arch/ive/ief (2000 - 2005)

censuur op belgisch internet
by ministerie van agitatie Thursday January 30, 2003 at 06:00 PM
ministerievanagitatie@yahoo.com

Procureur des Konings Leen Nuyts en Vlaams blokker Rob Verreycken willen website Ministerie van Agitatie ontoegangkelijk maken.

De website van het Ministerie van Agitatie (http://e-communism.org) wordt langs alle kanten belaagd. Enerzijds kregen we vorige week een fax van Procureur Des Konings Leen Nuyts die aan de Computer Crime Unit van Antwerpen vraagt om zowel de website als het emailadres ontoegankelijk te maken. De directe aanleiding is een pagina waarop artikel 14 van de Belgische Grondwet - dat precies het recht op vrijheid van meningsuiting garandeert -wordt besproken. Er worden tal van voorbeelden aangehaald van uitspraken die niet door dat artikel worden gedekt.
Daarnaast kregen we ook een fax van de Computer Crime Unit die precies en alleen die pagina viseert.
Vandaag, donderdag 30/01 stuurde dan ook Rob Verreycken een bericht naar de pers waarin hij aankondigt dat hij bij pandora een klacht tegen de website heeft ingediend wegens het aanzetten tot geweld.

We hebben de pagina waarvan sprake (http://e-communism.org/mening.htm) aangepast en (om de belangen van de sponsor niet te schaden) elders geplaatst. De fax van de CCU vind je op http://e-communism.org/verwijderd.htm waar ook een link staat naar het origineel.

Het Ministerie van Agitatie protesteert met klem tegen deze pogingen tot censuur. Het wereldwijde web is vrij en moet dat blijven. Iedereen heeft recht op een eigen mening en het publiceren en bekend maken daarvan.

Wij zullen geen yota veranderen aan onze mening noch aan de inhoud van de website.

We vragen iedereen die begaan is met de vrijheid op het net om de pagina te copiƫren op op haar/zijn eigen website te plaatsen en overal te posten. Dat zal die gotverdomse achterlijke en reactionaire klootzakken leren.

NEEN AAN DE CENSUUR, NEEN AAN DE DEBILISERING, NEEN AAN DE VERRECHTSING EN MILITARISERING, NEEN AAN DE OORLOG, NEEN AAN HET KAPITALISME!

Vrije meningsuiting
by Remi Tuesday February 04, 2003 at 03:29 PM

Als zulke pagina's mogen en u toch zo veel inzit met het recht op vvrije meningsuiting... waarom dan zoveel moeite doen om het Vlaams Blok monddood te maken. Of mogen we hier en daar de vrije meningsuiting beperken?

Consequent blijven aub.