arch/ive/ief (2000 - 2005)

USA martelen gevangenen in concentratiekampen
by P.I. Hublou Saturday February 01, 2003 at 10:45 PM
nur@pandora.be

Audio verslag over de schendingen van de mensenrechten door de VSA bij het gevangenzetten van tegenstanders van haar buitenlandse politiek. Marteling, verdwijningen, ontzegging van alle rechten, .... Niets onmenselijk is de Amerikaanse regering vreemd.

audio: MP3 at 749.3 kibibytes

VTM Nieuws 25-01-2003
VSA martelen tegenstanders van hun buitenlandse politiek


VTM TV nieuws 25 januari 2003.
De VSA martelt gevangenen in diverse gevangenenkampen. Guantanamo (Cuba) is slechts één locatie waar "illegal combattants", een term die de VS bedacht om tegenstanders van haar buitenlandse politiek al hun rechten te ontzeggen, op wrede manier gevangengehouden en gemartelt worden.

De nakende aanval op Irak doet vrezen dat het aantal krijgsgevangenen nog verder zal stijgen. Mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen over de rechteloosheid van de gevangenen en het gebrek aan informatie over de wijdverbreidheid van deze Amerikaanse praktijken.

De reportage is beschikbaar in MP3-formaat. Het bestand is 750Kb klein en kan met software die op de meeste PCs gebruikelijk is afgespeeld worden.

Het verzet tegen het imperialisme mag geen onderscheid maken tussen verzetstrijders die het ene of het andere (of geen) geloof aan zouden hangen.

In Belgie wordt een moslimgezin dat zich toelegde op het inzamelen van humanitaire hulpgoederen beschuldigt van "banden met de Taliban of Al Quaida".


VTM Nieuws 25-01-2003 VSA martelen tegenstanders van hun buitenlandse politiek
http://groups.yahoo.com/group/PIN-forum/files/

Verdacht van terrorisme
Stichting Wereldhulp op de lijst van terroristische organisaties....
http://groups.yahoo.com/group/PIN-forum/files/

Internationaal strafhof
by Agua121 Monday February 03, 2003 at 12:28 AM

Dat is dus de reden waarom USA uit alle macht probeert te voorkomen dat het internationaal strafhof in werking kan treden: zij zijn zelf schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid én ze weten het. Aan ons dus om ons niks te laten wijsmaken, en de USA met argusogen te volgen.