arch/ive/ief (2000 - 2005)

WSF eindigt met brutate politierepressie.
by posted byGuido Sunday February 02, 2003 at 10:34 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

De politie deed waar ze het beste in is toen ze op een geweldadige manier manifestanten en omstaanders aanviel.Het begon allemaal met een Mapuche-vrouw die het WSF bijwoonde en op het Internationale jeugdkamp verbleef, gearresteerd werd met klachten van "obscene daden" omdat ze naakt in een rivier een bad had genomen.

WSF eindigt met brut...
2466189.jpg, image/jpeg, 500x375

De politie deed waar ze het beste in is toen ze op een geweldadige manier manifestanten en omstaanders aanviel.Het begon allemaal met een Mapuche-vrouw die het WSF bijwoonde en op het Internationale jeugdkamp verbleef, gearresteerd werd met klachten van "obscene daden" omdat ze naakt in een rivier een bad had genomen. Activisten zagen dit en 400 mensen protesteerden op een niet-geweldadige manier door solidair hun kleren uit te doen. Wanneer het naakt protest het jeugdkamp verliet, viel de politie aan. Na het verwonden en arresteren van sommige naakte manifestanten, haalde de politie uit naar journalisten en omstaanders. Een onbekend aantal mensen belandden in het ziekenhuis of werden gearresteerd als gevolg van de aanval van de politie.

Op het einde van een week retoriek over internationale solidariteit is dit een beschamend voorveeld van intolerantie. Spijtig genoeg sluit deze politierepressie aan bij de voorbije jaren wanneer groepen protesteerden zonder de steun van de PT(Workers Party's)en het WSF.Als protest tegen de autoritaire dominantie van de PT in Braziliaanse sociale bewegingen en vanwege Lula's trip naar Davos, gooide een Braziliaanse anarchist een taart in het gezicht van de president van de PT tijdens het WSF.

Video of the Protest [pt] | Deposition of a journalist wounded during the protest [pt] | Photos of the Nude Protest Against Police Brutality | Updates on the Prisoners [pt] | Video of people describing the attack [pt] | More Photos

vertaling/fotocollage op Indymedia.nl
by Guido Sunday February 02, 2003 at 10:48 PM

Op Indymedia.nl is er een vertaling van bovenstaand artikel plus een fotocollage van de protesten.

>>>http://indymedia.nl/nl/2003/02/8948.shtml