arch/ive/ief (2000 - 2005)

Stop USA voert actie tegen de militaire transporten. Politie treedt nadien op.
by mara - christophe Wednesday February 05, 2003 at 05:27 PM

Drie overvolle bussen met anti-oorlogsactivisten hebben woensdagnamiddag actie gevoerd in de Haven van Antwerpen tegen de aanwezigheid van Amerikaans legermateriaal, dat wel degelijk aanwezig is.

Op een bepaald ogenblik stonden we op een steenworp van een reusachtige plaats die vol met militair transportmateriaal staat waartussen een aantal Amerikaanse GI`s patrouilleren. Deze plaats in de haven, dicht bij de Katoennatie gevestigd, is voetbalvelden groot, zegt Christophe. We hebben heel wat foto`s kunnen nemen.
De politie heeft ons proberen tegen te houden maar we zijn er te voet toch geraakt.
Een aantal woedende jongeren hebben sneeuwballen gegooid, waarna de politie het waterkanon inzette. Tja, de Belgische politie is daar wel degelijk om het Amerikaans leger te beschermen tegen ons, aldus Christophe.
Volgende woensdag doen we terug actie.

politie wil bussen met geweld ontruimen!
by Mara Wednesday February 05, 2003 at 05:38 PM

De drie bussen zijn na de actie door de politie omgeleid naar een politiekantoor op de Linker Oever in Antwerpen. De drie bussen zijn volledig omsingeld door politie en politiecombi`s.

Op dit ogenblik (17:40)zet een federaal politieman de chauffeurs onder druk. Als de activisten de bussen niet verlaten en zich overlaten aan controles, zal de politie de bussen ontruiment met geweld.

Meer volgt

AGelev en co. importeerden gofloorlog naar Antwerpen.
by liza Wednesday February 05, 2003 at 05:46 PM

En dan klagen dat er in Antwerpen acties zijn tegen de oorlog.

Als men de politie inzet om Amerikaans GI's te verdedigen, dan kiest men kant voor de oorlog.

politie dreigt met zware straffen
by Mara Wednesday February 05, 2003 at 06:00 PM

De officiele reden die de politie geeft is dat de activisten de Katoennatie hebben betreden, een plek waar de activisten enkele uregen geleden werden begeleid door de politie.
De activisten hebben nu toch besloten om hun identiteitskaarten af te geven omdat de politie dreigde met `zware gevangenisstraffen tegen de leiders van de actie.

Politie ficheert 150 actievoerders in de Antwerpse haven
by Elly Wednesday February 05, 2003 at 06:00 PM

De actie zelf verliep zonder incidenten. De politie verklaarde de drie bussen achteraf te zullen begeleiden tot aan de terminus van de tram op Linkeroever. Maar een gegeven woord van een politie-officier is zo te zien niets waard .
De drie bussen werden afgeleid naar het sluisgebouw van Kallo, drie kilometer van elk openbaar vervoer. Daar worden de overwegend jonge actievoerders één voor één geficheerd.
Nu te 18 uur is die fichering volop aan de gang.
Het is via die sluis in Kallo dat de transporschepen voor militair materiaal de haven op Linkeroever in- en uitvaren

onderhandelingen
by Mara Wednesday February 05, 2003 at 06:13 PM

De onderhandelingen met de politie zijn afgebroken toen ze de afspraken niet nakwam door een activist uit de bus te sleuren. Hierdoor weigeren de andere activisten hun identiteitskaart af te geven en de bussen te verlaten. De activisten hebben geen vertrouwen in de bedoelingen van de politie.

identiteitscontroles
by marc Thursday February 06, 2003 at 07:03 PM
marcduyols@yahoo.com

Waarom zouden wij ( Belgen ) onze idenditeitspapieren laten zien. Aangezien er al zoveel illegalen zonder papieren hier in België het leven zuur gemaakt worden, kunnen we ons beter sollidair verklaren met hen en gewoon blijven rondlopen zonder papieren. Ze moeten zelf maar uitzoeken waar we vandaan komen, en ons terug sturen naar ons land van herkomst.

En aangezien deze oorlog zich tegen onze Moslim broeders keert, kunnen we ook op deze manier nog wat dwars gaan liggen. Bezorg die flikken maar gerust wat werk.

Als ze oorlog willen, dan kunnen ze die krijgen ...
vg

zeker zeker
by jessie Thursday February 06, 2003 at 07:16 PM

Zulke dingen zijn ook toegepast tijdens de ontruiming van het lappersfortbos.

Als je in groep wordt opgepakt spreek je best engels onder elkaar dan hebben ze het raden naar je nationaliteit. En zeker je identiteitskaart ni tonen. Na 12uur in den bak komen ze kijken of je je al wil identificeren. Zo ja, word je vrijgelaten, en anders moet je nog 12 uur blijven zitten. Ma ja alles voor de goeie zaak é :))

Grtz

.:: Start Your Own Revolution ::.

doe verder
by san lornoy-dries Sunday February 09, 2003 at 12:23 PM
sandradries@hotmail.com

alle mensen die foto's of filmmateriaal hebben zouden die aan de gevestigde media, vooral nederland moeten doorsturen, als dat nog niet is gebeurd want de bevolking WEET HIER NIETS van we moeten volgende week nog met meer zijn dan op 19-1, vooral veel bewondering voor de mensen die meegingen ik weet dat er veel afhaken uit angst voor arrestatie of politiegeweld...