arch/ive/ief (2000 - 2005)

Film / Jongeren van Sint-Gillis over stigmatisatie
by raf Wednesday January 29, 2003 at 02:46 PM
raf.custers@euronet.be

Morgen donderdag 30 januari stellen de jongeren van Al Badri in de Pianofabriek in Sint-Gillis een film voor : "In Brussel is niet alles rozengeur en maneschijn". Daarin getuigen ze met persoonlijke ervaringen over stigmatisatie : hoe ze voortdurend als negatieve elementen worden gebrandmerkt.

De voorstelling vindt plaats om 18u in de Pianofabriek, Fortstraat 35a in Sint-Gillis.

Blijkbaar is er ook een debat gepland over stigmatisering. Dat zal draaien rond de vragen : Hoe beleven mensen van Marokkaanse origine het dagelijkse leven, met betrekking tot tewerkstelling, onderwijs en huisvesting ? en : Versterkt het internationale klimaat het stigmatiseren van deze mensen ?

Vanuit Antwerpen komen er twee "politieke figuren" : de Antwerpse schepen Mimount Bousakla en Véronique Mampuya van de stedelijke Dienst Werkgelegenheid. Zouden ze soms komen vertellen dat zij in ieder geval hard hun best doen ?

Namen van andere geïnviteerden : Nouria Ouali (ULB), Rajae Essefiani (journalist), Mohamed Er-Roukhou (jurist), Merouane Touali (socioloog), Youssef Ben Abdeljelil (wetenschappelijk adviseur). Deze laatsten hebben allen meegewerkt aan het collectief werkstuk "Vrebreek de stilte", uitgegeven bij Labor.

Ook Philippe Hubot van het video-productiehuis Gsara en Ghitah Bennis van Al Badri zullen spreken.