arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wat wil Ayaan Hirsi Ali bereiken?
by IFIR Tuesday February 04, 2003 at 10:30 PM
ifir_hollan@yahoo.com

De internationale federatie van Iraanse vluchtelingen

Afgelopen zaterdag werd Ayan Hirsi Ali (het Somalische lid van tweede kamer) geïnterviewd door Trouw. De discussie ging over het thema Islam en mishandeling van vrouwen en kinderen in de islamitische landen en islamitische gezinnen. Deze discussie heeft overal in Nederland de aandacht getrokken.
Ayaan Hirsi Ali is als een voormalig asielzoeker met een islamitische opvoeding en met een ongelofelijk moeilijk en onderdrukt leven in een islamitische land opgegroeid, net zoals andere slachtoffers die asiel aanvragen.
In haar interview heeft zij het over de invloed van de islam en de desbetreffende onrechtvaardigheden jegens vrouwen en kinderen gehad en ook over de rol van de Islam daarin.
De uitspraken van haar hebben voor- en tegenstanders en daarmee Islamitische regeringen aan de kaak gesteld. Volgens ons is die uitspraak terecht behandeld maar wat hierbij opvallend is, is dat zij gebruikt maakt van een gelegenheid en een positie binnen de VVD, een van meest racistische partijen in Nederland die gericht tegen asielrecht is.
Daarom vinden we dat Ayaan aan de ene kant met haar commentaar helemaal geen positieve invloed heeft ter verbeteringen van vrouwen – en kinderenrechten in de islamitische landen en de islamitische gemeenschap in Nederland. Haar betoog draagt niet bij aan praktische oplossingen maar is wel koren op de molen van de liberale partijen.
In een ander interview met haar over het onderwerp "extreem beleid voor asielzoekers en uitzettingen" verklaarde zij:"toen heb ik geluk gehad met de verblijfsvergunning." Het blijkt uit haar mening dat asielrecht gokken is, en geen recht voor hulpzoekende slachtoffers.
Haar uitspraken met betrekking tot de Islam zijn niet gericht op verbetering van de situatie van met name islamitische vrouwen en meisjes in Nederland.
Vrouwen die leven onder de islamitische wetten en strenge maatregelen zijn achtergesteld. Zo´n leven past niet meer in de 21ste eeuw. Als we nog bedenken dat de Islam tegen vrouwen en hun vrijheid en sociaal recht is, als we nog bedenken dat de Islam, mishandeling, geweld, onthoofden en amputatie voorstaat, een systeem en een ideologie zonder interesse voor humanitaire waarden, dan moeten we hiertegen blijven strijden.
Het asielrecht voor alle vluchtelingen uit de hel die Ayaan bedoelt, zou haar volgende standpunt moeten worden en dit standpunt kan zij niet uitdragen in haar positie als lid van de VVD fractie.
Deze uitlatingen blijven neutraal en zeggen niets over een juiste en alternatieve oplossing voor de alle slachtoffers van afschuwelijke islamitische regeringen om in ene manier gered worden en een verbetering daardoor in hun leven te brengen.
Zij sluit haar ogen en daardoor zwijgt zij over massale uitzettingen van asielzoekers, het lijkt dat zij helemaal vergeten is dat zij een paar jaren terug een asielzoeker was en op zoek was naar een veilig land vanwege de Islam.
Hambastegi, de internationale federatie van Iranese vluchtelingen, probeert met alle kracht deze gelegenheid te hanteren in het belang van asielrecht voor degenen die vanwege onrechtvaardigheden uit de meest dictatoriale en vaak Islamitische landen, gevlucht zijn. Hiermee proberen wij de aandacht van alle Nederlanders te vestigen op het onterechte asielbeleid.

De internationale federatie van Iraanse vluchtelingen

Ayaan Hirsi ali en werkelijken
by Farshad Wednesday February 05, 2003 at 02:30 PM

Kijk ook naar
http://www.indymedia.nl/nl/2003/01/8809.shtml

islam
by Els Wednesday February 05, 2003 at 04:35 PM

my goodness! welk beeld van 'de islam' proberen jullie ons hier wijs te maken?!?
quote: 'Als we nog bedenken dat de Islam tegen vrouwen en hun vrijheid en sociaal recht is, als we nog bedenken dat de Islam, mishandeling, geweld, onthoofden en amputatie voorstaat, een systeem en een ideologie zonder interesse voor humanitaire waarden, ...'

Dit is voor mij (volgens mijn kennis en opzoekwerk) het absolute tegengestelde van wat de islamitische godsdienst voorstaat!
Dat bepaalde interpretaties, politiek misbruik van islamitische voorschriften, en 'culturele' vermenging en invulling er soms dit doembeeld van maken -dat kan zijn. Maar islamitisch kan je dat dan niet meer noemen!