuttle neergestort, opnieuw olie op de stranden, Amerika die met "bewijzen" op de proppen komt van massavernietigingswapens in Irak...
En eigelijk is het iedere dag hetzelfde dat we te zien krijgen. Ik noem het "propaganda". Binnen het vacuüm van het binnenlandse nieuws (gisteren iets gezien i.v.m. de STOP USA-actie???) hebben we ook nog altijd het persvacuüm rond de buitenlandse gebeurtenissen. Hebben ze ons de laatste weken, maanden al iets getoond omtrent de oorlog in Ivoorkust en Liberia, de problemen in Cambodja, de landloze arbeiders in Brazilië...??
Wel neen!!! Amerika is het enige wat de klok slaat de laatste maanden, of laten we zeggen: sinds 9-11. En Bush voelt zicht gesterkt door al de media-aandacht. Elke uitspraak die hij doet, elke stap die hij zet... alles wordt vastgelegd op camera/gevoelige plaat. Het wordt net "Big Brother" met als enige verschil dat Bush maar al te graag in de spotlights staat, terwijl de "big Brother"-bewoners wel graag es eventjes privacy hadden. Ze (Bush en BB-bewoners)leven beiden in een spel. Wel ja, dat denkt George W. Bush toch. Hij lijkt zich te bevinden temidden van een sessie "Medal of Honour". Nu es een bommetje hier, dan een vliegdekscheepje daar...

En zo gaat cowboy Bush maar door. Wie gaat hem stoppen??? Hoog tijd dat de andere NAVO-leden hun stem es laten horen, hun échte stem. Hoelang gaan ze hun mening nog blijven verloochenen?

Stand up for your own opinion, don't fear the united states of agression and their disciples. Revolt, REVOLT!!!

Taakverdeling der hypocrieten
by james Thursday February 06, 2003 at 11:50 PM

Het is inderdaad om op te kotsen. Ooit was er een UNESCO voorzitter die onafhankelijke mediacentra wou. Vooral met de bedoeling dat "het zuiden" zelf haar nieuws aan "het noorden" kon vertellen. De VSA, CNN en BBC hebben die man en dat plan afgeschoten.

"Hun mening verloochenen?" Ik geloof dat er zoiets in de Koran staat als dat alle hypocrieten op één lijn staan.
Om dat aan te nemen moet je niet geloven. Soms zeggen ze (de NAVO landen) iets dat tegenstrijdig lijkt maar uiteindelijk is dat allemaal show. Zoals in Afghanistan: USA bombardeert en Europa mag mijnen ruimen en de orde handhaven. De ene spreekt van oorlog en de andere over Peacekeeping....

doe het zelf beter!
by johan Friday February 07, 2003 at 10:00 AM

Ach, de televisiezenders zenden uit wat de meeste mensen willen zien.

Geld geven aan onafhankelijke zenders om reportages te maken die door niemand bekeken worden lijkt mij erg belachelijk. Als er genoeg mensen zijn die in een onderwerp geinteresseerd zijn kan je nog altijd zelf een zender oprichten (cfr indymedia).
Als er mensen echt geinteresserd zijn in wat je te brengen hebt, zal je er nog geld mee verdienen ook. Anders ben je nutteloos bezig.