arch/ive/ief (2000 - 2005)

Maltese medewerker Voor Moeder Aarde uitgewezen na oorlogsprotest Antwerpen
by Voor Moeder Aarde vzw Wednesday February 05, 2003 at 06:57 PM
pol@motherearth.org

John Axiak (19), een vrijwillige medewerker van Voor Moeder Aarde vzw uit Malta, kreeg het bevel ons grondgebied te verlaten. De jonge medewerker van Voor Moeder Aarde vzw nam maandag jl. deel aan een geweldloze actie van het Forum voor Vredesactie tegen de nakende oorlog tegen Irak. Hierbij werd gepoogd een Amerikaans militair spoortransport te blokkeren in Antwerpen.


De politie was de geweldloze actievoerders echter te vlug af, en arresteerde iedereen. Iedereen werd vrijgelaten, doch John Axiak kreeg na vrijlating tevens het bevel het Belgisch grondgebied te verlaten voor middernacht 4 februari 2003.

De Minister Duquesne werd gisteren reeds door Voor Moeder Aarde vzw, Senator Patrik Van Krunkelsven (VLD) en Peter Vanhoutte (Agalev) per fax verzocht de beslissing te herzien. Morgen zal de Minister over deze zaak en de geheime oorlogstransporten geïnterpelleerd worden door Kamerlid Peter Vanhoutte (Agalev). Dit tijdens het actueel vragenuurtje in het Parlement.

"De wereld staat opnieuw op zijn kop. Amerikaanse militaire moordtransporten kunnen ongehinderd door ons land, terwijl vredesactivisten als criminelen worden behandeld."

Steunberichten voor John Axiak (in het engels!) naar <john@motherearth.org>