arch/ive/ief (2000 - 2005)

Afghanistan bombardementen : soldaten vogelvrij.
by Foreign Press Foundation - Henk Ruyssenaars Wednesday February 05, 2003 at 12:51 PM

Een in Nederland werkzame Afghaan, met 23 jaar oorlogservaring in eigen land, bevestigde "dat de Russen weer terug zijn; en we krijgen alles; ook wapens". Per telefoon hoort hij het elke week van z'n familie in Noord-Irak.

NEDERLANDSE BOMBARDEMENTEN IN AFGHANISTAN VERKLAREN "ONZE JONGENS IN KABUL" VOGELVRIJ !

Dankzij moedig amerikaans ingrijpen is Afghanistan weer de belangrijkste opiumproducent ter wereld. *

door Henk Ruyssenaars

De nederlandse soldaten, die - dom genoeg - naar Kabul gaan, zijn door de bombardementen in Afganistan met nederlandse F-16's - op grotten met mogelijk mensen erin - nu echt vogelvrij verklaard en nog meer in de gevarenzone. Ze maken volgens veel Afghanen 'deel uit van de vijandelijke amerikaanse bezettingsmacht'. Letterlijk én figuurlijk, meldt een afghaanse bron, en erger gaat het worden. Er is veel meer gebeurd dan enkel een beschieting met vier raketten op de toekomstige Duits/Nederlandse basis. Maar de nieuws-voorziening is grotendeels vervangen door propagandamachines en heeft door 'pool'-vorming vrijwel opgehouden te bestaan.

Voor de krijgszuchtigen bij de Nederlandse Luchtmacht heb ik 'n nieuwtje : een in Nederland werkzame afghaanse kennis - met 23 jaar afghaanse oorlogservaring - heeft wekelijks contact met wat er nog over is van zijn familie in Noord-Afghanistan. Hij vertelde me dat tijdens het laatste gesprek met zijn familie - een paar dagen geleden - ook ineens gesproken werd over 'verbeteringen' in het gebied : "De Russen zijn weer helemaal terug, en geven ons alles wat we nodig hebben aan eten, onderwijs en ook wapens", zo vertelde zijn afghaanse familie. Nét zoals de Amerikanen deden om de Sovjets te verdijven. Poetin is echt niet pro-Bush, en de lokale 'war lords' nog minder : het gaat om miljarden in opium* en olie-productie.

Bestaat er nog iemand die zich al die film-opnames herinnert van een laag invliegend russisch transporttoestel dat met een - door de 'Sovjets'-bestrijdende amerikanen geleverde - Stinger-raket werd getroffen ? Ondanks alle 'flares' en staniol-strips - zoals gebruikelijk - bij de landing?

Redelijkerwijze is te verwachten dat dit nu weer - maar dan omgekeerd - gaat gebeuren, en dit keer zijn het amerikaanse vliegtuigen en die van hun collaborateurs die neergehaald gaan worden met de russische raketten. De afghaanse krijgsheren die Karzaï als collaborateur zien zijn er blijkbaar binnen drie maanden helemaal klaar voor.

En vandaag trouwens : alweer een mediale golf van leugens van Pentagon-Powell met door de CIA/NSA-laboranten en 'spooks' zélf gefabriceerde en vervalste documenten, en fake satelliet-foto's. Liegen en bedriegen om Powell's oorlogszuchtige fabels de schijn van waarheid te geven.

Journalisten met nog enige hersenwerkzaamheid doen toch zeker niet aan mee aan deze oorlogsmisdadige werkelijkheidsvervalsing ?

Onderschrijf liever wat Nelson Mandela - en miljoenen anderen - zeggen : "Deze oorlog is illegaal en immoreel". En de nederlandse en ook belgische deelname aan deze oorlog is inhumaan en een pure schande. Duidelijk is dat deze schijnheilige nederlandse regering - evenmin als de voorgangers - ook maar iets met "christelijk" of "democratisch" heeft te maken. Hetzelfde geldt voor de verantwoordelijken op de respectievelijke ministeries van Defensie.

Het is en blijft : " Heulen met de Beulen" !

HR


Foreign Press Foundation
Henk Ruyssenaars
The Netherlands

De vrij respectabele amerikaanse krant "The Christian Science Monitor" beschrijft de VS-propaganda-leugens zo :

 http://www.csmonitor.com/2002/0906/p01s02-wosc.html

* Zelfs het propaganda-vod "The New York Times" kon er niet omheen :

full story : "Mandela Rebukes Bush Over Crisis With Iraq" URL :

 http://www.nytimes.com/2003/02/01/international/middleeast/01MAND.html?pagewanted=print&position=bottom

Afghanistan en opium-oogst :
 http://www.telegraaf.nl/nieuwslink/teksten/nws.weer.afghanistan.opiumproductie.html

Afghanistan - Chechenie: selectief engagement
by P.I. Hublou Wednesday February 05, 2003 at 10:59 PM
nur@pandora.be

Goede bijdrage. Inderdaad: betogen tegen een (nakende) oorlog in Irak kan maar intussen hebben heel wat landen militairen in Afghanistan waarover niet gesproken wordt.

Trouwens over Chechenië ook niet - en daar zal Putin dan wel weer geen wapens binnensteken.

Afghaanse papaver bloeit sinds val Taliban als vanouds
http://groups.yahoo.com/group/hvdi/message/1380

'Muslims and communists for different reasons take a strong stand against imperialism'Afghanistan takes the lead in effective anti-imperialist struggle
http://groups.yahoo.com/group/PIN-forum/message/434

Terreur en verzet in Afghanistan
http://groups.yahoo.com/group/hvdi/message/1501

Support people in Afghanistan: truly original rugs
for your home
http://groups.yahoo.com/group/hvdi/message/1357

VN wil massamoorden door NAVO+ liever niet onderzoeken
http://groups.yahoo.com/group/hvdi/message/1301