arch/ive/ief (2000 - 2005)

Buitenparlementaire Oppositie
by Guido Monday February 03, 2003 at 02:47 AM

Er bestaat een nieuw extreem-rechts groepje, Buitenparlementaire Oppositie. Het werd opgericht op 25 januari.

Er bestaat een nieuw extreem-rechts groepje, Buitenparlementaire Oppositie. Het werd opgericht op 25 januari.

>>>Op zaterdag 25 januari hebben een 80-tal kaderleden van diverse onafhankelijke nationalistische organisaties hun eerste ‘dag van de Buitenparlementaire Oppositie' gehouden.

Het bestaat uit oa VJM (Vlaanderen), Nationale Beweging (Nederland), Nationalistische Jongeren Brabant (Nederland), Nation (Wallonië), Nationaler Widerstand (Duitsland), de Jeunesses Identitaires (Frankrijk) alsmede van het Comité Nationalisten tegen Globalisering.

Het doel is de samenwerking te organiseren tussen alle Nationaal-Revolutionairen die buiten het parlementair systeem, en de daaraan verbonden traditionele partijen, politieke vorming organiseren en politieke axie voeren.

D. Jansegers zou de woordvoerder zijn.

D. Jansegers is eveneens woordvoerder van Vlaamse Jongeren Mechelen (VJM), denk ik, want hij feliciteerde het Vlaams Blok met hun laatste verkiezingsoverwinning in naam van de VJM.
http://www.vjm.cc/vjm/actualiteit/politiek007.htm

Bij deze weet u een beetje beter wat Buitenparlementaire Oppositie wil en is. :)

verdere info
by Geert Cool Monday February 03, 2003 at 09:22 AM

Zie ook:
http://www.lsp-mas.be/lsp/2003/311bpo.html

Nieuwe poging van radicale fascisten om eenheidsbeweging op te zetten

Vorige zaterdag woonden naar eigen zeggen zo'n 80 militanten van verschillende radicale fascistische groupuscules een bijeenkomst bij van een nieuwe beweging, de groep "Buitenparlementaire oppositie".

Het zou daarbij gaan om een samenwerking tussen de Vlaamse Jongeren Mechelen, Nation (Brusselse groep van Van Laethem), het Duitse Nationaler Widerstand (een kleine neo-nazistische groepering), het Franse Jeunesse Identitaires (de opvolger van 'Unité Radicale', de organisatie van Maxime Brunerie die in 2002 probeerde Chirac te vermoorden) en een aantal Nederlandse organisaties rond de neo-nazi muziekgroep 'Brigade M'.

Deze groepen willen blijkbaar komen tot een vorm van samenwerking. Ze worden allemaal gekenmerkt door zogenaamd 'nationaal-revolutionaire' opvattingen, wat eigenlijk neerkomt op fascisme waarbij ze een aantal linkse symbolen proberen in te pikken.

De naam 'Buitenparlementaire oppositie' doet alvast denken aan de Oostenrijkse 'Volkstreue Ausserparlementarische Opposition' (VAPO). VAPO is een bijzonder radicale groep geleid door Gottfried Küssel, een gekend figuur bij fascisten in Oostenrijk en ver daarbuiten. Niet geheel toevallig onderhoudt VAPO contacten met de Amerikaanse organisatie NSDAP-AO (een verwijzing naar de partij van Adolf Hitler, de NSDAP, met de toevoeging "Auslands- und Aufbauorganisation").

Een aantal jaren geleden was er al een poging van ondermeer de Vlaamse Jongeren Mechelen om zo'n initiatief op te zetten. Toen bleef dit initiatief beperkt tot één pamflet (over de Witte Beweging en Loubna Ben Aissa, één van de vermoorde kinderen). Nu wordt blijkbaar geopteerd voor een internationaler samenwerkingsverband van fascisten uit Duitsland, Frankrijk, Nederland en België.

Eén van de aanwezige organisaties was het 'Comité Nationalisten tegen Globalisering'. De woordvoerder van dat comité is tevens verantwoordelijke voor de Vlaams Blok Jongeren (VBJ) in Brugge en zetelt in de VBJ-raad. Die heeft er blijkbaar geen probleem mee om samen te vergaderen met de organisatie van de neo-nazi die probeerde Chirac te vermoorden. Of maakt dat soort acties deel uit van de "democratische" strategie van de VBJ?