irak- de dreiging by kobe Sunday February 02, 2003 at 11:16 AM |
kobe@kmfms.com |
waarom is iedereen zo gelaten in dit conflict dat toch zoveel over de tongen gaat?
Er wordt nogal aarzelend gereageerd op de hele oorlogsdreiging. Men vraagt zich voortdurend af of het nu wel of niet oorlog zal worden, maar het blijft bij losse, ongevaarlijke vragen. Dit is niet alleen het moment om het amerikaans imperialisme een krachtig signaal te geven van verzet, het is ook een ideale gelegenheid om op wereldniveau de nieuwe 'tegenstellingen' op te lossen. Men moet een godsdienstige polarisatie vermijden, in de eerste plaats al om religieuze of etnische minderheden te beschermen.
Het lijkt me dat europa zich bijzonder laf opstelt in deze hele materie, terwijl het toch een heel krachtige stem kan uitbrengen- de VS hebben europa meer nodig dan wij denken.
Er zijn protestmanifestaties, die er echter niet in slagen de nodige opwinding te veroorzaken.
lieve anti-imperialisten, zet uw omgeving aan om ook in actie te schieten, ijver meer dan ooit voor solidariteit over grenzen en religies heen- zolang de islam en de islamieten ook in belgie als een bedreiging worden aanzien kan bush' platte retoriek hier voet aan de grond krijgen.
uit by 2stein1 Sunday February 02, 2003 at 11:37 AM |
enquêtes is gebleken dat belgen helemaal zo dwaas niet zijn! en de belgische regering is één van de voortrekkers van een europa met één stem, die zegt: géén oorlog. Ik zou zeggen: vive la belgique!
denken of doen? by kobe Sunday February 02, 2003 at 12:03 PM |
enquêtes bepalen wat mensen eventueel zouden denken, geven een sfeer weer- en die sfeer is nu dat de mensen tegen denken maar niet tegen doén- wat in dit geval niet veel verschil uitmaakt voor het resultaat. al ben ik wel blij dat de oorlogsretoriek niet zomaar geslikt wordt natuurlijk.
de belgische regering... ze roepen wel, maar intussen passeren de transporten door onze haven. europa vórmt nog geen blok, en dat zal niet gebeuren zolang frnakrijk en duitsland geen duidelijk signaal geven aan italie en groot-brittanie.