arch/ive/ief (2000 - 2005)

The Economist betrapt !!! Olie & Irak + meer
by Mark Metzelaar Wednesday January 29, 2003 at 12:34 AM
mailing_mark@yahoo.com

Met de kennis dat enkele mensen van The Economist ook in de Bilderberg groep zitten (o.a. Shell die net de contracten voor Iraakse olie binnenheeft), is het grappig tot twee maal toe te lezen dat het 'een illusie is' dat de oorlog met Iraq om olie zou gaan.

Net op Hawaii "The Economist" van ik meen januari gelezen.

Toch wel grappig en vermakelijk:
Met de kennis dat enkele mensen van The Economist ook in de Bilderberg groep zitten.

Eerder artikel The Economist:
http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=45272

En wat blijkt: tot twee maal toe wordt er in verschillende artikelen 'aangetoont' dat het een illusie is dat de oorlog metr Iraq om olie zou gaan.
Er zouden namelijk veel meer oliebronnen bijgekomen zijn en dus is daar niets van waar.
Dat elke oliedeskundige beaamt dat de olie daar werkelijk vor het oprapen ligt en rond de $1 zou kostten om te winnen en dat je dan een abnomidabele winst hebt richting de $ 30?
Dat dergelijke winsten voor het overgrote deel van de velden bij lange na niet haalbaar zijn?
Dat een kwart van de oliereserve in Iraq zou zijn?
Ben even de bedragen vergeten, maar het gaat om miljarden per jaar dat de oliemaatschappijen ondreling verdelen.
Eerder vermeldde ik al vanuit een TV-documentaire, dat volgesn deskundigen binneskamers de internationale gesprekken over Iraq (o.a. Bilderberg juni/juli 2002 in Virginia Washington-DC), wellicht meer gaan over wie de olie krijgt.
Ook had Shell de buit al binnen: via een Maleisische (Moslimland; erg slim) dochteronderneming de contracten al getekend voor de olie.
Om terug te komen op het artikel:
De banden met Bilderberg waarin Shell een enorme invloed heeft (oprichter en grootaandeelhouder Oranje, Vazal Victor Halberstadt, Frits Bolkestijn voormalig Shell, Jeroen van der Veer directeur Shell, enzovoorts), zijn overduidelijk.
Dat wat de Economist schrijft een leugen is over olie, is overduidelijk.
Toch grappig hoe te zien hoe ze overduidelijk de boel proberen te manipuleren.

Toch hebben ze wel forse kritiek op Bush, Israel en Cohen cq de PvdA.
In feite zie je enkele andere sterke stromen dan wel organisaties van formaat. Dat zijn dan in ieder geval: de Carlyle groep met Lockheed, CIA wapenhandel; Israel en het Zionisme en de mij grotendeels onbekende organisaties die daarin een rol spelen; de socialisten.
Grappig te zien is ook dat niet alleen de sterksten met elkaar samenwerken, maar ook elkaar pootje proberen te lichtten; tegen elkaar op te boksen.
Eerder signaleerde/ vermoedde ik dat al toen de buitenlandse aandelen uit de Dow Jones werden gegooid; dit betekende bijna alleen Shell en Unilever en daarmee werd bedoeld of onbedoeld Oranje en Bilderberg een enorme hak gezet.
Van dat al te agressieve gedoe moest de Bilderberg groep kennelijk niet zoveel weten, maar hij had wel gelijk dat het niet om de olie ging ivm Irak!
Van de Zionistische politiek moest Bilderberg ook niets weten: forse kritiek op de politiek van (de regering van) Israel.
En in een artikel over de "Dutch elections" werd gesteld dat de Amsterdamse burgemeester Cohen (PvdA) helemaal geen stemmen van wie dan ook had gekregen en dus in feite niets in de regering te zoeken had.
Wellicht wil men ook weer niet al te veel invloed vanuit Cohens achterban/netwerken die wellicht veel Joods-Zionistische mensen bevatten? Feit is dat Cohen verantwoordelijk was voor het te laag opgegeven demonstartie aantal van slechts 10.000 voor een demonstratie van 25000-40.000 mensen voor Palestina.

Ze werken samen, want je moet nu eenmaal met de sterksten samenwerken om verder te komen (en niet met de zwaksten).
Toch zetten ze elkaar soms een hak in pogingen om sterker te worden dan de ander.
Ja: ook de socialisten zijn een groep van de sterksten waarmee ze terdege rekening houden, zaken doen, spelletjes onderling spelen en elkaar de loef afsteken. Voor de moord op Fortuyn heb ik behoorlijk waarschijnlijke samenwerkingsverbanden gevonden tussen PvdA, BVD/AIVD (PvdA & Bilderberg/Oranje) en 3 Joods-Zionistische lobbyisten van formaat om een 'gezamenlijk kwaad' te bestrijden. Om deze reden doe ik dit keer geen poging om in Nederland te publiceren, daar men daar geinfiltreerd is vanwege de hoofdtaak van de BVD/AIVD om op belangrijke punten te infiltreren in het links-activisme EN dat men zich niet bijzonder gevleid zal voelen door deze opmerkingen.
(zie onder mijn naam bij Indymedia Belgie)